Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο ρελαντί είναι πλέον για τα καλά οι ταχύτητες στους τηλεοπτικούς σταθμούς και απλά ανακοινώνονται μέσω δελτίων Τύπου οι συμφωνίες που είχαν κλειστεί μέχρι και την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Οπως αυτή της Μαρίας Μπακοδήμου με τον ΣΚΑΪ που άργησε αρκετά να οριστικοποιηθεί λόγω της καραμπόλας που υπήρξε με τη μεταγραφή στο Φάληρο της Φαίης Σκορδά. «Πνευματώδης, πολυπράγμων, με ευφυές χιούμορ και έχοντας διαγράψει μια τηλεοπτική πορεία γεμάτη προκλήσεις και επιτυχίες, η Μαρία Μπακοδήμου έχει αφήσει το προσωπικό της στίγμα σε ό,τι έχει κάνει. Από τον Σεπτέμβριο, η Μαρία επιστρέφει στον ΣΚΑΪ, για να μας συστήσει τα Σαββατοκύριακα, αλλιώς: ανατρεπτικά, σπαρταριστά και ευφάνταστα».

Η είδηση ή μάλλον μια πρόγευση αυτής κρύβεται στις τελευταίες γραμμές της ανακοίνωσης. Η Μαρία Μπακοδήμου θέλει να κάνει εναλλακτικό πρόγραμμα τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου που θα θυμίζει σε κάποια σημεία το «ΦΜ Live» και το «Tv tiglon». Δηλαδή η εκπομπή της να έχει σάτιρα, θεματικές στήλες και διαφορετικές ενότητες με στόχο να πιάσει μια διαφορετική γκάμα κοινού από αυτή που παρακολουθεί τηλεόραση τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου. Φιλόδοξο αλλά δύσκολο εγχείρημα δεδομένου ότι αφενός μερίδα του δυναμικού κοινού έχει αποκτήσει σχέση συνήθειας με τη Ναταλία Γερμανού αφετέρου δεν βρίσκεται στο σπίτι τις τελευταίες δύο μέρες της εβδομάδας. Το αρχικό συμβόλαιο της Μαρίας Μπακοδήμου τροποποιήθηκε και προβλέπει την παρουσίαση δύο εκπομπών. Σε πρώτη φάση τη μεσημεριανή εκπομπή του Σαββατοκύριακου και στη συνέχεια Late Night εκπομπή που θα προβάλλεται μια φορά μεσούσης της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader αυτό που δεν άλλαξε είναι το ύψος των απολαβών της σε σχέση με την αρχική συμφωνία για την παρουσίαση καθημερινής εκπομπής. 

Η νέα συνταγή της ενημέρωσης στον ΣΚΑΪ 

Με τρίδυμα στην ενημέρωση μπαίνει στην απαιτητική λόγω προεκλογικής περιόδου νέα σεζόν ο ΣΚΑΪ. Η αρχή έγινε με το «Σήμερα» όπου η θέση της Μαρίας Αναστασοπούλου η οποία μετακινήθηκε στον ΑΝΤ1 καλύφθηκε με δύο πρόσωπα: Τον Ακη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη. Παρουσίαζαν ως δίδυμο το «Ώρα Ελλάδος» παλαιότερα στο Open. Τώρα θα είναι τρίδυμο με τον Δημήτρη Οικονόμου στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ. Και οι «Αταίριαστοι» που μετακομίζουν στη ζώνη 12.00 – 14.00 ενισχύονται με γυναικεία παρουσία. Στην ομάδα της εκπομπής προστίθεται η Δέσποινα Βλεπάκη που μέχρι τώρα κάλυπτε το υπουργείο Υγείας και εκφωνούσε μικρότερα δελτία ειδήσεων στο Open. Στον ΣΚΑΪ εκτός από τη συμμετοχή της στη μεσημεριανή - από την επόμενη σεζόν -  εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου θα ενταχθεί και στην ομάδα του πολιτικού ρεπορτάζ ενώ ενδέχεται στο μέλλον να παρουσιάζει και εκεί κάποια από τα μικρότερα δελτία ειδήσεων.  Σε τρίδυμο προσανατολίζονται οι επικεφαλής της ενημέρωσης και για την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου που θα ακολουθεί το «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά. Το αρχικό δίδυμο είναι αυτό του Γιάννη Πιτταρά που μετακινείται από την ΕΡΤ στον ΣΚΑΪ και της δημοσιογράφου Λένας Φλυτζάνη και αναζητείται ακόμη ένας δημοσιογράφος που ενδεχομένως να προκύψει και από το υπάρχον δημοσιογραφικό δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου. 

Με διπλή παρουσία στο νέο πρόγραμμα του Alpha o Ακης Πετρετζίκης 

Ξεκίνησε γυρίσματα για το νέο κύκλο του «Kitchen Lab» ο Ακης Πετρετζίκης. Η μαγειρική εκπομπή που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στο πρόγραμμα του Alpha το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει με νέο κύκλο επεισοδίων στις αρχές του Φθινοπώρου και το ραντεβού με το τηλεοπτικό κοινό παραμένει σταθερό: Σάββατο και Κυριακή απόγευμα μετά το τέλος της εκπομπής με τη Ναταλία Γερμανού. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο ο Ακης Πετρετζίκης να έχει διπλή παρουσία στο νέο πρόγραμμα του Alpha. H εκπομπή γαστρονομικών οδοιπορικών «Akis Food Tour» είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει και αυτή στο πρόγραμμα του Alpha αλλά στο δεύτερο μισό της σεζόν μετά τον Γενάρη. 

To Open στηρίζει Μαγγίρα και Τσολάκη 

Πολλά τα σενάρια που ακούστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για τις εκπομπές της Μπέτυς Μαγγίρα και της Ελένης Τσολάκη στην πρωινή ζώνη. Η φημολογία ήταν έντονη πως δεν πρόκειται να συνεχιστούν τη νέα σεζόν. Από τον Απρίλιο και μετά και οι δύο εκπομπές παρουσίασαν μικρή μεν αλλά ανοδική πορεία στην τηλεθέασή τους. Έτσι από τις αρχές του καλοκαιριού είχε αποφασιστεί να δοθεί «πράσινο φως» για μια ακόμη σεζόν και στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι δύο παρουσιάστριες από τη διοίκηση του σταθμού. Οσον αφορά στην εκπομπή της Μπέτυς Μαγγίρα συνεχίζει ως έχει ωστόσο υπάρχει πιθανότατα ο τίτλος «Ποιος είναι πρωινιάτικα» να αλλάξει. Το πάνελ παραμένει το ίδιο και ενισχύεται με την παρουσία του Παναγιώτη Χατζηδάκη. Η τελευταία του συνεργασία ήταν με την εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου «Love It» στην πρώτη της σεζόν.

Οσον αφορά στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη «Open Weekend» αλλάζει χέρια η αρχισυνταξία και περνά από την Νεφέλη Τσινάβαλου στον Χρήστο Αϊβαλιώτη ο οποίος επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας στο Open. Είχε ακολουθήσει την Κατερίνα Καινούργιου στον Alpha και παραιτήθηκε από την αρχισυνταξία του «Super Κατερίνα» στο τέλος της σεζόν. Στο Open το οποίο φέτος επιστρέφει στην παραγωγή πρωτότυπης Ελληνικής μυθοπλασίας θα ακολουθηθεί το μοντέλο των άλλων καναλιών: Οι ηθοποιοί των σειρών και οι συντελεστές των υπόλοιπων ψυχαγωγικών προγραμμάτων θα εμφανίζονται πρώτα στις εκπομπές του σταθμού και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα παίρνουν την άδεια να εμφανιστούν σε εκπομπές του ανταγωνισμού. Καλώς εχόντων των πραγμάτων η σεζόν θα ανοίξει για την εκπομπή της Μπέτυς Μαγγίρα τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και για την Ελένη Τσολάκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA