Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο μπαμπάς της, ο Ζαννίνο, ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του παλιού ελληνικού σινεμά, ένας κομπέρ ουσιαστικά, ο οποίος συνδέθηκε επαγγελματικά και φιλικά με τον Θανάση Βέγγο. Η Σόφη Ζανίνου μεγάλωσε μέσα στο θέατρο, έζησε τους μεγάλους ηθοποιούς του παρελθόντος και επηρεάστηκε καλλιτεχνικά απ΄αυτές τις συναναστροφές της. Στους νεότερους έχει μείνει στη μνήμη η χορευτική της ικανότητα και η ευελιξία του σώματος της. Η ηθοποιός-χορεύτρια βρέθηκε στο The 2Night Show και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη ζωή της και είπε άγνωστες ιστορίες για τον Βέγγο.

Στις εποχές που γεννήθηκε, ήταν πολύ σύνηθες μικρά παιδιά να μπαίνουν στο χώρο του θεάτρου και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Πολύ περισσότερο όταν οι δύο γονείς τους ζούσαν απ΄αυτή τη δουλειά. Έτσι και η Σόφη Ζανίνου, με μπαμπά και μαμά ηθοποιούς, από ηλικία 5 ετών βρισκόταν σε θεατρικά μπουλούκια και έκανε περιοδείες. Αυτό ήταν που τη βοήθησε να κάνει πραγματικότητα όσα επιθυμούσε.

Διαβάστε ακόμη: Έξαλλη η Κατερίνα Καινούργιου με τα σχόλια για το σώμα της Παπαρίζου: Είναι ό,τι πιο αισχρό έχω δει

«Έκλεισα τα 70, δεν παίρνω κανένα χάπι και δεν έχω κανένα πόνο, είμαι χαρούμενη. Ό,τι πόθησα στη ζωή μου - δεν πόθησα πολλά πράγματα... Όταν ήμουν πιτσιρίκα ήμουν τρελά ερωτευμένη με τον Έλβις Πρίσλεϊ. Μου έλεγε ο πατέρας μου να πάω σε έναν κινηματογράφο και θα κλέψεις φωτογραφίες του Πρίσλεϊ. Θα ζητήσεις από τον κινηματογραφιστή να στις δώσει και θα μου τις φέρεις. Κάποια στιγμή, στο Viva Las Vegas βγαίνει ο Πρίσλεϊ με την Αν Μάργκρετ με ένα σπορ αυτοκίνητο. Και σκέφτηκα τότε ότι μόλις μεγαλώσω θα πάρω αυτό το κόκκινο σπορ αυτοκίνητο. 18 ετών το πήρα. Δούλευα από 5 ετών με μεροκάματο.

Γεννήθηκα σε θέατρο, από θεατρίνους γονείς. Ήμασταν σαν ομάδες, κάναμε τα γνωστά μπουλούκια και δεν είχα σπίτι, μια μόνιμη κατοικία. Είχα μονίμως μια βαλίτσα στο χέρι. Σκεφτόμουν μικρή ότι θέλω να κάνω ένα σπίτι που να μη φεύγω με τη βαλίτσα στο χέρι. Το έκανα.

Τέλος, ήθελα να κάνω οικογένεια, την οποία την έκανα. Αυτά πόθησα. Δεν ζητάω πολλά, ζητάω μέχρι εκεί που είναι λογικό και εφικτό να πάρω.

Η μητέρα μου ήταν ηθοποιός, τα εγκατέλειψε νωρίς, την καπέλωσε λίγο ο μπαμπάς μου. Τζένη Ζανίνου λεγόταν, είχε παίξει στη Σχολή Για Σοφερίνες με τον Βέγγο και την Τριάντου. Από τη στιγμή που μπορέσαμε να φτιάξουμε το σπίτι μας στον Περισσό, η μητέρα μου έκατσε, σταματήσαμε τις περιοδείες γιατί άρχισε ο πατέρας μου να γίνεται γνωστός και να είμαστε καλύτερα οικονομικά».

Ο Ζανίνο και ο Θανάσης Βέγγος έπαιξαν μαζί σε πολλές ταινίες, ο πρώτος κατάφερε να ζήσει με αξιοπρέπεια και άνεση την οικογένεια του χάρη στη συνεργασία με τον Βέγγο και η Σόφη Ζανίνου έχει αρκετές ιστορίες να διηγηθεί από αυτή τη φιλία.

«Ο Βέγγος με τον πατέρα μου ήταν αυτοκόλλητοι. Ο πατέρας μου με τον Μπάρκουλη του έκαναν μεγάλες πλάκες. Η πρώτη ταινία που έκανα εγώ ήταν το Τύφλα Να 'Χει Ο Μάρλον Μπράντο. Γυρίζαμε τότε στον Πόρο και είχε έρθει ο Μπάρκουλης για να γελάσουν με τον πατέρα μου και τον Κακαβά. Είχε αγοράσει τότε ο Βέγγος ένα αυτοκίνητο και το είχε στο γύρισμα και το φρόντιζε. Θυμάμαι του πήραν το αυτοκίνητο πριν αρχίσει το γύρισμα, το σήκωσαν και το μετέφεραν αλλού. Και τρελάθηκε ο Βέγγος. Του είχαν βάλει φούμο άλλη φορά στο αυτοκίνητο, του έκαναν πολλά. Ήταν ο πιο γλυκός και ο πιο δίκαιος άνθρωπος που έχω γνωρίσει.

Ο Βέγγος ήταν παραγωγός των ταινιών του. Επειδή έκανε πολύ ακριβά πράγματα για την εποχή, δεν πήγε καλά οικονομικά. Κάποια στιγμή ένας συνεργάτης του, γέννησε η γυναίκα του και του έκανε δώρο κάποια ποσοστά από την ταινία. Κι επειδή η ταινία δεν πήγε καλά, αυτός ο τύπος μήνυσε τον Βέγγο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA