Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκρηκτικό κοκτέιλ το «Love Island» στον ΣΚΑΪ. Το «μείγμα» είναι το εξής: Μια μεγάλη μεταγραφή το προηγούμενο καλοκαίρι (Ηλιάνα Παπαγεωργίου) και ένα πανάκριβο ξένο πρόγραμμα που γυρίζεται εξ ολοκλήρου στην Τενερίφη. Το «σερβίρισμα» έφερε την αδιαφορία του τηλεοπτικού κοινού που μεταφράζεται σε πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του «Reader» και το ενδιαφέρον του ΕΣΡ στο μικροσκόπιο του οποίου έχει μπει το ριάλιτι μετά τις πρώτες καταγγελίες που έφθασαν στην ανεξάρτητη αρχή και έχουν να κάνει με την ποιότητα του προγράμματος. Το κάστινγκ είναι αδύναμο, η παρουσιάστρια μάλλον διεκπεραιωτική, το σκηνικό δεν θυμίζει εξωτικό ριάλιτι επιβίωσης, αλλά ριάλιτι εγκλεισμού («Big Brother») και οι πιθανότητες ανάκαμψης στους πίνακες τηλεθέασης θεωρούνται μηδαμινές.

Διαβάστε ακόμη: Η ΣτΟργή έφερε οργή στον ΣΚΑΪ - Ρήτρα σιωπής επιβάλλει ο Ατζούν στο All Star Survivor

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Reader» τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει μια κίνηση με την είσοδο κάποιων celebrities μικρού βεληνεκούς και Influencers σε μια προσπάθεια να ανέβουν τα ποσοστά τηλεθέασης. Αν δεν πετύχει και αυτό το plan B για την ακρίβεια plan C θα είναι το μοντέλο «Top Chef». Δηλαδή δραστική περικοπή των επεισοδίων και εσπευσμένος τελικός, ώστε το πρόγραμμα να αποσυρθεί από τον τηλεοπτικό «αέρα» του ΣΚΑΪ όσο το δυνατόν συντομότερα. 

Η Σοφία Χατζηπαντελή επιστρέφει στο GNTM

Σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση στο άλλο ριάλιτι της φετινής σεζόν ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εφησυχασμός στο GNTM. Μάλλον το αντίθετο, ανησυχία. Με ποσοστά μεταξύ 17%  – 20% στο δυναμικό κοινό 18 – 54 το ριάλιτι μόδας του STAR αντέχει απέναντι στον μεγάλο ανταγωνισμό της μυθοπλασίας ωστόσο οι αποδόσεις του δεν έχουν καμία σχέση με προηγούμενους κύκλους. Μάλιστα, μετά την αποχώρηση της εκκεντρικής Σοφίας Χατζηπαντελή υπήρξε ελαφρά μεν, αλλά αισθητή πτώση στα ποσοστά. Παρά τη φημολογουμένη παντελή έλλειψη τηλεοπτικής χημείας με τη Βίκυ Καγιά, το μοντέλο που προωθεί την ιδέα της «διαφορετικότητας» θα επιστρέψει και ως coach στο ριάλιτι, αλλά αργότερα και ως κριτής. Προφανώς και το GNTM φέτος είναι πολύ περισσότερο σκληρό ριάλιτι και λιγότερο διαγωνισμός εύρεσης του νέου top model της Ελλάδας και η συγκεκριμένη τηλεοπτική περσόνα που δημιουργήθηκε εναρμονίζεται απόλυτα με το εν λόγω τηλεοπτικό περιβάλλον. Υπάρχει και σκέψη αύξησης των εβδομαδιαίων επεισοδίων προβολής του GNTM, ωστόσο, δεν έχει παρθεί αυτή τη στιγμή κάποια οριστική απόφαση.   

Λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός» Κανάκη – ΑΝΤ1 

Η επιστροφή του Αντώνη Κανάκη στον ΑΝΤ1 σηματοδότησε μια νέα εποχή στη σχέση του παρουσιαστή με το κανάλι που τον ανέδειξε και κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε έρθει σε ρήξη με αποτέλεσμα την αποχώρησή του. Η περσινή απευθείας προσέγγιση από τη διοίκηση του ΑΝΤ1 για τη μεταγραφή, η απόλυτη κάλυψη που είχε ο Κανάκης στο θέμα Παναγιωτόπουλου, αλλά και η στήριξη στη συνέχεια ήταν γεγονότα που έβαλαν πιο στέρεες βάσεις στο δεύτερο κύκλο της συνεργασίας του παρουσιαστή με το κανάλι του Αμαρουσίου. Έτσι παρά το γεγονός πως το συμβόλαιό του προβλέπει ρητά έναρξη των εκπομπών του στις αρχές Νοεμβρίου, αυτό φέτος θα γίνει νωρίτερα, μέσα στον Οκτώβρη. Με την έναρξη του Μουντιάλ το «Ράδιο Αρβύλα» θα σταματήσει και θα επανέλθει στους δέκτες μας μετά την ολοκλήρωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Σε μια χρονιά που ο ΑΝΤ1 πιέζεται αρκετά στους πίνακες τηλεθέασης ο Αντώνης Κανάκης καλείται να βάλει «πλάτη» καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η παρουσία των «Αρβύλα» στο καθημερινό πρόγραμμα θα δώσει ώθηση στον ημερήσιο μέσο όρο του σταθμού. Σε εκκρεμότητα παραμένει το μέλλον του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος». Εάν δηλαδή θα αποσυρθεί για ένα διάστημα από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 ή θα μετακομίσει στη ζώνη των 20.00 τα Σαββατοκύριακα. Το δεύτερο σενάριο είναι αυτή τη στιγμή και το επικρατέστερο. 

Παγώνει το Late Night της Μαρίας Μπακοδήμου 

Έντονος προβληματισμός στον ΣΚΑΪ για το «Γεια σου» της Μαρίας Μπακοδήμου το οποίο σε μια όχι και τόσο ανταγωνιστική ζώνη, αυτή του Σαββατοκύριακου παραμένει εκτός παιχνιδιού και μάλιστα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου η εκπομπή σημείωσε αρνητικό ρεκόρ στους πίνακες τηλεθέασης καταγράφοντας 6,3% στο σύνολο και μόλις 4,1% στο δυναμικό κοινό 18 – 54. Πληροφορίες αναφέρουν για μεγάλες αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες τόσο στη θεματολογία της εκπομπής όσο και στους συντελεστές του «Γεια σου» μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες. Την ίδια στιγμή αβέβαιο είναι το μέλλον της βραδινής εκπομπής που είχε συμφωνήσει η Μαρία Μπακοδήμου με τον ΣΚΑΪ. Το αρχικό σενάριο προέβλεπε πως θα έβγαινε μέσα στον Οκτώβρη, η ίδια η Μαρία Μπακοδήμου καλεσμένη του Νίκου Μουτσινά ανέφερε αργότερα πως η εκπομπή πηγαίνει για τον Ιανουάριο, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, ούτε αυτό θεωρείται οριστικό. Προς το παρόν όλο το βάρος πέφτει στην εκπομπή του Σαββατοκύριακου προκειμένου να μπορέσει να σταθεί με καλύτερες συνθήκες απέναντι στον ανταγωνισμό. Εκτός από τις προαναφερθείσες αλλαγές πολύ πιθανό είναι και το ενδεχόμενο αλλαγής ώρας μετάδοσης της εκπομπής.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA