Μενού
  • Α-
  • Α+

Από πολλές απόψεις ένα καλό αθλητικό ντοκιμαντέρ ή μια σειρά μπορεί να είναι ακόμη και καλύτερο από έναν αγώνα (τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψουν οι θεατές στα γήπεδα). Αφού λοιπόν δεν μπορούμε να δούμε από κοντά τις ματσάρες, οι αθλητικές σειρές είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο.

Η αφήγηση, η αυθεντικότητα και οι συναρπαστικές ιστορίες τους αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου. Γι’ αυτό, σου προτείνουμε 5 δυνατά ντοκιμαντέρ και σειρές του Netflix που ασχολούνται με την στρογγυλή θεά και με την άλλη την «σπυριάρα», που σίγουρα θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σου αμείωτο. Το αριστουργηματικό Last Dance για τις μέρες και τα έργα του Μάικλ Τζόρνταν δεν το συμπεριλάβαμε, γιατί ΟΛΟΙ το είδαν στην πρώτη καραντίνα.

Πάμε να δούμε την τετράδα για «Τσάμπιονς Λιγκ»...ή final-4 αν προτιμάτε. Με επιπλέον μια ακόμη σειρά bonus!

Pelé (Πελέ)

Για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές φιγούρες του αθλήματος. Για τον θρυλικό Πελέ, το Netflix κυκλοφόρησε ένα αποκλειστικό ντοκιμαντέρ που αφηγείται την συναρπαστική ζωή και καριέρα του θρυλικού ποδοσφαιριστή. Η ιστορία ανατρέχει στη 12ετή περίοδο κατά την οποία ο Πελέ, ο μόνος που έχει κερδίσει τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα, μετατρέπεται από νεαρός σούπερ σταρ το 1958 σε θρύλο το 1970. Εκτός από περιεχόμενο συνεντεύξεων του Πελέ που προβάλλονται για πρώτη φορά, η ταινία περιλαμβάνει επίσης πλάνα και συνεντεύξεις με θρυλικούς πρώην συμπαίκτες του, όπως οι Ζαγκάλο, Ζαϊρζίνιο και Ριβελίνο.

The English Game

Mία ιστορική μίνι-σειρά των έξι επεισοδίων που μας ταξιδεύει πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα και στις απαρχές του ποδοσφαίρου. Μιλάμε για το English Game, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Netflix πριν από ένα χρόνο από τον δημιουργό του επιτυχημένου Downton Abbey. Η ατμοσφαιρική αγγλική παραγωγή παρουσιάζει με μυθοπλαστικό τρόπο πώς το πιο δημοφιλές άθλημα άλλαξε για πάντα, όταν ο πλούσιος, Άρθουρ Κίνερντ και ο εργάτης, Φέργκους Σούτερ, δύο άνθρωποι που εκπροσωπούν διαφορές κοινωνικές τάξεις ενώθηκαν. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η σειρά μέσα από το ποδόσφαιρο αγγίζει ταξικά και κοινωνικά θέματα, αλλά και το ευαίσθητο ζήτημα της αληθινής φιλίας. Εξαιρετική δουλειά και από τηλεοπτικής και σκηνοθετικής ματιάς.

We are: The Brooklyn Saints

Αυτή η συναρπαστική σειρά -ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη σχολική και ιδιωτική ζωή νεαρών ποδοσφαιριστών και προπονητών που αγωνίζονται για επιβίωση κόντρα στις πιθανότητες. Καταγράφοντας τις προσωπικές ιστορίες των νεαρών αθλητών, καθώς και το σύστημα υποστήριξης των προπονητών και των γονέων που συναγωνίζονται πίσω τους, γινόμαστε μάρτυρες της δύναμης των «Αγίων» μέσα και έξω από το γήπεδο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αντιδράσεις των νεαρών αθλητών καθώς γιορτάζουν τις νίκες και ξεπερνούν τις απώλειες, τόσο προσωπικές όσο και αθλητικές.

Apache: The Life of Carlos Tevez

Ο αθλητισμός είναι γεμάτος με όμορφες ιστορίες και μία από τις πιο ιδιαίτερες σειρές του Netflix είναι το Apache: The Life of Carlos Tevez, το οποίο περιγράφει την ζωή του Κάρλος Τέβες. Παρακολουθούμε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του Τέβες που κατάφερε να ξεφύγει από τις κακόφημες γειτονιές του Μπουένος Άιρες και να γίνει εν τέλει ένας διάσημος ποδοσφαιριστής. Στα οκτώ επεισόδια της σειράς γίνονται ορατές οι δυσκολίες στις φτωχές γειτονιές της πρωτεύουσας της Αργεντινής, στις οποίες ωστόσο μπορεί να γεννηθεί η ελπίδα. Η δραματοποίηση της ζωής του Κάρλος Τέβες θα σας συστήσει σε διάφορες πτυχές της προσωπικότητας του ποδοσφαιριστή.

Last Chance U: Basketball

Ονειρεύονται να γίνουν πρώτα ονόματα. Ένα άγνωστο αλλά ισχυρό κοινοτικό κολέγιο μπορεί να τους δώσει την ευκαιρία. Η Τελευταία Ευκαιρία κατεβαίνει στα παρκέ του Ανατολικού Λος Άντζελες, όπου ένας προπονητής με ισχυρές πεποιθήσεις καθοδηγεί νεαρούς που θέλουν να δείξουν τι αξίζουν. Η τελευταία σεζόν της άκρως εθιστικής σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix μας βάζει στα αποδυτήρια (και στο μυαλό) των παικτών του junior κολεγιακού πρωταθλήματος, καθώς η κάμερα ακολουθεί τους Αφροαμερικανούς ήρωες του Last Chance U να ταξιδεύουν από τα παρκέ πίσω στα φτωχόσπιτά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τέσσερις κωμικές σειρές -εγγυημένα αστείες- που πρέπει να δείτε στο Netflix

Οι πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix που πήγαν την επιστημονική φαντασία σε άλλο επίπεδο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA