Η εμβληματική σειρά του '80 πήρε το «πράσινο φως» για να επιστρέψει στην μικρή οθόνη, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιογραφικά δίκτυα. Η «Δυναστεία» θεωρείται μέχρι και σήμερα, 28 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της, μια από τις πιο επιτυχημένες σαπουνόπερες όλων των εποχών, με τους πρωταγωνιστές της να είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Η αρχική σειρά είχε εννέα σεζόν, από το 1981 έως το 1989, ενώ μέσα από τα επεισόδιά της έγιναν διάσημοι οι Τζόαν Κόλινς, Λίντα Εβανς και Τζον Φορσάιθ.

Το νέο πρότζεκτ θα είναι παραγωγή του CBS Television Studios σε συνεργασία με την Fake Empire και θα έχει ως παραγωγούς και συγγραφείς τους Τζος Σβαρτς, Στέφανι Σάβατζ, παραγωγοί του Orange County και Gossip Girl.

Η νέα σειρά θα μας δείχνει τα γεγονότα μέσα από τα μάτια των δύο γυναικών σε διαμάχη, της Φάλον Κάρινγκτον, κόρη της δισεκατομμυριούχου Μπλέικ Κάρινγκτον, και της συντόμως μητριάς της, Κρίσταλ, μια Λατίνα γυναίκα που θα εισχωρήσει στην αγγλοσαξονική οικογένεια και σε μία από τις πιο ισχυρές τάξεις της Αμερικής. 

Ελάχιστα διαφοροποιημένη από την γνώριμη υπόθεση της αρχικής σειράς, όπου επικεντρωνόταν στον μεγιστάνα του πετρελαίου Μπλέικ Κάρινγκτον (Τζον Φορσάιθ), του οποίου η κόρη Φάλον (Πάμελα Σου Μάρτιν), μνησικακεί την νεότερη και πρώην γραμματέα του πατέρα της, Κρυστλ Τζένινγκς (Λίντα Εβανς), την οποία επρόκειτο να παντρευτεί. Η Κρύσταλ θα αποτελεί μια εκδοχή του χαρακτήρα της Κρυστλ στην νέα έκδοση του CW.