Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Saturday Night Live της 8ης Μαΐου γράφτηκε ιστορία. Για πρώτη φορά ένας δισεκατομμυριούχος παρουσίασε το σόου και συμμετείχε σε χιουμοριστικά acts. Όμως, ακόμη περισσότερο, για πρώτη φορά ένας άνθρωπος με σύνδρομο Asperger βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Αν συνδυάσετε αυτά τα δύο στοιχεία, το σύνδρομο και τα δισεκατομμύρια, ενδεχομένως να φτάσετε στον Έλον Μασκ. Ή και όχι, μιας και ο ηγέτης της Tesla και της Space X δεν έχει μιλήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν για το σύνδρομο που πάσχει.

Μαζί με τη Μάιλι Σάιρους ανέλαβαν να παρουσιάσουν το SNL και όπως είθισται για κάθε guest host, ο Έλον Μασκ ξεκίνησε με τον κλασσικό κωμικό μονόλογο που έχουν ως συνήθειο στα αμερικανικά σόου. Εκεί ο Μασκ εξέφρασε την τιμή που νιώθει να είναι ο πρώτος μη celebrity που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, αλλά και ο πρώτος που παραδέχεται ότι έχει αυτό το σύνδρομο.

«Είναι τιμή να παρουσιάζω το SNL, το εννοώ. Κάποιες φορές, αφού λέω κάτι, νιώθω ότι πρέπει να συμπληρώσω ότι το εννοώ, για να με πιστέψουν. Αυτό συμβαίνει γιατί έχω εσωτερική παραλλαγή λόγου, το οποίο μου έχουν πει ότι είναι καλό για κωμωδία. Σήμερα γράφω ιστορία ως το πρώτο άτομο με Asperger που παρουσιάζει το SNL. Ή τουλάχιστον είμαι ο πρώτος που το παραδέχεται».

Εκτός απ΄αυτό, ο Μασκ ανάγκασε για πρώτη φορά την παραγωγή του SNL να κάνει live μετάδοση της εκπομπής στο Youtube, ώστε να έχει όλος ο κόσμος τη δυνατότητα να το δει ταυτόχρονα με το αμερικάνικο κοινό. Άλλωστε, σε αυτό το SNL, έστω και με χιουμοριστικό τρόπο, ο Μασκ παρουσίασε το όραμα του για τον αποικισμό του Άρη από τον άνθρωπο, έστω κι αν σε ένα σκετς είδαμε τον Πιτ Ντέιβιντσον να πεθαίνει ως αστροναύτης και τη Μάιλι Σάιρους να είναι η πρώτη έγκυος στον Κόκκινο Πλανήτη.

Η παρουσία του Μασκ σε αυτή τη θέση συνοδεύτηκε κι από αντιπαράθεση στα social media, με αρκετούς να αναφέρουν ζητήματα άνισης πληρωμής ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες στις επιχειρήσεις του ή τις απολύσεις που έκανε πριν αρκετούς μήνες, μεταξύ των οποίων σχολίων και ένα του Μπέρνι Σάντερς.

https://www.youtube.com/watch?v=0zUxrynalmQ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA