Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναψαν τα αίματα στο κεντρικό δελτίο του Mega όταν ο ανταποκριτής του καναλιού στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος, ξεκίνησε να σχολιάζει τις εξελίξεις στη Μαριούπολη. Μια συγκεκριμένη φράση που χρησιμοποίησε ήταν αρκετή για να εκνευρίσει τον σχολιαστή του δελτίου, Κώστα Πρετεντέρη. Ο πρώτος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «αύριο θα σπάσει ο κλοιός των εθνικιστών στη Μαριούπολη» γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του δεύτερου. 

Ο δημοσιογράφος απάντησε «ποιος κλοιός και εθνικιστές μωρέ Δημήτρη. Ρώσοι με τα τανκς έχουν μπει και κλείνουν την Μαριούπολη». Ο ανταποκριτής σημείωσε ότι ο εθνικιστές ήταν εκείνοι που δεν άφηναν τον κόσμο να βγει έξω. Τόνισε μάλιστα ότι 100-120 πολεμιστές βγήκαν και μέσα έμεινε το πιο σκληροπυρηνικό κομμάτι του Αζόφ. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχουν καταγραφεί στη Μαριούπολη με τις μάχες να γίνονται πια μέσα στην πόλη και οι άμαχοι να τρέπονται σε φυγή. Τουλάχιστον 2.000 αυτοκίνητα υπολογίζεται ότι χρησιμοποίησαν σήμερα τους 9 ανθρωπιστικούς διαδρόμους που άνοιξαν έπειτα από διεθνείς πιέσεις προς τη ρωσική πλευρά. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα τόσα Ι.Χ. είναι φορτωμένα και περιμένουν το «πράσινο φως» για να αναχωρήσουν αύριο, ενώ μέχρι το βράδυ 36.721 πολίτες είχαν εγκαταλείψει την πόλη.

Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες που έρχονται γύρω από την Μαριούπολη, είναι αντικρουόμενες αφού άλλα μεταφέρουν οι Ρώσοι και άλλα οι Ουκρανοί. Από την πλευρά των Ουκρανών αναφέρεται ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν ισοπεδώσει κτίρια, έχουν λεηλατηθεί καταστήματα και έχουν καταστραφεί μνημεία και ιστορικά κτίρια, χαρακτηρίζοντας τους Ρώσους στρατιώτες ως «βάνδαλους», ενώ μιλούν για «μίσος» προς τους κατοίκους και την ιστορία τους!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA