Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις τελευταίες ημέρες στους κινηματογράφους, η ταινία που έχει τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον των θεατών, δεν ήταν άλλη από το «The Northman». Το έπος του Robert Eggers με τον Alexander Skarsgard στον πρωταγωνιστικό ρόλο πρόκειται για μια ιστορία με θέμα τους Βίκινγκς, η οποία είναι γεμάτη από μάχες και αίμα.

Διαβάστε ακόμη: Avatar 2: Είστε έτοιμοι για το sequel της πιο εμπορικής ταινίας όλων των εποχών;

Στο διάρκειας δύο ωρών και δεκαεπτά λεπτών φιλμ βλέπουμε τον πρίγκιπα Amleth να αναζητά την εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του και την απαγωγή της μητέρας του. Όπως καταλαβαίνετε, η βία είναι ανεξέλεγκτη στο συγκεκριμένο κόνσεπτ. Υπάρχουν, όμως, οκτώ στιγμές που βρίσκονται ανάμεσα στις πιο άγριες του κινηματογράφου.

Η προδοσία

Αν θες να καταλάβεις τι πραγματικά είναι το The Northman μπορείς απλά να δεις τη σκηνή της δολοφονίας του Βασιλιά Aurvandil, τον οποίο υποδύεται ο Ethan Hawke. Είναι από τα πρώτα πράγματα που βλέπουμε στην ταινία, με τον πατέρα του Amleth να δέχεται από το πουθενά βέλη και να περικυκλώνεται από στρατιώτες που θέλουν να του κλέψουν την εξουσία.

Η αιματοβαμένη τελετή

Μετά το θάνατο του Thórir βλέπουμε να διεξάγεται μία τελετή, κατά την οποία ο Gunnar γίνεται ο διάδοχος του Fjölnir για το θρόνο. Ανάμεσα στα όσα σοκαριστικά συμβαίνουν, υπάρχει μία κοπέλα που τραγουδά για τον νεκρό, ενώ την ίδια στιγμή ο Gunnar παίρνει ένα σπαθί και σφάζει ένα άλογο. Στη συνέχεια η κοπέλα που τραγουδούσε δέχεται μαχαιριές και το αίμα του αλόγου ρίχνεται πάνω στον Gunnar, για να δηλώσει ότι το πένθος σταματά και μια νέα εποχή έρχεται για το βασίλειο.

Η δολοφονία των στρατιωτών

Σε μία από τις σκηνές της ταινίας βλέπουμε τους στρατιώτες του Fjölnir να δολοφονούνται σε ένα σκοτεινό σπίτι. Ωστόσο αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια με τα νεκρά σώματά τους είναι ακόμη πιο τρομακτικό. Το επόμενο πρωί τα βλέπουμε στοιβαγμένα, σε ένα σχήμα που μοιάζει με ένα άλογο που καλπάζει.

Η ανταλλαγή

Όταν ο Amleth ζητά να ανταλλάξει την καρδιά του Thórir με την αγαπημένη του Olga, η οποία βρίσκεται όμηρος του Fjölnir, ακολουθεί μια αιματοβαμένη μάχη, με τον πρωταγωνιστή μας να δέχεται αμέτρητα χτυπήματα. Ο Northman όμως αντέχει.

Το Knattleikr

Το κρακ από τα κόκαλα που σπάνε σε στοιχειώνει ακόμη κι όταν βγαίνεις από την αίθουσα του κινηματογράφου. Κατά τη διάρκεια της ταινίας βλέπουμε έναν αγώνα knattleikr, ενός παιχνιδιού που συμμετέχουν σκλάβοι (μαζί και ο Amleth) κυνηγώντας μια μπάλα, αλλά στο οποίο επιτρέπονται όλα τα χτυπήματα. ΟΛΑ.

Η στιγμή των αποκαλύψεων

Οκ μπορεί να μη μιλάμε για πραγματική βία εδώ, αλλά για λεκτική. Για την ακρίβεια ήταν εκείνη η στιγμή που ο Amleth μαθαίνει την αλήθεια για τον πατέρα του και μέσα του νιώθει σαν να τον καρφώνουν δέκα ξίφη. Όλα αυτά για τα οποία πάλευε, καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα.

Η επιδρομή στο χωριό

Η σκηνή στην οποία ο Amleth με τους Βίκινγκς του κάνουν επιδρομή σε ένα μικρό χωριουδάκι είναι γεμάτη μίσος. Ο πρωταγωνιστής κόβει στη μέση τους αντιπάλους του με χαρακτηριστική ευκολία, με κανέναν να μη μπορεί να του σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του.

Η τελική μάχη

Σίγουρα η πιο άγρια σκηνή της ταινίας. Από την αρχή όλα οδηγούν στη μάχη του Amleth με τον Fjölnir και στα τελευταία λεπτά του Northman βλέπουμε τους δυο τους να πολεμούν ένας εναντίον ενός με φόντο ένα ηφαίστειο. Μια πραγματική κόλαση, στην οποία τελικά πέφτουν και οι δύο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA