Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην πρώτη θέση με ποσοστό 12,9% στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών, ανέβηκε, χθες, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ με την Πόπη Τσαπανίδου, το οποίο παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 390.000 τηλεθεατές.  Στο σύνολο κατέγραψε διψήφιο ποσοστό 10,4%. Μάλιστα, ιδιαίτερα υψηλή (18%) είναι η απήχηση του δελτίου του ΟΡΕΝ στα ανδρικά κοινά 15-64 ετών.

Ιδιαίτερη ήταν η δυναμική και του μεσημβρινού δελτίου Ειδήσεων, με τη Λίνα Δρούγκα στην παρουσίαση. Το παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 329.000 τηλεθεατές (ποσοστό 16,8%), ενώ στο δυναμικό κοινό 18-54 σημείωσε ποσοστό 15,1%. Το ΟΡΕΝ με συνεχή ροή ενημέρωσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κέρδισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών από την πρώτη ημέρα, ανεβάζοντας τον μέσο όρο του σε διψήφιο ποσοστό. Κατά τη χθεσινή ημέρα κατέγραψε στο σύνολο μέσο όρο 10,3% και στο δυναμικό κοινό (18-54) ποσοστό 10,4%.

OPEN: Οι 3 λόγοι της επιτυχίας

Και η άνοδος του OPEN βέβαια, δεν έγινε «μαγικά», αλλά έχει εξήγηση. Την ίδια εξήγηση που είχε το περασμένο καλοκαίρι, όταν το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού κάλυψε μέρα - νύχτα το ρεπορτάζ στις φωτιές και το συνδύασε δίνοντας παράλληλα φωνή στον κόσμο να εκφράσει το συναίσθημά του. Αυτή τη φορά το OPEN έχει τρία χαρακτηριστικά που δεν έχει ο ανταγωνισμός του:

  1. Ενα σπουδαίο ρεπόρτερ στην καρδιά του Κιέβου, το μοναδικό - μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα - Ελληνα δημοσιογράφο, τον Χρήστο Νικολαϊδη που έχει παραμείνει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και ο οποίος, μαζί με το συνεργείο, καταγράφει εικόνες, πλάνα και μαρτυρίες που βλέπουμε μόνο σε διεθνή ΜΜΕ. Συν βεβαίως τον έμπειρο στο πολεμικό ρεπορτάζ Σωτήρη Δανέζη, αλλά και τους υπόλοπους που βρίσκονται στην «καρδιά» του πολέμου.
  2. Εχει έμπειρους αναλυτές - δημοσιογράφους (π.χ. Ιγνατίου, Αυγερινός), με τους οποίους ακόμη και αν δεν συμφωνείς, σε βάζουν στη διαδικασία της δεύτερης σκέψης. Ακόμη και οι διαφωνίες on air μεταξύ των δημοσιογράφων, αποτελούν πλεονέκτημα για το OPEN. Ο τηλεθεατής δεν θέλει τη μονότονη ενημέρωση, θέλει να συμφωνήσει, να διαφωνήσει και πολλές φορές να ταυτιστεί με την άποψη που εκφράζεται. 
  3. Οι αναλυτές καλεσμένοι του OPEN άφησαν στην άκρη την επιστημονική γλώσσα και εξηγούν τα γεγονότα με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο, ώστε να γίνουν αντιληπτοί από τον μέσο τηλεθεατή. Αυτός που αφήνει το κοντρόλ στο τραπέζι για να τους ακούσει, σίγουρα θα «πάρει» μια χρήσιμη πληροφορία ή θα κάνει μια δεύτερη σκέψη, αλλά πάνω απ' όλα θα αντιληφθεί τι γίνεται...
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA