Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλεσμένος στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και τη Σίσσυ Χρηστίδου βρέθηκε ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των θεάτρων. Ο κ. Χαλκιάς άσκησε έντονη κριτική στο κράτος για το ότι έμειναν τόσο καιρό τα θέατρα κλειστά και τόνισε πως την περσινή σεζόν που λειτουργήσαν για το διάστημα του καλοκαιριού και τις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού που να δικαιολογεί το κλείσιμο τους.

Διαβάστε ακόμη: Survivor - Spoiler: Έτσι θα κερδίσει ο παίκτης το έπαθλο του αυτοκινήτου

Ο Τάσος Χαλκιάς πρωταγωνιστεί φέτος στη σειρά Χαιρέτα Μου Τον Πλάτανο και κατά την παρουσία του στην εκπομπή του Open έδειξε την ενόχληση του προς τους υπευθύνους που απαγόρευσαν στις θεατρικές παραστάσεις να λειτουργήσουν όλους αυτούς τους μήνες. Ήταν η δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου το τελευταίο διάστημα που είδε θέατρο το αθηναϊκό κοινό και το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε η πρώτη πρεμιέρα παράστασης σε αυτούς τους 7 μήνες.

Για τον Τάσο Χαλκιά όμως υπάρχουν αρκετές ενστάσεις γύρω από τη φράση «ανοίγουν τα θέατρα» και τις εξέφρασε στη Σίσσυ Χρηστίδου.

«Στον χώρο μας δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με το να τηρηθούν τα πρωτόκολλα. Ακόμα και το περσινό καλοκαίρι που ανοίξαν τα θέατρα και λειτουργήσαν κατά κάποιον τρόπο, έγιναν κάποιες περιοδείες έστω και περιορισμένες, όχι μόνο δεν υπήρξε ένα κρούσμα από τον χώρο του θεάτρου αλλά δεν έγινε το παραμικρό ευτράπελο επί του θέματος. Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Λειτουργούσαμε κανονικά. Με το 30%, με το 50%, με το 65%, με όποιον τρόπο μας είπαν, λειτουργήσαμε. Το θεωρώ εγκληματικό που έμειναν τόσο καιρό κλειστά τα θέατρα.

Αυτό θέλω να το διευκρινήσω λιγάκι γιατί μάλλον αυτοί που νομίζουν ότι γνωρίζουν τον πολιτισμό, ακόμα και που είναι στα πολιτισμικά γραφεία, έχουν την εντύπωση ότι η αυλαία είναι κάποια κουρτίνα που την τραβάς και ανοίγει. "Ανοίγουν τα θέατρα" δεν σημαίνει τίποτα. Για να ανοίξουν τα θέατρα και να παράξουν παραστάσεις πρέπει να υπάρξει ένας δυνατός χρόνος προετοιμασίας. Να γνωριστούμε πάλι εμείς οι συνάδελφοι, γιατί έχουμε χαθεί μεταξύ μας, ποιοι είμαστε και ποιοι δεν είμαστε, με ποιους θα παίξουμε, τι έργο θα ανεβάσουμε, να αρχίσουμε τις πρόβες και να το ετοιμάσουμε. Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα χθες, ήταν προετοιμασμένη από πέρσι, είχαν ξαναπαίξει παραστάσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA