Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» της Σίσσυς Χρηστίδου βρέθηκε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης Τοπαλούδης με αφορμή την έκθεση «She's Gone», η οποία θα εγκαινιαστεί στις 25 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:  Γυναικοκτονία: Οι μητέρες της Ελένης Τοπαλούδη, της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς συγκλονίζουν

Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από την πρεσβεία του Ισραήλ και το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», είναι αφιερωμένη στις γυναικοκτονίες. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν ρούχα γυναικών που δολοφονήθηκαν με μία ετικέτα, η οποία θα αναγράφει το όνομα του θύματος, την ημερομηνία, τον τρόπο και το όργανο δολοφονίας, την ποινή του δικαστηρίου και τον ένοχο, εφόσον έχει βρεθεί.

«Όλοι μας πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη αξία, τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα αδερφή, τη γυναίκα σύζυγο και θεωρώ αδιανόητο να βιαιοπραγούν και να δολοφονούν τις γυναίκες», δήλωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη με αφορμή τα ρούχα της κόρης του που παραχώρησαν μαζί με τη σύζυγό του στην έκθεση.

«Είναι ένα κομμάτι του εαυτού της. Βλέπω το ρούχο και συγκινούμαι ξανά. Ήμασταν θετικοί να στείλουμε ρούχα του παιδιού μας, αλλά μας ήταν τόσο δύσκολο να το βάλουμε αυτό το ρούχο στο δέμα και να το στείλουμε, γιατί ήταν σαν να διώχναμε μέσα από τη ψυχή μας ένα κομμάτι του εαυτού μας. Η Ελένη μας ζωντανεύει μέσα από κάθε αντικείμενο. Αυτή ήταν η δυσκολία μας. Ο σκοπός της έκθεσης αυτής για μας είναι ιερός. Πιστεύω ότι ο θεατής θα συγκινηθεί και θα ταχθεί αλληλέγγυος στον αγώνα για να προστατεύσουμε τις γυναίκες, τα παιδιά τους συνανθρώπους μας».

«Η Ελένη ήθελε να ταξιδέψει, αλλά δεν δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ταξίδια, γιατί κάποια τέρατα την έστειλαν σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ας ταξιδέψει η ψυχή της σε όλο τον κόσμο. Τα ρούχα αυτά έχουν ψυχή, έχουν φωνή. Τα ρούχα αυτά είναι και της Ελένης, και της Καρολάιν, της Ζωής, της Δώρας, της Γαρυφαλλιάς και όλων των άλλων κοριτσιών», επεσήμανε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Σε εκείνο το σημείο η Σίσσυ Χρηστίδου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της και του είπε χαρακτηριστικά: 

«Ντρέπομαι να μιλήσω μετά από εσάς, κ. Γιάννη. Δεν έχω κάτι να πω. Είναι τεράστιο το μεγαλείο της ψυχής σας και η δύναμή σας» και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην εκπομπή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA