Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμα και το BBC δέχεται επικρίσεις για τη μη μετάδοση προσπαθειών από τους αθλητές υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, λέγοντας πως είχε κάνει αίτημα στην εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί ο αγώνας του του Παναγιώτη Γκιώνη στον δεύτερο γύρο του πινγκ πονγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ωστόσο αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

«Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους» σημειώνει η ΕΡΤ, αναφερόμενη προφανώς στο δηλητηριώδες tweet της ΕΟΕ αλλά και στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πινγκ Πονγκ. 

«Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ διερωτήθηκε γιατί το βίντεο με την προσπάθεια του αθλητή δεν έπαιξε ούτε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. «Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν έχει λόγο να αρνηθεί ότι η δημόσια τηλεόραση ζήτησε εκτάκτως κύκλωμα για τον αγώνα από το τραπέζι 3 (με δεδομένο ότι κεντρικά η εταιρεία παραγωγής δίνει εικόνα σε όλους μόνο από το τραπέζι 1) και δεν έγινε δεκτό το αίτημα. Αλίμονο όμως, αν σκεφτούμε ότι αποκλείονται οι λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις για αγώνες Ελλήνων αθλητών, ενώ απορούμε που προαναγγέλθηκε η απευθείας μετάδοση με κάρτα στο ERT SPORTS 2 της ψηφιακής πλατφόρμας, μολονότι δεν υπήρχε θετική απάντηση από την Olympics Βroadcasting Services ότι θα δοθεί η μετάδοση του συγκεκριμένου ματς…

Επιπλέον, αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς προβλήθηκαν βίντεο στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ λίγες ώρες μετά, για την παρουσία όλων των Ελλήνων αθλητών, στη σημερινή πρώτη ενότητα και δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτά και η προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη… Έστω με εικόνα από τον χτεσινό αγώνα με τον Σέρβο Ζολτ Πέτε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA