Σε απόλυτο πρωταγωνιστή στους πίνακες της Nielsen έχει μετατραπεί το «Ενημερωτικό Κομμάτι», αφού τη φετινή σεζόν οι μάχες σώμα με σώμα έχουν την τιμητική τους. Νίκος Χατζηνικολάου και Αντώνης Σρόιτερ συμπλήρωσαν την τρίτη εβδομάδα σκληρού αγώνα, την ίδια στιγμή που τα ξίφη τους πλέον διασταυρώνουν και δύο σιδηρές κυρίες των ειδήσεων, η Σία Κοσιώνη και η Μάρα Ζαχαρέα.

Από την Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Οι προαναφερθείσες παρουσιάστριες έφεραν γυναικείο άρωμα στη ζώνη των 20.00, με το Σκαϊ να αλλάζει την ώρα του κεντρικού του δελτίου (από τις 21.00 στις 20.00) και να «απειλεί» το Star. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 13η Φεβρουαρίου, η Σία Κοσιώνη καλησπέρισε το κοινό της, για πρώτη φορά σε νέα ώρα, χαρίζοντάς την πρωτιά στο κανάλι της. 13,8% στο σύνολο έδειξαν τα μηχανάκια για το σταθμό του Φαλήρου, ενώ το κανάλι της Κηφισιάς ακολούθησε με  12,5%. Στο δυναμικό κοινό, όμως, τα πράγματα άλλαξαν! Νικήτρια αναδείχθηκε η Μάρα Ζαχαρέα με 12,5% ενώ η Σία Κοσιώνη περιορίστηκε στο 8,5% των τηλεθεατών ηλικίας 15-44.

Η δεύτερη μέρα, η 14η Φεβρουαρίου, έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  ποσοστό 13,2% στο γενικό. Τα νέα του Σκαϊ συγκέντρωσαν 12,3% αντίστοιχα. Το βράδυ της Τετάρτης, 15 Φεβρουαρίου, η Μάρα Ζαχαρέα δεν κατέβηκε από το θρόνο της, συγκεντρώνοντας στο σύνολο 13,8. Το δελτίο του αντίπαλου καναλιού έφτασε το 12,7%.

Η αναμέτρηση το βράδυ της Τσικνοπέμπτης έφερε το ανανεωμένο δελτίο του καναλιού του Φαλήρου πρώτο στο γενικό σύνολο με 13,5% και το δελτίο του Star  να ακολουθεί με 11,1%. Στο δυναμικό κοινό, η Μάρα Ζαχαρέα συγκέντρωσε το 12% του κοινού 15 – 44 έναντι 8,2% που προτίμησε να παρακολουθήσει τις ειδήσεις από την Σία Κοσιώνη. Η πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε  με το Star να συγκεντρώνει 14,3% στο σύνολο και το Σκαϊ 10,3%.

Αν και είναι ακόμα νωρίς να βγάλει κανείς συμπεράσματα για την παραπάνω μάχη, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η Σία Κοσιώνη έχει δυναμική και «χαρακτήρα» για να «κονταροχτυπηθεί» με τη Μάρα Ζαχαρέα και το δελτίο του Star, που έχει παραμείνει πιστό στο ύφος και την ώρα του, τα τελευταία χρόνια, έχοντας χτίσει τη δική του σχέση με τους τηλεθεατές στη ζώνη των 20.00. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει από αύριο, το γεγονός ότι ξεκινά στο Σκαϊ και το «Κάνε Παζάρι» με τη Ντορέττα Παπαδημητρίου, γεγονός που μπορεί να ευνοήσει το δελτίο του σταθμού αφού θα έχει ένα δυνατό lead in.

Νίκος Χατζηνικολάου VS Αντώνης Σρόιτερ

Η τρίτη εβδομάδα αυτής της «τιτανομαχίας» είναι γεγονός! Δίχως ιδιαίτερες ανατροπές, ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει κλειδώσει την πρώτη θέση στο σύνολο και ο Αντώνης Σρόιτερ στο δυναμικό κοινό. Συγκεκριμένα, η 13η Φεβρουαρίου έδειξε για τον Ant1 22,5% και για τον Alpha 17,1%. Στο δυναμικό, το κανάλι της Κάντζας άγγιξε το 17,4% και εκείνο του Αμαρουσίου 11,7%. Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ο άνκορμαν του Ant1 συγκέντρωσε 22,6% και ο Alpha  20,4%, στο σύνολο. Η εβδομάδα κύλησε με τα ίδια περίπου ποσοστά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο Αντώνης Σρόιτερ ισοφάρισε το Νίκο Χατζηνικολάου και στο γενικό σύνολο, συγκεντρώνοντας και οι δύο 21,2%.

Πρώτη επίσημη για το νέο δελτίο της ΕΡΤ

Αν και δεν έχει να ανταγωνιστεί κάποιον από τους παραπάνω, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μπαίνει στην αρένα της ενημέρωσης, αύριο, στις 21.00. Σε ανανεωμένο στούντιο, ο δημοσιογράφος αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1, στοχεύοντας στο να ανεβάσει τις μετοχές της κρατικής τηλεόρασης στους πίνακες της Nielsen