Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατά την παρουσία της στην εκπομπή Πάμε Δανάη, η Θάλεια Ματίκα αναφέρθηκε σε όλα αυτά που συγκλονίζουν το χώρο του θεάτρου με τις καταγγελίες για κακοποίηση, ψυχική ή σωματική, και έθεσε μια παράμετρο που αξίζει να ακουστεί.

Η ηθοποιός στάθηκε αρκετά στην αρχική στάση των προσώπων που κατηγορήθηκαν, η οποία αντί να είναι έστω σκεπτική, αν όχι απολογητική, ήταν άκρως επιθετική και δεν έχει διαφοροποιηθεί από τότε. Η κουβέντα έφτασε γρήγορα σε δικά της προσωπικά βιώματα και μίλησε για έναν σκηνοθέτη, χωρίς να τον ονοματίσει, που την κακοποίησε ψυχικά σε μια παράσταση.

«Αυτοί που κατηγορούνται πήγαν να επιτεθούν, δε ζήτησε ούτε ένας συγγνώμη»

«Επέλεξα να μη μιλήσω δημόσια για τις κακοποιητικές πράξεις  στο θέατρο, σοκαρίστηκα από όσα ακούστηκαν. Ο δρόμος που άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου, πέρασε στο θέατρο και έδωσε τη δύναμη σε ανθρώπους να μιλήσουν. Ο χώρος του θεάτρου είναι ένας από όλους τους χώρους όπου συμβαίνουν αυτά.

Εμένα με στενοχωρεί ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι κατηγορήθηκαν, που δεν κατηγορήθηκαν από έναν ή δύο, αλλά κατηγορήθηκαν από πολλούς - άρα σίγουρα υπάρχουν γεγονότα, δε μαζεύυτηκαν ξαφνικά 5 άνθρωποι και στόχευσαν κάποιον. Έστω και ένας λοιπόν, έστω και την τελευταία στιγμή, σε αυτή την ηλικία που βρίσκονται δεν βγήκαν να ζητήσουν συγγνώμη δημόσια και να παραδεχτούν τα λάθη τους. Αντί να επιτεθείς ή να ψάξεις τρόπους έμμεσους να γλυτώσεις, πρέπει να επωμίζεσαι τα λάθη σου. Δε θα προσέξουν οι άλλοι τα παιδιά σου και την οικογένεια σου, πρόσεξε εσύ τη δική τους οικογένεια.

Οι πρώτες αντιδράσεις αυτών των ανθρώπων ήταν σοκαριστικές. Πήγαν να επιτεθούν. Δε γίνεται αυτό. Πρέπει να ακούσεις, να σκεφτείς. Εμείς οι υπόλοιποι ακούγαμε τα θύματα και περάσαμε ένα μήνα που αρρωστήσαμε. Αυτοί που κατηγορούνται δεν αρρώστησαν; Δεν έκατσαν να σκεφτούν τι έχουν κάνει;

Όσον αφορά τον επαγγελματικό μου βίο έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές από σκηνοθέτη, με σαδιστικό τρόπο, σαδιστική συμπεριφορά στη διάρκεια της πρόβας. Ήταν μια εφιαλτική εμπειρία για μένα. Εκεί τι συμβαίνει..; Εγώ είμαι ένα άτομο που δεν κρατιέμαι, μιλάω. Αλλά και να μιλήσω εγώ, αυτό θα σταματήσει σε μένα, αλλά ο σκηνοθέτης θα το κάνει σε έναν άλλον που δε θα έχει το σθένος να μιλήσει. Η βία είναι βία. Φυσικά και το έχω βιώσει και είναι πολύ αρρωστημένο, δεν πιστεύω καθόλου σε αυτή τη διαδικασία, δεν με ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα καθόλου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA