TV - Media
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έλντα Πανοπούλου για την κακοποίηση στο θέατρο: Αν ασελγείς, πρέπει να απομακρυνθείς από τον χώρο

Καλεσμένη στο DoT βρέθηκε η Έλντα Πανοπούλου και μοιράστηκε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο τις σκέψεις της γύρω από το επάγγελμα του ηθοποιού με επίκεντρο τα όσα έχουν καταγγελθεί το τελευταίο τρίμηνο για συμπεριφορές κακοποίησης

Καταπέλτης για τις κακοποιήσεις η Έλντα Πανοπούλου (Φωτογραφία: Youtube)
Καταπέλτης για τις κακοποιήσεις η Έλντα Πανοπούλου (Φωτογραφία: Youtube)

Η Έλντα Πανοπούλου βγήκε στην υποκριτική σε μια μεταιχμιακή περίοδο, όταν τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος μετρούσαν τα τελευταία τους ένσημα, ενώ ταυτόχρονα εμφανιζόταν η τηλεόραση και άρχιζε μια νέα γενιά ηθοποιών. Έχει να μοιραστεί ιστορίες, έχει ζήσει βιώματα που έχουν να περάσουν ένα μήνυμα και αυτό αφορά και το θέατρο με τους παλιούς ηθοποιούς και την τηλεοπτική κατάσταση. Έχει ζήσει καταστάσεις άσχημης συμπεριφοράς και γι΄αυτό θέλησε να μοιραστεί τις δικές της σκέψεις για τις κακοποιήσεις που έχουν καταγγελθεί στο χώρο του θεάτρου και ήταν απόλυτη ως προς το τι πρέπει να επικρατήσει από δω και πέρα.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή DoT και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, η Έλντα Πανοπούλου αναφέρθηκε στο επάγγελμα του ηθοποιού και εξέφρασε την πεποίθηση της πως αυτό το επάγγελμα δεν πρέπει να βεβηλώνεται ούτε από κακοποιητικές συμπεριφορές ούτε από... οπισθοχώρηση. Ήταν ξεκάθαρη στο ότι μετά απ΄όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα, αυτός που βιώνει κάτι άσχημο, έχει υποχρέωση να αποχωρήσει και να το πει.

«Ξεκινάμε όλοι γιατί επιθυμούμε να είμαστε διάσημοι και γνωστοί. Θέλουμε να μας αγαπούν, ανασφαλείς είμαστε, θέλουμε να μας αναγνωρίζουν. Όταν όμως συνειδητοποιήσεις πως ο ρόλος ενός ηθοποιού δεν είναι η αναγνώριση, είναι η παρηγοριά. Υπάρχουν άνθρωποι με πόνους, αυτό είναι το κοινό μας. Ο ρόλος μας είναι να τους παρηγορήσουμε, να τους κάνουμε να ξεχάσουν. Αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να το βεβηλώνουμε, είτε πάνω στη σκηνή είτε κατεβαίνοντας από τη σκηνή που πάμε να βγάλουμε τα μάτια των συναδέλφων. Όσοι βγήκαμε τις πρώτες μας χρονιές στο θέατρο, αντιμετωπίσαμε τα πάντα. Συμπεριφορές κακοποιητικές. 

Αν ασελγήσεις, ακόμα και με τα μάτια σου, πρέπει να απομακρυνθείς από το χώρο. Όλοι μας όμως, μικροί ή μεγάλοι, όταν βγήκαμε στη δουλειά, συναντήσαμε τον άνθρωπο τον κακότροπο, αυτόν που μας κοίταξε με τρόπο που δεν θέλαμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, δεν είναι να καθόμαστε να συζητήσουμε ποιοι είναι αυτοί, να δείξουμε με το δάχτυλο αυτούς που τα έκαναν, να τους εξαφανίσουμε. Να το κάνουμε κι αυτό. Αν κάποιος είναι επικίνδυνος, να το κάνουμε. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε, είναι να συμβουλεύσουμε τους νέους. Ασχολούμαστε με το σημαντικότερο επάγγελμα του κόσμου, δεν έχουμε δικαίωμα να το βεβηλώσουμε.

Άρα, οδηγίες προς ναυτιλλομένους: όταν κάτι δε μου αρέσει, να έχω το σθένος να φεύγω. Όταν πάω να συζητήσω για μια δουλειά, θα συζητήσω σε ένα κεντρικό γραφείο, με την παρουσία άλλων ανθρώπων μπροστά. Όταν θα πάω να συμφωνήσω για τον ρόλο μου, πρέπει να μου πεις εκ των προτέρων ποιος είναι ο ρόλος και το οντισιόν θα μου κάνεις, πάνω σε ποιο θέμα, τι κείμενο για να ξέρω να έρθω σωστά ντυμένη και διαβασμένη. Αυτά δε γίνονται. Εγώ είναι το πρώτο που προσπαθώ να μάθω στα παιδιά.

Εγώ τους το λέω, όταν βγουν στο επάγγελμα θα βρουν αγγέλους και διαβόλους. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δε θα αλλάξει γιατί πάντα θα υπάρχει ο κακός και ο καλός άνθρωπος».

Γενικότερα, η Έλντα Πανοπούλου είχε πολλά ενδιαφέροντα να μοιραστεί, όπως μια ιστορία με τον Κώστα Βουτσά και τη σχέση της με τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ηθοποιός