Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την τεράστια επιτυχία που συγκέντρωσαν οι δυό σεζόν της σειράς Έτερος Εγώ (Έτερος Εγώ - Χαμένες Ψυχές και Έτερος Εγώ - Κάθαρσις), η Cosmote Tv επέστρεψε δυναμικά συστήνοντας μας την επόμενη μυθοπλασία της, που ακούει στο όνομα 42°C. H συνδρομητική πλατφόρμα ακολουθεί το δρόμο που χάραξαν οι streaming πλατφόρμες, επενδύοντας στο binge-watching, και χαρίζοντας στο ελληνικό κοινό μια σειρά που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις παραγωγές του εξωτερικού. 

Περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπονονησία να παρακολουθήσουμε το αστυνομικό και ψυχολογικό θρίλερ, κυρίως γιατί η πλοκή της υπόθεσης και το επίπεδο παραγωγής της, προμήνυε πως υπήρχε κάτι το ξεχωριστό σε αυτή τη σειρά. Η δημιουργός Ναταλύ Δούκα και ο σκηνοθέστης Γιώργος Παπαβασιλείου, όχι μόνο το πέτυχαν, αλλά επιβεβαίωσαν πως τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης δεν έχουν σύνορα και στο μέλλον οι ελληνικές παραγωγές θα εξελιχθούν ακόμα περισσότερο. Εξηγούμε, ευθύς αμέσως, τους λόγους για να το παρακολουθήσεις κι εσύ.

Διαβάστε ακόμη: Άγριες Μέλισσες: Όλα τα μυστικά θα αποκαλυφθούν - Τα σενάρια για το μεγάλο φινάλε του δεύτερου κύκλου

Η ιδιαίτερη υπόθεση της ιστορίας

Βρισκόμαστε στην Κέρκυρα και διανύουμε ένα καυτό καλοκαίρι, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42°C. Το αρχοντικό κτήμα της οικογένειας Ζολά, μακριά από τον κοσμοπολίτικο αέρα του νησιού, έχει τη δική του ζωή από τους θαμώνες του. Προσωπική παραλία και απόλυτη ησυχία, κάνει πολλούς να ζηλεύουν αυτή την πολυτέλεια. Η οικογένεια δεν ξεφεύγει από τα στερεοτυπικά «τι θα πει ο κόσμος;» και κρατάει καλά κρυμμένα τα μυστικά της κάτω από το χαλάκι για να μην φανερωθούν. Οι 42°C πυροδοτούνται από ένα απρόσμενο έγκλημα.

Ο θάνατος της έφηβης Άννας κλονίζει την οικογένεια και ανοίγει τον ασκό του αιόλου. Η ημέρα του θανάτου της, συμπίπτει με την επιστροφή της μεγάλης της αδερφής, Λένας, η οποία επιστρέφει στο νησί για το μνημόσυνο της μητέρας της. Ο τρόπος, όμως, που πεθαίνει η Άννα, δεν είναι τυχαίος, αφού στην ίδια τοποθεσία βρέθηκε νεκρή και η μητέρα της, έξι χρόνια πριν. Για το μοιραίο εκείνο βράδυ, όλοι φαίνονται ύποπτοι και όλοι έχουν μυστικά που δεν πρέπει, με τίποτα, να βγουν στην επιφάνεια. Το βασικό ερώτημα που γεννάται εδώ, είναι κατά πόσο πρόκειται για σύμπτωση ή προμελετημένο σχέδιο. Σε αυτό προσπαθεί να βρει απαντήσεις η Λένα με τον Νίκο, ωστόσο τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Είναι τόσο σωστή η ροή των εξελίξεων, που είναι ακατόρθωτο να  σταματήσεις να παρακολουθείς, μέχρι να φτάσεις στο τέλος της. 

Το ανατρεπτικό και συγκινητικό φινάλε

Υπάρχουν αστυνομικές σειρές που λίγο-πολύ, καταλαβαίνεις που το πάει ο δημιουργός ή έστω αντιλαμβάνεσαι ένα κομμάτι του τέλους. Στην περίπτωση των 42°C, η εξιχνίαση της δολοφονίας και τα μυστικά που βρίσκουν το φως της επιφάνειας, χαρίζουν ένα ανατρεπτικό, απόλυτα συγκινητικό και απρόσμενο φινάλε. Τα δύο τελευταία επεισόδια, χαρίζουν μοναδική αγωνία και όλα ακολουθούν μια πορεία που θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί.

Το δυνατό καστ

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς βρίσκονται ο Χρήστος Λούλης, η Κατερίνα Λέχου, η Έμιλυ Κολιανδρή, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Theo Alexander και η Μπέτυ Αποστόλου. Το καστ πλαισιώνει μία ομάδα νέων και ανερχόμενων ηθοποιών, όπως η Ναταλία Swift, ο Κώστας Νικούλι, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου, η Μαριέλλη Μανουδάκη, η Σεμίραμις Αμπατζόγλου, η Στεφανία Σωτηροπούλου και η Μαρία-Θαλασσινή Μποσταντζόγλου.

To υπέροχο με τη σειρά 42°C είναι πως ο κάθε ρόλος ξεχωριστά, έχει τη δική του βαρύτητα, αφού είναι όλοι πρωταγωνιστές σε μια ιστορία εξιχνίασης εγκλήματος και όλοι είναι εξαιρετικοί. Σίγουρα υπάρχουν ονόματα που ξεχωρίζουν, όπως αυτό της Κατερίνας Λέχου που υποδύεται την Καίτη, της απόμακρης και αυστηρής θείας που όλοι έχουν κουραστεί από τη συμπεριφορά της. Κι όμως, η Καίτη είναι εκείνη που κρύβει πολλά περισσότερα. Όπως και του  Χρήστου Λούλη που εκτός από αστυνομικός που θα αναλάβει την υπόθεση της Άννας, είναι και ένας πατέρας που μεγαλώνει μόνος του την κόρη του και παρά τον αυστηρό του χαρακτήρα, ξέρει τον τρόπο να είναι δίπλα στην κόρη του και τις επιλογές της. 

Είναι γεγονός, πως η σειρά 42°C κάνει το επόμενο βήμα γι’αυτό που χρειάζεται η ελληνική τηλεόραση και ελπίζουμε να ταράξει τα νερά της, προκειμένου να γίνουν αντίστοιχες παραγωγές που θα χαρίσουν στο ελληνικό κοινό περισσότερη ποιότητα, η οποία στη περίπτωση της εν λόγω μυθοπλασίας, είναι έκδηλη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA