Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ξένια Καλογεροπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Προσωπικά», με παρουσιάστρια την Έλενα Κατρίτση, παραχωρώντας μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης. Η σπουδαία ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, ξετύλιξε το νήμα της ζωής της αναφερόμενη στον πατέρα της, την καριέρα της, που ξεκίνησε από μια συνάντηση με τον Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος την έστειλε στον Αλέκο Σακελλάριο, τον Γιάννη Φέρτη, καθώς και τον θίασο που έφτιαξαν, με τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που έζησαν τα πρώτα χρόνια, αλλά και για το πρόβλημα υγείας στα μάτια της. 

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Κότσιρας: «Δεν ακούω τα τραγούδια μου, με βαριέμαι αφόρητα»

Όσον αφορά τον πατέρα της, η Ξένια Καλογεροπούλου αποκάλυψε πως δεν γνωρίστηκαν ποτέ ουσιαστικά. «Η μητέρα μου μου είχε πει πως “ο μπαμπάς σου δεν μας θέλει”, δύσκολη ατάκα να τη δεχτείς», είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Δεν ήρθε ποτέ να δει που ζούμε. Ενώ με αγαπούσε πολύ σαν παιδάκι, τα πρώτα χρόνια λίγο περίσσευα. Αυτός ήταν πολύ ερωτευμένος κι είχε κάνει μέχρι κι απόπειρα αυτοκτονίας για να τον παντρευτεί η νέα του σύντροφος. Ήταν ερωτευμένος μέχρι το τέλος της ζωής του αλλά κάποια Σάββατα που τρώγαμε μαζί, ποτέ δεν μιλήσαμε πολύ προσωπικά. Είχα πολλά φυλαγμένα που ήθελα να του πω. Καμάρωνε για εμένα πολύ και μοίραζε αυτόγραφα. Μου λείπουν πολύ τα μάτια του».

Για τον Γιάννη Φέρτη, με τον οποίο υπήρξε μία εποχή παντρεμένη, η Ξένια Καλογεροπούλου αναφέρθηκε στον θίασο που είχαν δημιουργήσει και τις διάφορες περιόδους που βίωναν τότε. «Περνούσαμε διάφορες περιόδους. Ανεβάζαμε με τον Γιάννη διάφορα έργα, μπορεί να ανεβάζαμε κάποιο έργο με επιτυχία, μπορεί όχι. Παίρναμε βερεσέ κρέας από τον πατέρα του Γιάννη που ήταν χασάπης και από τον μπακάλη στον δρόμο μας λέγαμε “φέρε μας εφημερίδα και τσιγάρα”. Όταν τελείωνε η εποχή του βερεσέ αυτό που κάναμε είναι να τρέχουμε να αγοράσουμε βρακιά. Και τα δικά μου βρακάκια και του Γιάννη ήταν γεμάτα τρύπες. Μόλις ανέβαινε μία επιτυχία έτρεχα και αγόραζα μερικές ντουζίνες βρακιά και σώβρακα»

Η Ξένια Καλογεροπούλου αναφέρθηκε στην κουβέντα της με την Έλενα Κατρίτση και για το πρόβλημα υγείας στα μάτια της, λέγοντας πως «μια ημέρα, ενώ πήγαινα για πρόβα, ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν. Μπήκα στο θέατρο κι έβλεπα τους συνεργάτες μου ως μαύρες σκιές. Ήταν πάρα πολύ ζόρικο και αυτό είναι που μου λείπει περισσότερο. Τα μάτια μου, το να μην βλέπω. Μου λείπει η τηλεόραση και το σινεμά. Ό,τι και αν κάνω δεν είναι το ίδιο. Τον πρώτο καιρό δεν μπορούσα καθόλου να το δεχτώ. Έμενα ξαπλωμένη στα σκοτάδια μου κι έκλαιγα. Τώρα προσπαθώ να πάρω και πάλι τη ζωή στα χέρια μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA