Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλεσμένος στην εκπομπή Μουσικό Κουτί που παρουσιάζουν στην ΕΡΤ η Ρένα Μόρφη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, βρέθηκε ο Ησαΐας Ματιάμπα. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δημήτρη Μπάση, ο οποίος ήταν κριτής στο σόου Να Η Ευκαιρία, απ΄όπου ξεκίνησε ο Ματιάμπα. Εκτός από αυτή τη συνάντηση, ο Ματιάμπα είχε την ευκαιρία να μιλήσει για πρώτη φορά για τον ρατσισμό που βίωσε όταν ήταν μικρός λόγω του χρώματος του κι είχε να περιγράψει ένα περιστατικό σε αστυνομικό τμήμα που δεν ξαφνιάζει, αλλά σε αφήνει κάπως εμβρόντητο.

Σε μια περίοδο πανδημίας που οι συναυλίες δεν επιτρέπονται, ο Ησαΐας Ματιάμπα επέστρεψε στην τηλεόραση για να συμμετέχει στο Your Face Sounds Familiar All Star. Με αυτή την αφορμή βρέθηκε και στο Μουσικό Κουτί για να τραγουδήσει μαζί με τους παρουσιαστές και τον Μπάση, αλλά είχε να μοιραστεί και μια ιστορία που τον στιγμάτισε και τον διαμόρφωσε ως χαρακτήρα.

«Εγώ είχα ένα περιστατικό, το πρώτο μου ουσιαστικό περιστατικό, ήταν όταν πήγα να βγάλω ταυτότητα. Και είμαστε μέσα στο τμήμα, εγώ, τα αδέρφια μου, η μαμά και ο μπαμπάς και περιμένουμε στο διάδρομο. Ανοίγει την πόρτα ένας “καλός” υπάλληλος του τμήματος και κάνει "τι γίνεται εκεί; Τι κάνετε εσείς, όλοι οι μαύροι εδώ μέσα; Βγείτε έξω, βγείτε όλοι έξω". Και προσπαθούσα να καταλάβω τι παίζει ρε φίλε, τι γίνεται;

Βγαίνουμε έξω, και αυτό το θυμάμαι σαν τώρα, μπαίνουμε μέσα στο αμάξι και το πρώτο πράγμα που λέω με το κλείνει η πόρτα είναι "μαμά, μακάρι στη ζωή να μου δοθεί η δυνατότητα να βγω μπροστά, να με δουν κάποιοι άνθρωποι και να καταλάβουν ότι αυτό που έχουμε δεν είναι κάτι κακό". Το διαφορετικό δεν είναι ποτέ κάτι κακό».

https://www.youtube.com/watch?v=UQP4Ea8ZC58
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA