Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κινηματογραφική υπερπαραγωγή της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» έρχεται στον Ant1 με τη μορφή μίνι σειράς. Η πρεμιέρα της νέας σειράς έχει προγραμματιστεί για απόψε, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, και θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22:00. Συνολικά 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, σε μια επέτειο που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην Ιστορία της πατρίδας μας, ο Ant1 τιμά τον ελληνισμό και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χρόνο που κρατά τις μνήμες και τις παραδόσεις ζωντανές.  

Στο πλαίσιο της επετείου για τη Μικρασιατική καταστροφή, η «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, η μεγαλύτερη παραγωγή που έγινε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και συγκίνησε το κοινό, έρχεται στον Ant1 σε μία μίνι σειρά για να καθηλώσει και τους τηλεθεατές. Η πολυαναμενόμενη σειρά θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22:00. Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» αποτελείται από 4 επεισόδια και περιλαμβάνει πλούσιο αποκλειστικό υλικό και ανέκδοτες σκηνές από την κινηματογραφική ταινία.

Ζωές που άλλαξαν για πάντα. Καταστροφές, τραγωδίες, απώλειες, χαμένες πατρίδες, οικογένειες και έρωτες. Γεγονότα που σημάδεψαν τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας, αλλά και πολλές γενιές ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους τα πάντα με τον πιο σκληρό τρόπο.

Με πρωταγωνιστές τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Μιχαηλίδου, Γιάννη Βογιατζή και ένα επίσης δυνατό διεθνές καστ, με γυρίσματα σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο, με σύγχρονα ψηφιακά εφέ, καθώς και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, η σειρά αφηγείται με μαεστρία και ρεαλισμό τα τραγικά ιστορικά γεγονότα, αναδεικνύει την πολυπολιτισμική ταυτότητα της τότε Σμύρνης και μας θυμίζει ότι κάθε λαός έχει μια χαμένη πατρίδα, κάθε λαός έχει τη Σμύρνη του.

Αμέσως μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς «Σμύρνη μου αγαπημένη», την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 23:00, ο Ant1 θα προβάλει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση μια συναυλία μνήμης με τις μοναδικές ερμηνείες της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και της Γλυκερίας με τη συμμετοχή της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας σε συνδυασμό με αποσπάσματα από την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε στον Φαληρικό Όρμο, στην προσομοίωση της καμένης προκυμαίας της Σμύρνης για τα γυρίσματα της ταινίας και την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA