Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η συνέντευξη του Σταμάτη Σπανουδάκη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τις δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας να προκαλούν αντιδράσεις.

Ο Έλληνας συνθέτης αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων- σε παλαιότερο σχόλιο του που είχε χαρακτηριστεί ομοφοβικό λέγοντας: «Δεν ήταν ομοφοβικό το σχόλιο για το Γιάννης και Σοφία και όχι Γιάννης και Γιάννης. Αν ζούσε ο Ρήγας Φεραίος και έλεγε τώρα αυτά που έλεγε τότε θα τον θεωρούσαμε ομοφοβικό και τόσα άλλα. Και εμένα δεν με θεωρούν ομοφοβικό οι κανονικοί Έλληνες, αλλά οι politically correct».

Και συνέχισε λέγοντας: «Οι καλύτεροι φίλοι μου ήταν ομοφυλόφιλοι. Οι κολλητοί μου φίλοι ήταν πάντα ομοφυλόφιλοι. Δεν έχω απολύτως τίποτα εναντίον τους. Στο Παρίσι ζούσα με φίλο μου ομοφυλόφιλο, εγώ δεν ήμουν. Δεν έχω τίποτα απολύτως τίποτα εναντίον αυτών των ανθρώπων ή εναντίον του Μάνου Χατζηδάκη ή του Βασίλη Φωτόπουλου που ξέρω ότι ήταν. Είναι 100% άντρες στην συμπεριφορά τους και πολλές φορές περισσότερο από εμάς αλλά το να βγαίνω στην πλατεία Συντάγματος με ένα μαστίγιο κι ένα σορτς ως άντρας ότι γ…ε και δέρνουμε, δεν είναι αυτό άντρας. Το κάνουν γιατί θέλουν να ενοχλήσουν. Ξέρω ότι έχουν υποστεί τα πάνδεινα, ότι τους κοροϊδεύαν και στις ελληνικές ταινίες και λοιπά. Δεν έχω τίποτα μαζί τους, έχω με τους οργανωμένους που πηγαίνουν να επιβάλουν μια άποψη, όπως και με τους πολιτικούς που τρέχουν σε όλες τις παρελάσεις για να κάνουν τους προοδευτικούς». 

https://www.youtube.com/watch?v=pzrbb_uXFMc

Οι εν λόγω δηλώσεις σχολιάστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (3/4), στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» από τη Ναταλία Γερμανού και το πάνελ της. «Δεν ξέρω που να αρχίσω, που να το πιάσω και που να το αφήσω. Να το πιάσω από εκεί… Τι σημαίνει, αν επιτρέπεται η λέξη, ομοφυλόφιλος; Όλη αυτή η συζήτηση νομίζω ότι θα είχε θέση το 1950, το 1940. Μήπως ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε ακριβώς επειδή γνώριζε τις απόψεις του; Αισθάνομαι ότι η τοποθέτηση του στην απάντηση του ήταν ότι δεν έχει θέμα με τους ομοφυλόφιλους αλλά έχει θέμα με το gay pride, αν κατάλαβα καλά. Κρατάμε, λοιπόν, την εκτίμησή μας στο μουσικό έργο του Σταμάτη Σπανουδάκη, συμφωνούμε στο ότι διαφωνούμε με τις απόψεις του σε κάποια θέματα και πάμε παρακάτω».

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ η εκπομπή είχε προχωρήσει σε άλλο θέμα, η Ναταλία Γερμανού δέχθηκε ένα μήνυμα στο τηλέφωνο της από το Νίκο Χατζηνικολάου, το οποίο και μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό. «Η ερώτηση που έκανα στον Σταμάτη Σπανουδάκη έγινε με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του και το κόψατε στο μοντάζ. Η ερώτηση έγινε με αφορμή δηλώσεις του που τις χαρακτήρισα ομοφοβικές και είναι κρίμα να διαστρεβλώνετε τα όσα είπα» έγραφε στο μήνυμά του ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1.

Τότε, η Ναταλία Γερμανού απάντησε: «Αν συνέβη αυτό, Νίκο μου, ζητώ πραγματικά συγνώμη. Ρωτώ και το control ευθέως. Κακώς κόψαμε το απόσπασμα έτσι αν ο Νίκος έθεσε μια ερώτηση που αφορούσε παλαιότερες ομοφοβικές δηλώσεις του Σταμάτη Σπανουδάκη και τον εκθέτουμε. Ολόκληρος Χατζηνικολάου να στέκεται απλώς να ρωτάει “ποια είναι η γνώμη σας για την ομοφυλοφιλία”. Θα παρακαλούσα, Βασίλη μου, να επανορθώσουμε άμεσα και να δοθεί η ερώτηση ολόκληρη όπως ακριβώς έγινε. Του το χρωστάμε. Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων. Θα γίνει Νίκο και σ’ ευχαριστώ για το μήνυμα. Γιατί δεν μπορώ να είμαι από πάνω σε όλα. Αυτά τραβάω. Κακώς κόπηκε έτσι. Διαχωρίζουμε τη θέση μας ως μπροστινοί».

https://www.youtube.com/watch?v=ZOTxbgNEfds
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA