Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα τέλη Ιανουαρίου η Ζέτα Δούκα μιλούσε στο Πάμε Δανάη και κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για ψυχική κακοποίηση. Ήταν η πρώτη από το χώρο της υποκριτικής που αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα και από κει και μετά ακολούθησε πλήθος καταγγελιών για σωματική και σεξουαλική βία. Έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες και η ηθοποιός έκανεν έναν απολογισμό αυτού του διαστήματος σε συνέντευξή της στη Φαίη Σκορδά, όπου εξέφρασε την επιθυμία της να ακούσει μια συγγνώμη από τον κ. Κιμούλη και όλους όσοι είναι θύτες.

Η Φαίη Σκορδά ρώτησε τη Ζέτα Δούκα πώς νιώθει με όλα αυτά που ακολούθησαν τη δική της καταγγελία και η ηθοποιός αποκάλυψε ότι πέρασε ένα διάστημα έντονης συναισθηματικής φόρτισης που είχε ως αποτέλεσμα να νοσήσει με κορονοϊό. Παράλληλα, περιέγραψε την προσπάθεια που κάνει σε συνεργασία με τη Σοφία Μπεκατώρου και την υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, για να αλλάξει η νοοτροπία στην ελληνική κοινωνία μέσα από την εκπαίδευση.

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: Επίθεση από τον σκηνοθέτη της σειράς Άγριες Μέλισσες - «Έχεις χάσει τη μπάλα Πετράκο»

«Από τη μία χαίρομαι αφάνταστα για την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική κοινωνία και ο φόβος να περάσει στους θύτες, όχι στα θύματα. Από την άλλη, κάθε φορά που βγαίνει κάτι, στενοχωριέμαι τόσο πολύ, γιατί γνωρίζω ότι χρειάστηκε μια διαδρομή πολύ βαριά σε επίπεδο ψυχολογίας. Κάποια στιγμή κάποιος βρίσκει το θάρρος, όπως εγώ βρήκα το θάρρος ορμώμενη από τη Σοφία Μπεκατώρου. Εν τω μεταξύ, μετά τη δική μου αποκάλυψη, τον Φεβρουάριο, που ήταν καταιγιστικές οι εξελίξεις και κρατούσαμε την αναπνοή μας, τον πρώτο καιρό ήμουν θηρίο στο κλουβί. Συναισθηματικά δηλαδή με εξουθένωσε, γι΄αυτό και πέρασα κορονοϊό πολύ βαριά.

Η κόρη μου με ρώτησε για ποιον μιλάω κι εγώ της απάντησα ότι αυτός έχει κάνει κακά πράγματα σε μένα και σε άλλους ανθρώπους. Κι όποιον άκουγε με ρωτούσε αν έχει κάνει κι αυτός κακά πράγματα. Ο Κιμούλης δεν επικοινώνησε μαζί μου. Δεν περίμενα να επικοινωνήσει. Θα ήθελα απ΄όλους να βγουν να ζητήσουν μια συγγνώμη, να δείξουν μια ειλικρινή μεταμέλεια. Αυτά Φαίη, νομίζω ότι στους ανθρώπους που έχουν φτάσει να κάνουν στη ζωή τους συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένο μοτίβο, δεν ξέρω αν έχουν καν συνείδηση.

Έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με τη Σοφία Μπεκατώρου για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο εκπαίδευσης και γι΄αυτό συναντηθήκαμε με την κ. Κεραμέως που ανακοίνωσε ότι θα γίνει υποχρεωτικό το μάθημα σεξουαλικής παιδείας από το νηπιαγωγείο κιόλας.

Πρέπει να γίνει ένας καλύτερος νόμος που να προλαμβάνει το αδίκημα, να σκέφτεται ο θύτης δύο και τρεις φορές αν θα το κάνει, πρέπει η κοινωνία να εκπαιδευτεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA