Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν με το Μένιο Φουρθιώτη τους τελευταίους δύο μήνες, έφεραν στο στόχαστρο και τη Νανά Παλαιτσάκη, η οποία συνεργαζόταν για χρόνια μαζί του στην εκπομπή Αποκαλυπτικά και τους τελευταίους μήνες ήταν υπεύθυνη στην εφημερίδα Αποκαλυπτικά που εκδίδεται από τον όμιλο στον οποίο ο κ. Φουρθιώτης είχε ηγετικό πόστο. Παράλληλα, η κ. Παλαιτσάκη συζητήθηκε αρκετά και για την καταγγελία που έκανε προς τον πρώην πλέον συζυγό της για ενδοοικογενειακή βία.

Η Νανά Παλαιτσάκη έδωσε μια λεπτομερή συνέντευξη για όλα όσα της έχουν συμβεί το 2021, αφού πρώτα βρέθηκε στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας, μετά ήρθε η ανακοίνωση για τον χωρισμό με τον άντρα της, τον οποίο κατήγγειλε για εξύβριση και βία και τέλος ήρθε η προφυλάκιση του Μένιου Φουρθιώτη με τον οποίο συνδέθηκε επαγγελματικά.

Η δημοσιογράφος μίλησε στον Κώστα Τσούρο και την εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται και τοποθετήθηκε για πρώτη φορά για τον Μένιο Φουρθιώτη και εκείνα με τα οποία απασχολεί την κοινή γνώμη και τη δικαιοσύνη.

«Ο κόσμος πάντα έχει κάτι να πει. Εγώ συνεργάστηκα ούτε τρεις μήνες με τον Μένιο. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν έχω ούτε νοσοκομειακή κάλυψη. Για να μπαίνω κάθε δυο μήνες στο νοσοκομείο πρέπει να υπάρχει ο φορέας μας ο δημοσιογραφικός και να καλύπτει τα έξοδα. Το BBC και το CNN που θα ήθελα να πάω, δεν έκαναν προσλήψεις..! Τον Δεκέμβριο μου είπαν να πάω σε μια εκπομπή με πολιτικό περιεχόμενο και ότι ίσως έβγαινε και μια εφημερίδα. Δε ρωτάει ο κόσμος πώς πληρώνεις το νοίκι, αν έχεις δάνεια…

Είχα πιεστεί πάρα πολύ γιατί έβγαινε και η εφημερίδα. Αφόρητα είχα πιεστεί. Ήρθε ο οργανισμός μου και ανατινάχτηκε. Παραιτήθηκα από όλα. Είμαι άνεργη για πρώτη φορά στη ζωή μου. Λες ένας άνθρωπος να επιδιώκει μια τέτοια κατάσταση; Εγώ είχα παραιτηθεί πριν προφυλακιστεί. Εμένα μου είχε κάνει πρόσληψη η εταιρεία του καναλιού. Οι άνθρωποι από το κανάλι επιχείρησαν να μη φύγω. Δεν έχει καμία σχέση η πρόσληψή μου στο κανάλι με τον Μένιο Φουρθιώτη. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα για τις ταυτότητες τις ΕΣΗΕΑ και μετά έπεσα από τα σύννεφα με τα τελευταία γεγονότα. Μου φαίνεται έως και βλακώδες. Υπάρχει μια συμπαντική νομοτέλεια. Η Ύβρις, η Άτις, η Νέμεσις και η Τίσις…»

Ως προς τη δικαστική διαμάχη με τον άντρα της, ο οποίος είχε αρνηθεί δημόσια τις κατηγορίες για βία, η Νανά Παλαιτσάκη περιέγραψε το πώς έχει νιώσει που έχει βρεθεί τρεις φορές στο τμήμα για να δώσει κατάθεση.

«Η πρώτη αιτία θανάτου για γυναίκες 20-60 κάθε χρόνο είναι η ενδοοικογενειακή βία. Υπέστην αυτή την ιστορία, είναι εξαιρετικά κουραστικό για έναν άνθρωπο να φτάνει στο αστυνομικό τμήμα κακήν κακώς τρεις φορές. Το νομικό μας δίκαιο είναι πολύ φτωχό για να προστατεύσει το θύμα. Δε μπορεί να διανοηθεί κανείς τι σημαίνει να φτάνεις μπροστά σε έναν αστυνομικό και να υποστείς έναν δεύτερο αυτοεξευτελισμό για να εξηγήσεις τι έχεις πάθει. Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να συζητηθεί δημόσια γιατί δεν αφορά κανένα».

https://www.youtube.com/watch?v=Zarr58xzUs4
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA