Μενού
  • Α-
  • Α+

Πριν από περίπου ένα μήνα ο Γιώργος Κοψιδάς είχε πάθει σοκ στο άκουσμα του ονόματος του από τον Λιανό για να αποχωρήσει κι ενώ είχε αντιπάλους τη Μαριάνθη και τον Τριαντάφυλλο. Ήταν εκείνη η περίοδος που η Κόκκινη Ομάδα είχε εναντιωθεί προς τους δύο, τους κατηγορούσε για ψεύδη και ήταν οι πηγές της ίντριγκας και της αναστάτωσης στην καλύβα.

Η αποχώρηση του Κοψιδά τον είχε ωθήσει να πει πως το κοινό έδειξε τι προτιμάει να βλέπει στο Survivor. Προτιμά όχι το δικό του ήθος, αλλά τους τσακωμούς και τις εντάσεις που προκαλούνται από τα δύο πρόσωπα που έμειναν στο παιχνίδι εις βάρος του.

Σίγουρα η ανάγνωση του Κοψιδά δεν ήταν επαρκής, δεν ήταν όμως και λάθος. Πιθανότατα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αλήθειας. Τότε, αρκετοί υποστήριξαν ότι η ψήφος εμπιστοσύνης σε Τριαντάφυλλο και Μαριάνθη ήταν γιατί είχε λειτουργήσει το ένστικτο της περίθαλψης του ασώτου, του μαύρου προβάτου. Ούτε αυτό δε μπορεί να αμφισβητηθεί.

Στην τελευταία ψηφοφορία του Survivor, αυτοί που τέθηκαν στη διάθεση του κοινού ήταν ο Τριαντάφυλλος, ο Παππάς, η Χριστίνα και ο Παπαδόπουλος. Από τους 4, το άτομο εκείνο που διαδραματίζει λιγότερο ρόλο στην ίντριγκα και που δεν αποτελεί master puppet που χτίζει το μονοπάτι του για τον τελικό, είναι η Χριστίνα και μετά ο Παπαδόπουλος. 

Από την άλλη, ο Τριαντάφυλλος κατάφερε να γυρίσει τον τροχό υπέρ του χάρη στην αλλαγή των ομάδων και χάρη στο ότι ζήτησε από τους 3 της Κόκκινης Ομάδας που αποτελούν το παρεάκι του να τον ψηφίσουν λόγω του ποδιού του, με την αιτιολογία ότι ζημιώνει την ομάδα. Κάτι που βέβαια θα μπορούσε να το κάνει με μια οικειοθελή αποχώρηση και όχι με μια ψήφο που το κοινό την ανατρέπει.

Ποιον θα έδιωχνε το κοινό αν είχε να διαλέξει ανάμεσα σε Παύλο και Παππά;

Αν έπρεπε να φτιάξουμε μια πυραμίδα ίντριγκας και να τοποθετήσουμε τους 4 υποψήφιους σε θέσεις, τότε η Χριστίνα θα πήγαινε τελευταία, ο Παπαδόπουλος προτελευταίος, ο Τριαντάφυλλος δεύτερος και ο Παππάς πρώτος απ΄ολους. Απ΄αυτά που βλέπουμε στα επεισόδια, οι τρεις εκτός Παππά συμμετέχουν σε αντιδικίες αρκετά, αλλά εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους. Αντιθέτως, ο Παππάς έχει γίνει ινστρούχτορας για Κατσούλη, Ελευθερίου, Μαριαλένα και Τριαντάφυλλο και κάθε εβδομάδα τοποθετεί κάποιον στο στόχαστρο για να ισχυροποιήσει τη θέση του και να αποδυναμώσει τον στόχο του.

Στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας τον είδαμε να αντιμετωπίζει υποτιμητικά τον Ηλία Μπόγδανο, αποκαλώντας τον ουσιαστικά υποχείριο του Τζέιμς, επειδή γνώριζε ότι ο Ηλίας θα τον βάλει υποψήφιο με την ατομική ασυλία που είχε. Τρία ολόκληρα συμβούλια ο Παππάς μονοπωλούσε τη συζήτηση με τη συμβολή του Λιανού που όχι μόνο δεν τον σταματούσε, αλλά του έδινε και το λόγο περισσότερο.

Σε παλιότερα επεισόδια έχουμε ακούσει τον Παππά να αποκαλεί την Άννα-Μαρία «καρκίνωμα», μια πολύ άσχημη έκφραση για να πεις για έναν άνθρωπο σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ενώ έχει παρομοιάσει τον Μπόγδανο με κατσαρίδα που την χτυπάς με τη μυγοσκοτώστρα. Αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου απ΄όσα μας έχουν δείξει οι κάμερες ως τώρα.

Γιατί έχουμε ακούσε τον Παππά να κατηγορεί παίχτες επειδή θέλουν να πάνε στον τελικό, λες και αυτό δεν είναι ο αντικειμενικός σκοπός όλων, τον έχουμε ακούσει να κατηγορεί κάποιους που κάνουν παρέα με μέλη αντίπαλης ομάδας, ενώ ο ίδιος ήταν συνέχεια στις πρώτες μέρες της ένωσης με τον Τριαντάφυλλο και τώρα με τη Χριστίνα και τη Μαριαλένα και γενικότερα πρόκειται για έναν καλό...σκακιστή.

Φυσικά όλα είναι μέρος του τηλεοπτικού ριάλιτι και δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει πως πειράζει την ψυχολογία η έλλειψη των αγαπημένων προσώπων και του φαγητού. Δεν κρίνεται εδώ ούτως ή άλλως κανένας παίχτης. Γίνεται μια απλή αποτύπωση των δεδομένων, η οποία οδηγεί στο αναμφίλεκτο συμπέρασμα: το κοινό βλέπει το Survivor για την ίντριγκα, για τα πρόσωπα που ρίχνουν φιτιλιές, για τις λοβιτούρες των συμμετεχόντων και όχι για την αγωνιστική τους ικανότητα.

Κι όλο αυτό θα φανεί πιο έντονα όταν έρθει η στιγμή να τεθούν αντιμέτωποι υποψήφιοι ο Παύλος με τον Παππά για παράδειγμα. Δύο εντελώς αντίθετοι παίχτες, με τον πρώτο να μην ακούγεται ποτέ σε τσακωμούς κι ούτε να στοχεύει παίχτες στα συμβούλια. Ποιον πιστεύετε ότι θα έδιωχνε το κοινό σε μια τέτοια περίπτωση; 

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση καταδεικνύει και το πόσο δίκιο ή άδικο είχε ο Κοψιδάς στα όσα καταλόγισε στο κοινό..!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA