Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κάθε ριάλιτι υπάρχουν οι παίχτες που ξεχωρίζουν και αυτοί που περνάνε απαρατήρητοι. Υπάρχουν αυτοί που μπαίνουν με στόχο να δημιουργούν ίντριγκες και να ακούγεται το όνομα τους όλο και περισσότερο, υπάρχου κι αυτοί που θέλουν να βασιστούν μόνο στους κανόνες του εκάστοτε παιχνιδιού.

Στο φετινό Survivor, όπως και στα προηγούμενα πάνω-κάτω, βλέπουμε τους παίχτες που έχουν πάρει πάνω τους τα φώτα, τους αρέσει και φροντίζουν να δίνουν διαρκώς αφορμές στην κάμερα να στραφεί πάνω τους, όπως ο Παππάς, ο Τριαντάφυλλος, ο Τζέιμς, ο Ασημακόπουλος και η Ελευθερία.

Βλέπουμε κι αυτούς που δεν είχαν σκοπό να εμπλακούν σε στημένες κόντρες, αλλά τους εξωθούν στο να συμμετέχουν και δεν τους αφήνουν άλλη επιλογή, όπως ο Μπόγδανος, η Καρολίνα, ο Κόρομι.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που έχουν διατηρήσει μια πολύ συγκεκριμένη στάση από την πρώτη τους στιγμή μέσα στο Survivor, ακούγονται από ελάχιστα έως καθόλου σε κάθε επεισόδιο και πορεύονται με τη λογική ότι η παρουσία τους θα σχετίζεται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και την ήρεμη συμβίωση στην παραλία.

Αν έπρεπε λοιπόν να εξάρουμε περισσότερο από κάθε άλλον, δυο παίχτες από το φετινό Survivor, αυτοί είναι ο Παύλος Γαλακτερός και η Ελένη Χαμπέρη.

Δεν ασπάζονται την ακραία έννοια του ριάλιτι και γι΄αυτό δεν τους δίνεται τόσο συχνά ο λόγος

Ο Παύλος δεν έχει προκαλέσει ποτέ καμία αντιπαράθεση που να τον περιλαμβάνει ως τον έναν εκ των δύο πόλων και σε όσες διαφωνίες έχει πάρει το λόγο, το έχει κάνει δίχως να φωνάζει, δίχως να επιτίθεται ύπουλα και χωρίς να καταφεύγει σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Ακόμα κι όταν ο Τριαντάφυλλος ενέπλεξε σε μια διαφωνία τους τον πατέρα του Νάσο με τρόπο ανέντιμο, ο Παύλος δεν τον ακολούθησε σε αυτόν τον...χορό και του ζήτησε με πολλή ευγένεια να μην αναφέρει την οικογένεια του. 

Ως προς την Ελένη Χαμπέρη, η οποία βίωσε και την υποψηφιότητα αποχώρησης όταν την πρότεινε ο Παύλος, δεν την έχουμε δει να υψώνει ποτέ τους τόνους, ούτε να επιχειρεί να καπελώσει κάποιον. Μιλάει όταν της δίνεται ο λόγος, δεν αναζωπυρώνει τσακωμούς και έχει μια παιδική αθωότητα θα λέγαμε, η οποία αποτυπώνεται στο τόσο αυθεντικό της χαμόγελο όταν νικάει σε κάποιο αγώνισμα και χοροπηδάει με τόση χαρά. Ούτε καν στο επεισόδιο που βγήκε υποψήφια δεν την είδαμε να αναφέρεται στους δύο αντιπάλους της, τον Τριαντάφυλλο και τη Μαριάνθη.

Αντιθέτως, απευθύνθηκε στο κοινό αναφέροντας ότι θέλει να συνεχίσει και να δείξει ότι είναι δυνατή παικτικά, ενώ την είδαμε στην κάμερα να κλαίει επειδή θεωρούσε ότι ο χαρακτήρας της δεν προσφέρει λόγους στο κοινό να την κρατήσουν και θα αποχωρούσε.

Κάτι που φαίνεται καθαρά ότι αποδέχονται η παραγωγή και ο παρουσιαστής και γι΄αυτό σπάνια τους δίνεται ο λόγος, ιδίως στα συμβούλια όπου επιτρέπεται σε άλλους να βγάζουν 10λεπτο μανιφέστο, και σπάνια η κάμερα πάει πάνω τους.

Ο χαρακτήρας που βγάζουν Παύλος και Ελένη μέσα σε ένα τόσο σκληρό ριάλιτι επιβίωσης, ακόμα και κάτω από συνθήκες πείνας όπου τα πάντα διογκώνονται, είναι πραγματικά για χειροκρότημα και ξεφεύγει κατά πολύ από όλα όσα συνηθίζουμε να δικαιολογούμε επειδή έτσι είναι τα ριάλιτι. Πάντα και παντού πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και πρέπει να υπάρχουν οι αντίρροπες δυνάμεις. 

Αυτοί οι δύο εξισορροπούν όλη την παρασκηνιακή δράση άλλων παιχτών και στον χαρακτήρα τους αποτυπώνεται μια ηθική που θα θέλαμε να έχει περισσότερο χώρο τηλεοπτικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA