Ο μικρός Τομ Χόλαντ που πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ "Billy Elliot, γεννημένος χορευτής", που ανέβηκε στο Victoria Palace Theatre του Λονδίνου και το 2012 στην ταινία The Impossible,θεωρήθηκε ο καταλληλότερος από τις εταιρείες Marvel και Sony για να διαδεχθεί τους Άντριου Γκάρφιλντ και Τόμπι Μαγκουάιρ στο ρόλο του Spiderman.

Οι δύο εταιρείες με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους επιβεβαίωσαν ότι ο 19χρονος βρετανός ηθοποιός  θα είναι ο επόμενος Ανθρωπος Αράχνη στην ταινία που πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούλιο του 2017.

Ο Ρον Χάουαρντ (σκηνοθέτης των ταινιών Apollo 13 και Ένας Υπέροχος Άνθρωπος) ο οποίος σκηνοθέτησε τον Τομ Χόλαντ στην τελευταία του ταινία με τίτλο In The Heart Of The Sea, εκτιμά ότι ο νεαρός ηθοποιός θα ερμηνεύσει «με συναίσθημα και χιούμορ» τον ρόλο του και δήλωσε: «Ο Τομ είναι νέος, υπερβολικά ευκίνητος και σε καλή φυσική κατάσταση. Επίσης είναι πολύ προσιτός και πολύ χαρισματικός. Είναι ένας καθημερινός τύπος και έχει εξαιρετικές ικανότητες ως ηθοποιός».