Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα τελευταία χρόνια, τα ριάλιτι κάθε λογής αποτελούν σημαντικό κομμάτι της τηλεόρασης. Το Big Brother που προβλήθηκε στο κανάλι του ΑΝΤ1 το 2001, άνοιξε το δρόμο για να ακολουθήσουν προγράμματα, ακόμα κι αν τα περισσότερα ξεπερνούσαν τα όρια του τρας. Βέβαια, ο μέσος Έλληνας τηλεθεατής έδινε τον χώρο του σε κάθε ένα από αυτά, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σήμερα και να έχουμε ριάλιτι ακόμα και για την αναζήτησή του ερωτικού συντρόφου. Αναμφίβολα, σε αυτό το χάος, υπάρχουν και εκείνα που καταφέρνουν να ξεχωρίζουν και να ακολουθούν τη συνταγή της επιτυχίας, όπως το MasterChef που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού. Φταίει που οι τρεις κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος έχουν μια τρομερή χημεία μεταξύ τους, φταίει που είναι ένα πρόγραμμα που δεν έχει τόση ίντριγκα όσο τα υπόλοιπα; Ό,τι κι αν αυτό, το MasterChef του Star είναι ένα ριάλιτι που δεν το σνομπάρεις εύκολα.

Το πρόβλημα με τα ριάλιτι ξεκινάει και τελειώνει από τους συμμετέχοντες. Τα κριτήρια επιλογής τους είναι πολύ συγκεκριμένα, πλέον. Όσο πιο οξύθυμοι τόσο το καλύτερο. Ο τσακωμός και ο έρωτας είναι δύο στοιχεία που πουλάνε. Το θέμα είναι πως σε όλα αυτά χρόνια, έχουμε παρακολουθήσει πολλούς που σκοπός τους είναι είναι καθαρά η δημοσιότητα και σε δεύτερη μοίρα το έπαθλο. Όταν βέβαια, αναλαμβάνει ρόλο ο κόσμος τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Γιατί στην τελική, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο κόσμος. Εξού και έχουμε δει περιπτώσεις παικτών, να αλλάζουν 180 μοίρες στον χαρακτήρα τους, κάθε φορά που κάποιος τους ενημέρωνε ότι έχει γίνει ο αγαπημένος τους μισητός παίκτης. Το είδαμε να συμβαίνει και στο φετινό Survivor, το είδαμε και στο MasterChef. Στο ριάλιτι μαγειρικής για παράδειγμα, η Μαρίνα ήταν η παίκτρια που άλλαξε συμπεριφορά, όταν ξαναμπήκε στο σπίτι του MasterChef.

Όπως λέει, όμως, ο σοφός λαός, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Διότι η Μαρίνα μπορεί να θέλησε να κάνει στροφή, η παραγωγή δεν την άφησε. Στο χθεσινό επεισόδιο, την ώρα της αξιολόγησης της μπλε ομάδας που αποτελείται από εκείνη, τον Τζαμαλή και τον Ιωάννη, ένα πιάτο με καμμένη κολούμπρα έγινε η αφορμή για να βαθμολογηθεί χαμηλά αλλά και να βγει στη φορά ένα ψέμα της Μαρίνας. Συγκεκριμένα, οι κριτές δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν αν οι τρεις διαγωνιζόμενοι το έβαλαν χαμηλά στο πιάτο για να το κρύψουν, παίρνοντας τον λόγο η τελευταία, η οποία στην ουσία προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στον Τζαμαλή.

Υποστήριξε ότι το είδε και το έδωσε στον Τζαμαλή, ο οποίος το δάγκωσε και θεώρησε ότι έπρεπε να πάει στους κριτές. Κάτι τέτοιο, όπως έδειξε η παραγωγή, προφανώς δεν συνέβη ποτέ. Για την ακρίβεια ο Τζαμαλής δεν δοκίμασε ποτέ, το πέταξε στην Μαρίνα κι εκείνη με τη σειρά της, είπε πως ήταν μια χαρά. Μνήμη χρυσόψαρου είχε την ώρα της αξιολόγησης, όπως φάνηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA