Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι ένας άγραφος ηθικός κανόνας ότι όταν βλέπεις τον αντίπαλο σου να έχει ηττηθεί, δεν πας πάνω από το κεφάλι του να καυχηθείς που τον κέρδισες. Θεωρείται ένδειξη ανώτερου πολιτισμού και σεβασμού, η οποία σε φιλολογική βάση πρέπει να υφίσταται άνευ εξαιρέσεων. 

Η κουβέντα περί σεβασμού στον αντίπαλο αναζωπυρώθηκε και πάλι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Παππά στο Survivor, όταν ο Μπάρτζης με τον Παπαδόπουλο πανηγύρισαν με έντονο τρόπο την ανακοίνωση του Λιανού.

Σε πάρα πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές η πλειοψηφία υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να συμβεί αυτό και ήταν μια εικόνα που δεν τιμά τους δύο παίκτες. Ήταν η αλήθεια πως η σύγκριση των δύο εικόνων αλλοίωνε την ουσία.

Από τη μία ο Παππάς να δείχνει στο βλέμμα του ότι υπέστη μεγάλο χτύπημα με αυτή την αποχώρηση γιατί πίστευε βαθιά και ακράδαντα ότι ο πόλεμος που είχε κηρύξει στον Τζέιμς και ο τρόπος που τον ενορχήστρωνε, βρίσκονταν στη μεριά του δικαίου, συν ότι προσέφερε ηθελημένα και επί τούτου τα βαριά στοιχεία του ριάλιτι. Από την άλλη ο Παπαδόπουλος να φυσάει στο κοχύλι και ο Μπάρτζης να σηκώνεται όρθιος και να σφίγγει τις γροθιές του.

Μάλλον ήπιος ήταν ο πανηγυρισμός

Αν κάποιος έβλεπε μόνο αυτή την εικόνα, το δέντρο και όχι το δάσος, τότε ναι, η στάση των δύο δεν ήταν σωστή κι ίσως να κρινόταν κι ως απαράδεκτη. Όμως ο πανηγυρισμός των δύο δεν ήταν δράση. Ήταν αντίδραση. Βάσει των όσων βλέπουμε, αλλά και πραγμάτων που μπορεί να συμβαίνουν και να μη μπαίνουν στο τελικό μοντάζ, αυτοί οι δύο και ο Τζέιμς είχαν υποστεί τρομερό ψυχολογικό πόλεμο από τον Παππά. Το ότι δεν τους κατέβαλλε, δεν αλλάζει την πρόθεση του πρώην πλέον παίκτη του Survivor.

Όσο κι αν ήλπιζαν πως εκείνος θα αποχωρήσει, έχοντας το δεδομένο πως το κοινό είχε κρατήσει τον Παππά σε 4 ψηφοφορίες και τον Τριαντάφυλλο σε 7, αντιλαμβάνονταν ότι το κοινό ίσως να ζητάει κάτι άλλο απ΄αυτό που εκείνοι έχουν διαλέξει να δώσουν στο παιχνίδι. Το ότι τελικά αυτή τους η έγνοια ή και φόβος αν θέλετε, δεν επαληθεύτηκε, αποτέλεσε και μια τεράστια ανακούφιση. Στην ολοκλήρωση κιόλας μιας εβδομάδας που ο Παππάς με τον Κατσούλη είχαν προκαλέσει Τζέιμς-Μπάρτζη να βγουν μαζί υποψήφιοι οικειοθελώς, διατεινόμενοι με παρρησία ότι το κοινό θα στείλει μήνυμα στους δύο Μπλε, αυτός ο πανηγυρισμός είναι μια στιγμή λύτρωσης και μάλλον θα χαρακτηριζόταν ως ελαφρύς, αν βάλουμε στη ζυγαριά όλα τα δεδομένα.

Εν τέλει, ήταν ένδειξη σεβασμού ότι κράτησαν τον πανηγυρισμό σε αυτό το επίπεδο, ήταν ένδειξη σεβασμού προς τον Παππά ότι ο Τζέιμς πήγε να σηκωθεί να πανηγυρίσει και έβαλε φρένο στον εαυτό του παραμένοντας καθιστός και ελέγχοντας το χαμόγελο του.

Σε όλα τα παραπάνω είναι αναγκαίο να προστεθεί η κλίμακα του Survivor, ότι δηλαδή στις συνθήκες που έχουν ζήσει 4 μήνες αυτοί οι παίκτες, τα συναισθήματα παίρνουν μεγαλύτερη διάσταση λόγω της αναλογικά μεγάλης ανάγκης για εκτόνωση!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA