Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση, το Handmaid's Tale ήταν μια σειρά που κάθε της χαρακτηριστικό ήταν στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του και όλα μαζί έδεναν αρμονικά για να δούμε μια από τις 4-5 καλύτερες σειρές της περασμένης δεκαετίας. Καθώς το Handmaid's Tale έφτασε στην 4η σεζόν και ήδη οδεύει για την 5η, ίσως ήρθε η στιγμή για να ολοκληρώσει την πορεία του.

Ήδη η σειρά έχει φύγει από τα βιβλία της Άτγουντ, ανοίγει πόρτες για νέα βασίλεια ιστοριών, αλλά δεν είναι πια αυτό που ήταν, όχι μόνο στην πρώτη, μα ούτε καν στην τρίτη σεζόν. Καθώς τα 3 πρώτα επεισόδια της 4ης σεζόν κυκλοφόρησαν την Τετάρτη νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό του Hulu, οι θεατές μιλούν για plot holes, για storylines που τραβάνε περισσότερο από το αναγκαίο και για κάτι εν γένει επίπεδο που δε σε κρατάει ως θεατή να συνεχίσεις.

Αν είσαι από αυτούς που βλέπουν τη σειρά από το πρώτο επεισόδιο, θα περιμένεις να δεις όλη τη σεζόν ως τις 16 Ιουνίου, μόνο και μόνο γιατί έχεις κάνει μια επένδυση χρόνου και συναισθημάτων που δε θες να πάνε στράφι για 3 επεισόδια. Από την άλλη, σύμφωνα με όσα γράφουν κριτικοί σε ιστοσελίδες του εξωτερικού που έχουν δει όλη τη σεζόν, πρέπει να φτάσει κανείς στο 6ο επεισόδιο για να αντιληφθεί ότι όλο το προηγούμενο ήταν χτίσιμο που βρίσκει νόημα προς το φινάλε του κύκλου. 

Σε περίπτωση που όλη η σεζόν κυκλοφορούσε μονομιάς, ίσως να υπήρχε η αντοχή για να φτάσει κανείς στο 6ο επεισόδιο ώστε να ανυψωθεί το ενδιαφέρον. Όταν όμως μιλάμε για επεισόδια που έρχονται μετά από μια εβδομάδα, εξασθενεί η ανάγκη της αναμονής για τη συνέχεια. 

Πάντως, ο τρόπος που λέγεται ότι τελειώνει η σεζόν, δημιουργεί προϋποθέσεις για να δούμε σίγουρα άλλους τέσσερις κύκλους, με τον 5ο να έχει ήδη παραγγελθεί από το Hulu

https://www.youtube.com/watch?v=rg_160Be71g

Κάποτε υπήρχαν σειρές που επίτηδες έκαναν κοιλιά στην 4η ή 5η σεζόν και έφταναν μέχρι τις 10 ή 11. Αυτό δε συμβαίνει πια κι είναι δύσκολο για σειρά που έχει ξεκινήσει από το 2017 και μετά, όταν η παραγωγή διπλασιάστηκε και εμφανίστηκαν τόσες καινούργιες δυνατές σειρές.

Το Handmaid's Tale μένει να αποδειχθεί αν περνάει εσκεμμένα την κοιλιά ή αν ήρθε η στιγμή να πάει στο τέλος του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA