Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Netflix, διαθέτοντας εκατομμύρια θεατές από κάθε γωνιά της γης, φιλοξενεί πολυάριθμες αξιόλογες σειρές, οι οποίες αποτελούν την καλύτερη επιλογή ψυχαγωγίας για όλους τους οπαδούς της πλατφόρμας. Ωστόσο, αξίζει να επισημάνουμε, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει να προσφέρει στο κοινό του και αρκετές σειρές επιστημονικής φαντασίας με ιδιαίτερα εναλλακτικές ιστορίες που ξεφεύγουν από το χολιγουντιανό-αμερικανικό μοτίβο.

Από τεχνολογικά θρίλερ έως κλασικές sci – fi επιλογές, ξεχωρίσαμε στο Netflix τις πιο δημοφιλείς κι επιτυχημένες σειρές... με υπερφυσικές δυνάμεις!

Stranger Things

Μια από τις σειρές – σταθμός του Netflix που ήδη έχει φτάσει στην 3η σεζόν και έχει μάλιστα για πρωταγωνιστές παιδιά, τουλάχιστον στον πρώτο κύκλο. Τη δεκαετία του ’80 στη μικρή πόλη Hawkins της Indiana δε συμβαίνουν ποτέ σοβαρά εγκλήματα. Μέχρι τη στιγμή που ένα μικρό αγόρι εξαφανίζεται κάτω από εξαιρετικά περίεργες συνθήκες. Η μητέρα του με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, καθώς ψάχνουν στοιχεία για την εξαφάνιση του γιου της, έρχονται αντιμέτωποι με απόρρητα κυβερνητικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα μικρό περίεργο κορίτσι που ίσως κρατάει το κλειδί του μυστηρίου.

The Umbrella Academy

Η ιστορία ξεκινάει το 1989, όταν 43 τυχαίες γυναίκες σε όλο τον κόσμο χωρίς σημάδια εγκυμοσύνης γεννούν μωρά με δυνάμεις υπερηρώων και ένας μυστηριώδης κύριος παίρνει 6 από αυτά, ώστε να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη οικογένεια. Η προβληματική ανατροφή που είχαν τα οδήγησε στην διάσπαση, έως ότου πολλά χρόνια αργότερα αναγκάζονται να ενωθούν εκ νέου για να λύσουν το μυστήριο του θανάτου του πατέρα τους. H υπόθεση είναι βασισμένη σε κόμικς και αποτελείται από 2 κύκλους και συνολικά 20 επεισόδια. Μια σειρά μυστηριώδης και διασκεδαστική ταυτόχρονα, με εξαιρετική μουσική.

Orphan Black

H Sarah είναι μια νεαρή, όμορφη και μικροκαμωμένη κοπέλα που έχει πάρει τον στραβό δρόμο στη ζωή της. Κλέφτρα, μπλεγμένη με κακές παρέες που όμως θα βρεθεί στο λάθος σημείο , την σωστή στιγμή. Ποια είναι αυτή; Όταν θα δει μια σωσία της να αυτοκτονεί, πέφτοντας στις ράγες του τραίνου. Χωρίς δεύτερη σκέψη θα της πάρει την τσάντα, το σπίτι, τον σύντροφο και την δουλειά της. Θα της κλέψει την ίδια της τη ζωή, με λίγα λόγια. Στην πορεία και τους πέντε κύκλους της σειράς αποκαλύπτονται πολλά ακόμα, που κάνουν το Orphan Black άκρως εθιστικό.

Dark

Μια γερμανική έκδοση του Stranger Things με πολλά μπρος- πίσω στο χρόνο! Όλα ξεκινούν όταν ένα παιδί χάνεται στο δάσος, κοντά στην πόλη Βίντεν στην Γερμανία. Η γερμανική πόλη ζει επί χρόνια από το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας που βρίσκεται στην περιοχή. Το επικείμενο κλείσιμο του εργοστασίου επισκιάζεται από την εξαφάνιση του παιδιού. Η έρευνα των αρχών αποκαλύπτει πολλά σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν και γεγονότα που συνδέονται μεταξύ τους με παράδοξο τρόπο, καθώς το βασικό ερώτημα δεν είναι ποιος έκανε την απαγωγή, αλλά πότε την έκανε.

Sense 8

To Sense8 είναι μια πρωτότυπη σειρά που σκέφτηκαν και υλοποίησαν οι Lana και Lilly Wachowski καθώς και ο Michael Straczynski. Για όσους δεν γνωρίζουν τα ονόματα, οι αδερφές Wachowski έγραψαν και σκηνοθέτησαν το Matrix ενώ o Straczynski είναι ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς κόμικς στην ιστορία. Στα της υπόθεσης, οχτώ τελείως διαφορετικοί άνθρωποι συνδέονται τηλεπαθητικά μεταξύ τους και αναγκάζονται να αγωνιστούν για να αντιμετωπίσουν αυτούς που τους θεωρούν απειλή για την ανθρωπότητα. Η σειρά προοριζόταν για μια σεζόν αρχικά αλλά τελικά κυκλοφόρησε και δεύτερη μετά την απήχηση που είχε στους τηλεθεατές η πρώτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA