Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2night show βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας η ηθοποιός, Κάτια Δανδουλάκη και ανάμεσα στα άλλα ρωτήθηκε και για τις απαξιωτικές δηλώσεις του Χρήστου Πολίτη για την περίοδο που οι δυο τους συμπρωταγωνιστούσαν στη θρυλική «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. «Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, όπως σου είπα, γιατί με τον Χρήστο Πολίτη είχαμε περάσει καταπληκτικά. Μα δεν τα ένιωθε γιατί αν τα ένιωθε, θα τα έβλεπα. Νομίζω ότι πρέπει να έχει θέμα κατάθλιψης. Αυτό πρέπει να είναι, γιατί έχει μείνει μόνος του πολλά χρόνια. Είναι δική του επιλογή. Κάποιο τέτοιο θέμα θα είναι γιατί δεν μπορώ να σου πω ότι ζούσα αυτήν την πραγματικότητα. Δεν τη ζούσα. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να μην τους ενοχλούν και να βγαίνουν μία στιγμή που είναι το ψυχικό τους μέσα» είπε η Κάτια Δανδουλάκη.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ένα μήνα ο Χρήστος Πολίτης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως: «Παίρναμε το σενάριο το βράδυ και γυρίζαμε την επομένη. Κάθε πρωινό μου ήταν τραγικό. Έβριζα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μαλ@κίες έγραφαν. Εγώ και η Δανδουλάκη είχαμε δικαίωμα να διορθώνουμε το κείμενο. Εκείνη ερχόταν στο γύρισμα και το κείμενό της ήταν όλο γεμάτο blanco. Εγώ από την αρχή είπα ότι δεν θα αλλάξω ούτε ένα “και”. Είμαι ηθοποιός, όχι σεναριογράφος, δεν θα κάνω και αυτή τη δουλειά. Ο αγώνας μου λοιπόν ήταν να κάνω ό,τι μπορούσα για αυτόν το ρόλο. Ένα στοιχείο που έβαλα στον Γιάγκο Δράκο ήταν το ερωτικό. Δεν εννοώ σεξουαλικό, αλλά το πώς βλέπεις τον κόσμο. Δεν έχω παίξει ποτέ μου με τεχνική, δεν ξέρω τι σημαίνει, με την έννοια της μανιέρας, να βγάζεις από την τσέπη μια συνταγή. Όχι, τίποτα από όλα αυτά, το μόνο που έκανα ήταν να αντιμετωπίζω ερωτικά ακόμη και μια καρέκλα που είχα απέναντί μου. Αυτό θεωρώ ότι πέρασε στον κόσμο» είχε πει ο Χρήστος Πολίτης και προσέθετε: «Προφανώς το έκανα για τα λεφτά. Δεν είχα μία, γιατί τα είχα ρίξει όλα στο Απλό Θέατρο που τότε ήταν πίσω από το Πάντειο, όπου ανέβαζα ποιοτικά έργα. Έφτασα όμως να παίρνω από τη μάνα μου χρήματα για τσιγάρα και βενζίνη. Και υποτίθεται ότι ήμουν γνωστός πρωταγωνιστής. Αποφασίζω λοιπόν να κάνω τη ''Λάμψη''. ''Χρήστο, παραπάνω από 1.100.000 δρχ. δεν μπορούμε να σου δώσουμε'', μου λένε. Μάλλον, με δουλεύουν, σκέφτηκα, όταν άκουσα το ποσό. Ήταν αστρονομικό για μένα. Δηλαδή, αν μου έλεγαν 100.000 το μήνα πάλι θα μου φαίνονταν πολλά. ''Πόσο παίρνει η Δανδουλάκη;'', τους ρωτάω. ''Λίγο παραπάνω από σένα'', μου λένε. ''Καλά λέω, ας της κάνουμε τη χάρη'', γιατί μέχρι τώρα ό,τι έχουμε κάνει μαζί, είμαι πρώτο όνομα εγώ. Έλα όμως που σύντομα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη δεν παίρνει 50.000 παραπάνω, αλλά συνολικά 2.000.000 και βάλε. Με απειλή παραίτησης, με πάνε στο 1,5 εκατομμύριο. Αλλά αργότερα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη παίρνει 3.000.000 τελικά. Η ''Λάμψη'' εν τω μεταξύ είχε τεράστια επιτυχία, τα έσοδα του ΑΝΤ1 ήταν τρομακτικά. Ήμουν δηλαδή ριγμένος, όχι όμως μόνο οικονομικά. Εξαρχής η Δανδουλάκη είχε θέσει όρο να είναι στους τίτλους: ''Η Λάμψη με την Κάτια Δανδουλάκη''. Ήθελε να μπει πρώτο όνομα. Άντε, λέω εγώ, ας μπει μετά ''και ο Χρήστος Πολίτης''. Όχι, μου λένε, δεν θέλει κανέναν πλάι της. ''Κι εγώ πού πάω;'', ρωτάω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA