Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη γνωστή και πετυχημένη συνταγή του Master Chef, το οποίο εδώ και τέσσερις συνεχόμενες χρονιές σημειώνει εξαιρετικά νούμερα τηλεθέασης στο Star, επιχείρησαν να μιμηθούν φέτος τόσο ο ΣΚΑΪ, όσο και ο ANT1, παρουσιάζοντας δύο νέα, δικά τους ριάλιτι μαγειρικής. 

Διαβάστε ακόμη: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο του Top Chef κι αλλάξαμε κανάλι - Πρόχειρο, άνοστο, ξαναζεσταμένο φαγητό

Ο λόγος για το Top Chef στον ΣΚΑΙ και το Game of Chefs στον ΑΝΤ1, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει να προβάλλονται. Έξι έμπειροι σεφ, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας πίσω από κορυφαίες κουζίνες, έχουν πάρει τη θέση τους στην κριτική επιτροπή του εκάστοτε σόου. Από τη μία (Top Chef) οι Γιώργος Βενιέρης, Γκίκας Ξενάκης και Αστέριος Κουστούδης, ενώ από την άλλη (Game of Chefs) οι Άγγελος Λάντος, Βασίλης Μουρατίδης και Άνταμ Κοντοβάς.

Μπορεί, λοιπόν, οι σεφ των δύο μαγειρικών ριάλιτι που βλέπουμε φέτος στην ελληνική τηλεόραση να λάμπουν, ωστόσο δε θα λέγαμε πως συμβαίνει το ίδιο και με την τηλεθέαση των προγραμμάτων τους. Το Top Chef, το οποίο παρουσιάζει πάρα πολλά κοινά με το Master Chef, δεν εντυπωσίασε την πλειοψηφία του κοινού, με αποτέλεσμα να φτάνει με το ζόρι το 5% στο σύνολο της τηλεθέασης.

Από την άλλη, το κάπως διαφορετικό κόνσεπτ του Game of Chefs (μοιάζει περισσότερο με talent show μαγειρικής κι όχι με ριάλιτι) στην πρεμιέρα του έφτασε μόλις το 5.1% του συνόλου της τηλεθέασης. Ένα νούμερο που σε καμία περίπτωση δεν αφήνει ικανοποιημένους τους ανθρώπους της παραγωγής του. 

Το ίδιο κοινό που πριν από μερικούς μήνες χάριζε απλόχερα 35άρια και 40άρια στο Master Chef, έχει γυρίσει την πλάτη στα δύο νέα μαγειρικά προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, επιλέγοντας εκείνη τη στιγμή να στηρίξει τη μυθοπλασία, με σειρές όπως ο Σασμός και η Γη της Ελιάς να ξεχωρίζουν στους πίνακες.

Μήπως τελικά ο Έκτορας Μποτρίνι είπε την πιο σωστή ατάκα σχετικά με τα ριάλιτι μαγειρικής; Μήπως φτάσαμε στο σημείο να «βαρυστομαχιάσουμε» από την πληθώρα των μαγειρικών προγραμμάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή; Οι αριθμοί -για την ώρα- κάτι λένε πάντως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA