Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μαρία Αλιφέρη είναι μια από εκείνους τους ηθοποιούς που το ξεκίνημα της καριέρας τους συνέπεσε με τα δύσκολα χρόνια της Χούντας και αυτό κάποια στιγμή το πλήρωσε. Εμφανιζόταν για χρόνια στην ΥΕΝΕΔ και μάλιστα σε 3 σειρές εκείνη την εποχή κι αυτό ταύτισε στη συνείδηση του κοινού το πρόσωπο της με όλα όσα σήμαινε η εκμετάλλευση του αναδυόμενου τότε μέσου από τη δικτατορία. Φυσικά η ίδια δεν έκανε κάτι για να το αξίζει αυτό, αλλά δε μπορούσε και να αποφύγει αυτό που θα ακολουθούσε. 

Όπως περιγράφει στην εκπομπή DoT, η Μαρία Αλιφέρη δέχτηκε για ένα διάστημα πόλεμο και της έκοψαν κάθε δίοδο προς την τηλεόραση, επειδή είχε συνδεθεί με το προηγούμενο πολιτικό κατεστημένο. Υποστήριξε κιόλας πως αυτός ο πόλεμος προερχόταν από πολιτικά πρόσωπα.

«Ηλιθιότητα των πολιτικών, καθαρά. Όχι γιατί είμαι πολιτικοποιημένη, αλλά γιατί θεωρήθηκα ότι είμαι σύμβολο του κατεστημένου. Ειπώθηκε κάποια στιγμή αυτή η φράση. Έκανα μετά αρκετό θέατρο, αλλά ένιωθα σα να με είχαν βάλει στη λαιμητόμο. Απλώς τότε από εσωτερική αξιοπρέπεια δε μίλησα. Ήταν πολύ χοντρό όλο αυτό που έγινε.

Στην τηλεόραση ξεκίνησα με ασπρόμαυρες σειρές. Έξι χρόνια πριν την Κραυγή Των Λύκων, είχα κάνει ως μαθήτρια του Εθνικού, από το πρώτο έτος, αδιάλειπτα σειρές. Στησιχόρου 73, Εν Τούτω Νίκα...Πολλά παιδιά. Και τότε έκανα τουλάχιστον 2 σειρές στα κανάλια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA