Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ένα νησί, η οικογένεια ενός ψαρά ζει τον τρόμο και βλέπει σκοτεινές αλήθειες, όταν μία εχθρική δύναμη αρχίζει να σκοτώνει τα ζώα, απειλώντας και τη ζωή των μελών της. Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη του Netflix για την ταινία «Το Μυστήριο του Μπλοκ Άιλαντ» (The Block Island Sound), που από πολλούς θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που προσέφερε ποτέ στους θεατές της η δημοφιλής πλατφόρμα streaming.

Η παραγωγή των Kevin και Matthew McManus (οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με το Netflix και στα American Vandal και Cobra Kai) είχε κάνει πρεμιέρα το περασμένο καλοκαίρι στο Fantasia Film Festival, συναρπάζοντας τους κριτικούς και συγκεντρώνοντας, μεταξύ άλλων, βαθμολογία της τάξεως του 96% στο Rotten Tomatoes. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το μόλις 5,2/10 του IMDb. Tι συμβαίνει λοιπόν με «Το Μυστήριο του Μπλοκ Άιλαντ»;

Το όλο story εξελίσσεται σε ένα νησί στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ σε ένα υπαρκτό μέρος, στο Rhode Island, εκεί όπου μία ανεξήγητη δύναμη ξεκινά σταδιακά να θανατώνει τα ζώα. Πέρα από αυτό, δημιουργεί όπως είναι φυσικό αναστάτωση και πανικό στη μικρή κοινότητα. Άπαντες αναρωτιούνται τι συμβαίνει και, κυρίως, αν και πότε θα έρθει η σειρά τους. 

Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από κάποια πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα όπως η Audry (Michaela McManus), μία ανύπαντρη μητέρα που επιστρέφει στο μέρος για να ερευνήσει τι συμβαίνει στις ακτές του, όταν εμφανίζονται νεκρά ψάρια. Συναντά τους Harry (Chris Sheffield) και Tom (Neville Archambault), οι οποίοι είναι επηρεασμένοι από τον θάνατο της μητέρας του πρώτου και συζύγου του δεύτερου αντίστοιχα. Ο τελευταίος έχει μία προβληματική σχέση με το αλκοόλ και τελικά εξαφανίζεται στη θάλασσα μετά από μία περίεργη συμπεριφορά.

Το Μυστήριο του Μπλοκ Άιλαντ" δημιουργεί καθ' όλη τη διάρκειά του τρομερή αγωνία, ενώ οι όποιες αποκαλύψεις δεν γίνονται παρά μόνο στην τελευταία σκηνή, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες που έχουμε δει γενικά σε ταινίες τρόμου τα τελευταία χρόνια. Αρκεί να είσαι προσεκτικός σε όλα όσα έχουν προηγηθεί στα 99' της ταινίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA