Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αποχώρηση του Τζέιμς Καφετζή από το Survivor, αποτέλεσε μια κίνηση που εξέθεσε κι άλλο τον Τριαντάφυλλο στα μάτια του κοινού, αφού αποδείχτηκε πως όποιος θέλει να αποχωρήσει, το κάνει και δεν καταφεύγει σε κόλπα με το κοινό ούτε υπεκφεύγει. Ο Τζέιμς Καφετζής όμως κατάφερε ακόμα και με την αποχώρηση του, να κάνει το τελευταίο χτύπημα του σκορπιού και να αναδείξει την υποκρισία που διακρίνει την πλειοψηφία των παικτών, πέραν του ίδιου και του Νίκου Μπάρτζη που δεν παρεξέκλιναν από τα λεγόμενα τους ούτε εκατοστό.

Ο Τριαντάφυλλος ήταν για ένα μεγάλο διάστημα το μαύρο πρόβατο στην Κόκκινη Ομάδα. Όταν όμως άλλαξαν οι ομάδες και είχε μαζί του Αλέξη Παππά, Ελευθερία Ελευθερίου και Σάκη Κατσούλη, οι Κόκκινοι που του πήγαιναν κόντρα, αναγκάστηκαν να αλλάξουν στάση και να γίνουν πιο διαλλακτικοί μαζί του γιατί κατάλαβαν ότι ο Τριαντάφυλλος μπορεί να καθοδηγήσει τις ψήφους της παρέας του προς αυτούς. 

Διαβάστε ακόμη: Survivor - Spoiler: Προς αποχώρηση και ο Τριαντάφυλλος

Από την αποχώρηση του Παππά και μετά, οι Κόκκινοι έγιναν παραπάνω από φιλικοί με τον Τριαντάφυλλο και επανήλθαν στην αρχική κατάσταση κατά την οποία δεν του έλεγαν τίποτα ούτε και στις λάθος συμπεριφορές του. Όπως συνέβαινε πριν τραυματιστεί, που επιχειρούσε να σπείρει διχόνοια στους Μπλε και δεν μιλούσε κανείς Κόκκινος, έτσι και μετά τον Παππά, ο Τριαντάφυλλος έκανε ξανά τα ίδια και πάλι δεν τον συνέτιζε κανείς. 

Αποκορύφωμα η ασέβεια που έδειξε στον Γιώργο Κόρομι όσο εκείνος μιλούσε για το έπαθλο επικοινωνίας που κέρδισε η Μπλε Ομάδα μετά από έναν άνισο αγώνα 3  εναντίον 5, όπου εκείνος έτρεξε μέσα στη ζέστη πέντε φορές. Εκείνη τη στιγμή δεν του μίλησε κανείς. Αντίθετα, όταν εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει, όλοι οι Κόκκινοι γύρισαν να του πουν να πάψει και θα τα συζητήσουν όλα στην παραλία. 

Όλοι αυτοί λοιπόν, που κατηγορούσαν Τζέιμς και Μπάρτζη γιατί έκαναν παρέα οι δυο τους στην παραλία και δεν τους μιλούσαν και διασάλευαν την ενότητα της Μπλε Ομάδας, είχαν αλλάξει 3-4 φορές τη στάση τους απέναντι στον Τριαντάφυλλο και τον είχαν κάνει θεό. 

Μετά το trailer όμως για το επεισόδιο της Κυριακής και αυτά τα ελάχιστα που μας δείχνει, αποκαλύπτεται ποιο ήταν το απώτερο πλάνο των Κόκκινων και γιατί είχαν τόσες... γλύκες με τον Ντάφυ, σε βαθμό ο Μπόγδανος να φιληθεί τρεις φορές στο στόμα μαζί του.

Η σχέση του Σάκη Κατσούλη με τον Τριαντάφυλλο ήταν ο ένας λόγος. Όταν ο πιο δυνατός σου παίκτης, το A-Male της ομάδας συμπαθεί κάποιον, δεν του πας ανοιχτά κόντρα. Αφήνεις αυτό το άτομο να εκτίθεται, ώστε όταν έρθει η ώρα να τον ψηφίσεις, ο ηγέτης να καταλάβει ότι είναι το πιο δίκαιο αγωνιστικά.

Ο Μπόγδανος λοιπόν, ο Ασημακόπουλος και η Νικολέττα με την Καρολίνα, που είναι μια παρέα από την αρχή γιατί μοιράζονται την ίδια ομάδα, είχαν από κοντά τον Τριαντάφυλλο και τον κανάκευαν σε κάθε του κίνηση σαν μικρό αγοράκι που περιμένει την επιβράβευση της μαμάς του, γιατί ήθελαν να έχουν έναν εύκολο στόχο στην ομάδα τους. Ήθελαν να έχουν κάποιον που θα ψηφίσουν για να βγει υποψήφιος και θα γλυτώσουν εκείνοι. Αυτός που έτρεμε περισσότερο ήταν ο Ασημακόπουλος, που θα έβγαινε δεύτερος υποψήφιος σε μια χαμένη ασυλία και δύσκολα θα έμενε σε μια κόντρα με τον Τριαντάφυλλο. 

Βλέπουμε επομένως πως λειτουργεί η στρατηγική στο Survivor και πώς ο Τριαντάφυλλος έγινε persona non grata μετά την ολομέτωπη επίθεση στον Κόρομι,  με τον Μπόγδανο και τον Ασημακόπουλο να συμμετέχουν σε κουβέντα πίσω από την πλάτη του και να τον κοιτάνε αμέτοχοι καθώς επιτίθεται στον Κόρομι.

Βλέπουμε όμως και τη διαφορά της στρατηγικής που είχε ο Τζέιμς και ο Μπάρτζης με αυτή που έχουν οι υπόλοιποι. Ο Τζέιμς κυρίως κατάλαβε ότι δε γίνεται να είσαι φίλος με πολλούς, γιατί σύντομα θα συγκρουστείτε ως μέρος διαφορετικών ομάδων. Αρκεί να είσαι φίλος με ένα ή δύο άτομα και δε θα χρειαστεί να γυρίσεις ποτέ τη μπιφτέκα. Και το κατάφεραν οι δυο τους. Οι υπόλοιποι 9 όμως, με μικρή εξαίρεση ίσως τη Χαμπέρη, στα μάτια του κοινού είναι ανακόλουθοι και ασυνεπείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA