Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δικό του αντίο στον Ανέστη Βλάχο επέλεξε να πει μέσα από την προσωπική του σελiδα στο Facebook ο Χάρης Βορκάς. Ο Χάρης Βορκάς εκτός από ηθοποιός, ήταν και ο θεατρικός παραγωγός στην τελευταία εμφάνιση του Ανέστη Βλάχου «Οίκος ευγηρίας: η Ευτυχισμένη Δύσις» του Μανόλη Κορρέ, που είχε ανέβει στο θέατρο Χατζηχρήστου. 

Διαβάστε ακόμη: Ανέστης Βλάχος: Στήριζε φτωχούς, βοηθούσε νέους και δεν τον κέρδισε ποτέ η επιτυχία

«Χειμερινή σεζόν 2013 - 14 στο θέατρο Χατζηχρήστου, κάνουμε πρόβες για το έργο "Οίκος ευγηρίας: η Ευτυχισμένη Δύσις" του Μανόλη Κορρέ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη. Ένας πολυπληθής θίασος, όπου πρωταγωνιστούσε, μεταξύ άλλων βετεράνων και ο Ανέστης Βλάχος. Λόγω κάποιων προβλημάτων στην υγεία του που είχαν προηγηθεί στο παρελθόν, ο Ανέστης είχε μια μικρή δυσκολία στο ν’ αποστηθίσει σε ροή τα λόγια του και συνεχώς «κόλλαγε», γεγονός που τον εκνεύριζε τρομερά, γιατί ήταν πάντα διαβασμένος, συνεπέστατος στην ώρα της πρόβας, οργανωμένος και με απίστευτη όρεξη και ζήλο για το θέατρο, ένας σκληροτράχηλος και ταγμένος στρατιώτης του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, με δυο λόγια ένας εξαίρετος επαγγελματίας, όπως είχε μάθει να είναι μια ολόκληρη ζωή… Παρακάλεσε λοιπόν για μια μικρή βοήθεια στα λόγια και προσφέρθηκε πολύ ευγενικά ο Σπύρος Θεοδόσης να του κρατά υποβολείο.

Ήταν μια επίπονη διαδικασία και για τους δύο και όλοι στον θίασο ήταν σίγουροι ότι ο Ανέστης δεν θα κατάφερνε να «τα λέει» στις παραστάσεις ούτε καν με υποβολείο… Ωστόσο εγώ (και το καυχιέμαι), από ένστικτο και πίστη στην φλόγα του θεατρίνου, εκτός του ότι τον κράτησα να μην αποχωρήσει από τον θίασο όταν, συναισθανόμενος την αδυναμία του και μη θέλοντας να μας ταλαιπωρεί αλλά και να μην βλάψει στο παραμικρό την παράσταση, έχοντας ταυτόχρονα και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ήταν πρόθυμος να τύχει αντικατάστασης άμεσα, απολύτως σίγουρος και σχεδόν σαρκαστικά είπα σε όλους: «Ο Ανέστης θα μείνει! Και μην αγχώνεστε, με το που θα ξεκινήσουν οι παραστάσεις, ο Ανέστης θα «τα πει» μια χαρά, άλλοι δεν θα «τα λένε»…!» Κι έγινε ακριβώς έτσι!!! Ο Ανέστης, όχι μόνο δεν παρέλειπε ούτε ένα κόμμα από το κείμενο, αλλά έλεγε και τις ατάκες των συμπρωταγωνιστών του, κάνοντάς τους κανονικό υποβολείο επί σκηνής εν ώρα παράστασης!!! Και στον ρόλο του έσκιζε!!! Αυτός ήταν ο σπουδαίος ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ!!! Ανέστη μου, είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα πλάι σου, που υπήρξα και θεατρικός παραγωγός σου και με φώναζες χιουμοριστικά «αφεντικό»!!!Ακόμα έχω την βροντερή φωνή σου στ’ αυτιά μου: «Αδελφέ!!!» Καλό σου ταξίδι…»

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fharry.vorkas%2Fposts%2F10224971901865507&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA