Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοινώθηκε και η ένταξη της Μαρίας Αναστασοπούλου στο δυναμικό του ΑΝΤ1 και οι εκκρεμότητες όσον αφορά στον ενημερωτικό τομέα του καναλιού του Αμαρουσίου έκλεισαν. Είναι η πρώτη χρονιά που γίνονται έντονες κινήσεις σ’ αυτό το πεδίο και αυτό οφείλεται στο προεκλογικό χρώμα που θα έχει η νέα σεζόν ανεξαρτήτως της ημερομηνίας προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών.

Διαβάστε ακόμη: Μαρία Μπακοδήμου: Στον ΣΚΑΪ η παρουσιάστρια - Η ανακοίνωση του σταθμού

«Η δημοσιογράφος θα ενταχθεί στην ισχυρή ενημερωτική ομάδα του ANT1 και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πρωινής ενημέρωσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη» ανέφερε το δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες και σ’ αυτό υπάρχει ιδιαίτερη σημειολογία. Πρώτη φορά εκδίδεται ανακοίνωση για μέλος της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη ενώ σ’ αυτή τη λογική κινείται και το τρέιλερ του μακροβιότερου πρωινού μαγκαζίνο της Ελληνικής τηλεόρασης όπου μια φωνή λέει στο Γιώργο Παπαδάκη «Αυτή θα σε βάλει να ξυρίσεις και μουστάκι».

Για πρώτη φορά λοιπόν θα υπάρχει σχεδόν ισότιμη παρουσιάστρια στο «Καλημέρα Ελλάδα» θέση που καμία δημοσιογράφος δεν είχε μέχρι σήμερα. Από τη Μαρία Μπαλοδήμου και την Τατιάνα Στεφανίδου έως τη Μπάγια Αντωνοπούλου και τη Χρύσα Φώσκολου. Το συμβόλαιο της Μαρίας Αναστασοπούλου με τον ΑΝΤ1 είναι για έναν χρόνο με προοπτική επέκτασης από πλευράς σταθμού για έναν ακόμη (1 + 1) ενώ όσον αφορά στο «δαχτυλίδι διαδοχής» του Παπαδάκη την επόμενη μέρα η δημοσιογράφος έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Αν και αρχικά είχε ακουστεί για τη θέση αυτή το όνομα της Φαίης Μαυραγάνη η δημοσιογράφος δεν επιθυμεί να μετακινηθεί σε καθημερινή πρωινή εκπομπή και θα παραμείνει στη ζώνη του Σαββατοκύριακου. Τελευταίες πληροφορίες του Reader αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Μαρία Αναστασοπούλου θα είναι συντονίστρια και σε κάποιες έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές του ΑΝΤ1.

Η επένδυση στο Open και η επόμενη μέρα

Ενίσχυση του μπάτζετ του Open για τη νέα σεζόν αλλά σε λογική σύνεσης ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος που τότε είχαν οδηγήσει την ιδιοκτησία σε άμεσες αποφάσεις περιστολής εξόδων και απομάκρυνση κάποιων διευθυντικών στελεχών. Η αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού του σταθμού ήταν όρος της συμφωνίας του Γιάννη Λάτσιου με τον Ιβάν Σαββίδη πριν ο πρώτος αναλάβει τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ του Open. Στην πορεία τη διεύθυνση προγράμματος ανέλαβε η προερχόμενη από την ΕΡΤ και για πολλά χρόνια στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Λάτσιου, Χρύσα Μασούρου και τη διεύθυνση επικοινωνίας η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Το κανάλι μετά τις εισηγήσεις του διευθυντή ειδήσεων Χρήστου Παναγιωτόπουλου προχώρησε σε αναδιάρθρωση του ενημερωτικού τομέα με μεταγραφές (Παναγιώτης Στάθης, Δημήτρης Καμπουράκης, Νίκος Στραβελάκης) ενώ το ψυχαγωγικό πρόγραμμα ενισχύεται με νέες παραγωγές μεταξύ των οποίων και τρεις Ελληνικές σειρές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader το ναυάγιο των συζητήσεων με το επιχειρηματικό δίδυμο Μπάκου – Καϋμενάκη δεν σημαίνει πως το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο Ανοιχτό Κανάλι έπαψε να υφίσταται. Απλά ο επιχειρηματίας δεν είναι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να παραχωρήσει την πλειοψηφία των μετοχών και κατ’ επέκταση ούτε και το μάνατζμεντ της εταιρείας. Επαφές λοιπόν γίνονται στο παρασκήνιο, σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν και οι όποιες εξελίξεις τώρα μετατίθενται για τον Ιανουάριο του 2023 οπότε και θα υπάρχει και το πρώτο δείγμα για την πορεία του Open τη νέα σεζόν.

Εκτός σεζόν η Ιωάννα Μαλέσκου

Οι εξελίξεις του τελευταίου μήνα στην εγχώρια τηλεόραση άφησαν εκτός μικρής οθόνης την Ιωάννα Μαλέσκου εκτός εάν υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Λίγο μετά το Πάσχα η παρουσιάστρια φέρεται να βολιδοσκοπήθηκε από τον ΣΚΑΪ για την παρουσίαση του «Love Island» αλλά απάντησε αρνητικά. Στη συνέχεια και μετά το τέλος της συνεργασίας της με το κανάλι του Φαλήρου το όνομά της ακούστηκε έντονα στο STAR εκεί όμως όταν έγινε γνωστή η αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από το ΑΝΤ1, το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς αποφάσισε τη διεκδίκησή της. Όταν τελικά δεν υπήρξε συμφωνία στο STAR αποφασίστηκε αλλαγή πλάνων: Ένα σχετικά χαμηλού κόστους πρωινό πρόγραμμα με παρουσιαστές ένα ζευγάρι με μικρή τηλεοπτική εμπειρία, τον Ετεοκλή Παύλου και την Ελένη Χατζίδου.

Επαφή της Ιωάννας Μαλέσκου με το Open δεν υπήρξε ποτέ παρά τα σχετικά δημοσιεύματα. Το ίδιο ισχύει και για το Mega όπου ακούστηκε ότι θα αναλάβει την παρουσίαση ψυχαγωγικής εκπομπής τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου. Η παρουσιάστρια έχει καταθέσει πρόταση μέσω εταιρίας παραγωγής για την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ χωρίς να έχει ιδιαίτερες πιθανότητες επιτυχίας. Τώρα προφανώς και η ίδια στρέφει το βλέμμα της στο δεύτερο μισό της σεζόν όπου σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές με προσθαφαιρέσεις στα προγράμματα των σταθμών.

«Μαύρο Ρόδο» με πέντε πρόσωπα από τις «Μέλισσες»

Ξεκίνησε γυρίσματα η δεύτερη δραματική σειρά του Mega μετά τη «Γη της Ελιάς». Πρόκειται για το «Μαύρο Ρόδο» παραγωγής του Γιάννη Καραγιάννη («Άγριες Μέλισσες», «Σασμός») και στο κανάλι της Συγγρού αισιοδοξούν πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα πάρει αρκετά καλά. Δικαίως καθώς έχει πιασάρικο θέμα, τον απαγορευμένο έρωτα μιας νεαρής δόκιμης μοναχής με έναν γοητευτικό νέο και όλα αυτά με φόντο τη συντηρητική κοινωνία μιας κλειστής επαρχιακής πόλης.

Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη ενώ στο καστ συμμετέχουν πέντε δημοφιλείς Έλληνες πρωταγωνιστές που έρχονται με φόρα από τις «Άγριες Μέλισσες». Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφανία Παπαθωμά και Ελένη Καρακάση. Την εν λόγω σειρά σε αρχικό στάδιο διεκδίκησε και ο Alpha όμως τελικά κατέληξε στο Mega και θα βγει στο νέο πρόγραμμα της βραδινής ζώνης υψηλής τηλεθέασης (prime time) το φθινόπωρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA