TV - MEDIA
13/05/2021 16:06

Ιωάννα Μαλέσκου: Όλα δείχνουν πως μπορεί να γίνει η νέα Ελένη Μενεγάκη

Από ένα κανάλι της Κρήτης σε ένα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι και μέσα σε μία χρονιά η Ιωάννα Μαλέσκου έχει θέσει τις βάσεις για να γίνει το επόμενο μεγάλο όνομα στην τηλεοπτική παρουσίαση θυμίζοντας μας σε πολλά την Ελένη Μενεγάκη

Ιωάννα Μαλέσκου: Όλα δείχνουν πως μπορεί να γίνει η νέα Ελένη Μενεγάκη
Μπορεί η Μαλέσκου να γίνει το επόμενο μεγάλο όνομα της τηλεόρασης; (Φωτογραφία: NDP)
Ανάγνωση:

Για σχεδόν δύο χρόνια η Ιωάννα Μαλέσκου ήταν μια σταθερή αναφορά στη Χρυσή Τηλεόραση του Νίκου Μουτσινά. Μπορεί εκεί η προβολή της από το Καλό Μεσημεράκι να μη γινόταν με επίκεντρο τη γενικότερη παρουσία της στην τηλεόραση, αλλά για τα αποκαλυπτικά της ρούχα, αλλά κατάφερε να μπει στο ραντάρ των ανθρώπων του ΣΚΑΪ και να τους κερδίσει. Το Love It που κάνει φέτος μπορεί να μην έχει σαρώσει σε τηλεθέαση, όμως αυτό είναι γενικότερο φαινόμενο για ψυχαγωγικές εκπομπές. Έχει καταφέρει όμως να φανερώσει στοιχεία της Μαλέσκου που θυμίζουν αρκετά Ελένη Μενεγάκη.

Παρόλο που η εκπομπή έχει καθαρά πιο κουτσομπολίστικο χαρακτήρα, αυτή είναι μια δουλειά που την αναλαμβάνουν περισσότερο οι συνεργάτες της, με την Ιωάννα Μαλέσκου να επιλέγει να αντιμετωπίζει όλα τα θέματα της σόουμπιζ με πολύ διακριτικό τρόπο, χωρίς να υπεισέρχεται με τρόπο που κάνει η Καινούργιου ή η Τσιμτσιλή ή το ντουέτο Σκορδά-Λιάγκας.

Με πιο απλά λόγια, το κάνει με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η Ελένη Μενεγάκη, ιδίως την τελευταία δεκαετία, στην οποία δεν έχει αφήσει την εκπομπή της να εκτραπεί ποτέ από τον κανόνα «εδώ δεν κάνουμε κουτσομπολιό». Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελένη Μενεγάκη δεν προέβαλλε ποτέ προσωπικά ζητήματα, όπως χωρισμούς, διαζύγια ή νέες σχέσεις με τρόπο μεγαλύτερο απ΄αυτόν της απλής είδησης.

Η Ιωάννα Μαλέσκου μπορεί να μην έχει αυτή τη στιγμή το διαμέτρημα της κορυφαίας παρουσιάστριας των τελευταίων 20 ετών, αλλά γαλουχείται τηλεοπτικά με στόχο να φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν είναι απαραίτητα μια προσπάθεια μίμησης. Είναι ότι η Μαλέσκου δείχνει πως αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Μενεγάκη εκφράζουν και την ίδια, ότι έτσι θέλει να πορευτεί τηλεοπτικά κι ότι με αυτά θα φτάσει στο σημείο το ονοματεπώνυμο της να αποτελεί μια εγγύηση.

Μπορεί να ακούγεται λάθος η σύγκριση με την Ελένη, ενώ θα επανεμφανιστεί τηλεοπτικά, άρα δεν έχει μείνει κενός ο θρόνος της, αλλά είναι πιθανό να βλέπουμε ένα κυρίαρχο όνομα στο τηλεοπτικό μέλλον, ένα που θα έχει την ίδια κυριαρχία με αυτή που είχε η Ελένη σε αυτά τα χρόνια.

Τι άλλο θα χρειαστεί για να το καταφέρει, πέρα από την προσέγγιση της στα lifestyle θέματα; Να συνεχίσει να κρατά την προσωπική της ζωή όσο πιο κρυφή γίνεται, να μη δίνει συνεντεύξεις από δω κι από κει και να πάψει να είναι τόσο σφιγμένη, το οποίο φαίνεται και από τον τρόπο που ντύνεται. Να γίνει με λίγα λόγια πιο ξαλαφρωμένη ψυχολογικά, να χτίσει έναν μύθο που το κοινό δε θα τον παρακολουθεί από ορθάνοιχτες πόρτες και παράθυρα, μα από κλειδαρότρυπες, να γίνει σπάνια και να μεταδώσει στον κόσμο αυτό που μεταδίδει η Μενεγάκη: ότι το πλατό είναι το σπίτι της κι ότι δεν υπάρχει καμία κάμερα, κανένας τέταρτος τοίχος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΛΕΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ