Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φωτογραφία με την οποία ξεκινάει το κείμενο, βλέπουμε τον Γιώργο Κόρομι στο αγώνισμα του κυριακάτικου Survivor να σηκώνει τουλάχιστον 140 κιλά και δείχνει να το αντέχει και να το κάνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Έφερε άλλωστε 4 νίκες στο συγκεκριμένο αγώνισμα και μάλιστα μία ήταν η νικητήρια για τη Μπλε Ομάδα απέναντι στον Ηλία Μπόγδανο, ενώ πιο πριν είχε φτάσει με τον Σάκη στα 175 κιλά.

Αυτό που έκανε ο Κόρομι όμως δεν ήταν ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση. Ήταν ο μόνος - ίσως και ο Αλέξης Παππάς - που δεν αντιμετώπισε προβλήματα με την άρση τέτοιου βάρους. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Τζέιμς βγήκε νοκ άουτ μετά από μια προσπάθεια, ο Παύλος Γαλακτερός το ίδιο, ενώ η Μαριαλένα, ο Μπόγδανος, η Καρολίνα και η Ελένη παραλίγο να σπάσουν τους αυχένες τους σε κάποιες προσπάθειες. Ακόμα και ο Σάκης που σήκωσε αρκετά κιλά, στην τρίτη του φορά φώναζε προς το τέλος ότι πονάει και δε μπορεί να συνεχίσει. Η δε Ελένη αναγκάστηκε να παίξει 2 συνεχόμενες φορές, με την πρώτη να λυγίζει και στη δεύτερη να σηκώνει 110 κιλά και να κερδίζει.

Το συγκεκριμένο αγώνισμα, που ήταν μάλιστα και αγώνισμα για φαγητό, επέλεξε η παραγωγή να το βάλει σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού όπου οι παίκτες έχουν μείνει 4 μήνες οι παλιοί και 2 μήνες οι καινούργιοι. Αυτό σημαίνει πως οι αντοχές είναι πολύ χαμηλά, υπάρχει τρομερή ταλαιπωρία και κούραση και ακόμα και τα έπαθλα φαγητού δεν προσφέρουν ενέργεια για πολλές ώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=mVGocoFbFao

Είναι η τρίτη φορά που η παραγωγή επιλέγει τόσο επικίνδυνο αγώνισμα 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η παραγωγή οδηγεί σε τέτοια εξουθένωση τους παίκτες. Πριν από ένα μήνα περίπου, η παλιά Μπλε Ομάδα απαρτιζόταν από 8 άτομα, αλλά ο Παππάς, η Ελευθερία και η Χριστίνα είχαν τραυματισμούς και δε μπορούσαν να παίξουν. Έμεναν λοιπόν 5 παίκτες για ένα αγώνισμα με πολύ τρέξιμο. Πιο πριν, έλειπαν 2 παίκτες από τη Μπλε Ομάδα και το αγώνισμα απαιτούσε συμμετοχή 2 ή 3 παικτών σε κάθε γύρο, κάτι που σήμαινε ότι κάθε παίκτης της Μπλε θα χρειαζόταν να παίξει 6-7 φορές τουλάχιστον.

Κι αν δεν είχαν υπάρξει οι 2 τραυματισμοί, της Ελευθερίας και της Χριστίνας στο κεφάλι, αυτό το αγώνισμα θα είχε γίνει κανονικά, ποιος ξέρει με τι σωματικά προβλήματα στο τελείωμα του...

Το αγώνισμα της Κυριακής όμως ξεπέρασε κάθε ανθρώπινο όριο, γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα των παικτών.

Δεν ξέρει κανείς αν πρόκειται για τίποτα αντίποινα επειδή κάποιοι μπορεί να καταφεύγουν σε παρακείμενα σκουπίδια για να βρουν φαγητό, αλλά σε κάθε περίπτωση όποια ιατρική φροντίδα και να παρέχεται, μετά από τέτοια αγωνίσματα είναι δώρον άδωρον και δε δικαιολογείται με τίποτα τέτοια δοκιμασία ακόμα και για ένα ριάλιτι επιβίωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA