Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Θέμος Αναστασιάδης ρωτήθηκε για το gay pride και αν θα έδινε το παρών σε μια τέτοια εκδήλωση και υποστήριξε ότι θεωρεί πολύ λάθος το κόνσεπτ χαρακτηρίζοντας το επίδειξη της διαφορετικότητας και δευτεράντζα. Ο χαρακτηρισμός σόου της διοργάνωσης ήταν που δεν έκατσε καλά στον Φώτη Σεργουλόπουλο που του την είπε και αποκάλεσε δευτεράντζα και χαμηλής αισθητικής την εκπομπή του που έβγαζε τις κοπέλες και χόρευαν ημίγυμνες.

«Πάρα πολύ λάθος είναι. Θεωρώ πολύ ρατσιστικό έναν άνθρωπο να λέει ότι “δεν με ενδιαφέρει τι κάνεις στο κρεβάτι σου και αρκεί να το κάνεις μακριά από μένα”. Λέει “κάνε ότι θέλεις να κάνεις, αλλά να μην το βλέπω εγώ”. Πιστεύω βέβαια ότι το “δευτεράντζα”, δεν νομίζω ότι ήταν περισσότερο δευτεράντζα αυτό από τις δευτεράντζες που έβγαζε στην εκπομπή του με τις κοπέλες να χορεύουν ημίγυμνες στο τραπέζι του. Το gay pride είναι μια διαδήλωση και οι άνθρωποι διαδηλώνουν κατά αυτόν τον τρόπο. Σε άλλες διαδηλώσεις σπάνε μαγαζιά, σε αυτή δείχνουν τον κω... τους. Δεν μπορείς να συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα.

Οι gay δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους ανθρώπους. Δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια μαζί και θα σου πω το εξής. Είμαι εγώ με τον σύντροφό μου σε ένα ζαχαροπλαστείο και κάνω όπως όλος ο κόσμος, του πιάνω το χέρι. Σε πόσα λεπτά λες ότι θα με έχουν διώξει; Προχθές δείξαμε το φιλί της Βίσση με την Γαρμπή και το θολώσαμε. Γιατί το θολώνουμε; Γιατί δεν το θεωρούμε ίδιο, γιατί δεν το θεωρούμε φυσιολογικό και γιατί είμαστε ρατσιστές. Εγώ αν φιλήσω εσένα στο στόμα και φιλήσω και τον Στέλιο, τι θα γίνει; Δεν είναι τα ίδια πράγματα, μην τα συγκρίνουμε»