TV - Media

Τα 10 καλύτερα Batmobile του Μπάτμαν σε ταινίες, σειρές και video games (pics & vids)

Αφήνουμε εκτός το νέο Βatmobile του «The Batman», καθώς δεν το έχουμε δει ακόμη σε δράση.

Κάθε νέος Μπάτμαν χρειάζεται το δικό του, επανασχεδιασμένο Batmobile. Πριν δύο μέρες, ο σκηνοθέτης της νέας ταινίας «The Batman» Ματ Ριβς αποκάλυψε το αυτοκίνητο που θα οδηγεί ο Μπάτμαν του Ρόμπερτ Πάτινσον και κέρδισε αρκετά θετικά σχόλια. Θα γίνει το νέο Batmobile το αγαπημένο του κοινού; Είναι πολύ νωρίς να πούμε καθώς δεν το έχουμε δει σε δράση στη μεγάλη οθόνη. Έχουμε δει όμως ένα σωρό άλλα, σε μεγάλες και μικρές οθόνες, καθώς και σε μόνιτορ υπολογιστή. Η ιστοσελίδα Screen Rant τα έβαλε σε μια σειρά από το χειρότερο προς το καλύτερο. Συμφωνείτε;

10
«Batman: The Animated Series» (1992-95)

Η πολυαγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων με τη νουάρ αισθητική κράτησε για το Batmobile τη βασική ιδέα των ταινιών του Τιμ Μπάρτον, αλλά έκανε μερικές μικρές αλλαγές που άρεσαν πολύ στους φαν, γι' αυτό και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
«Μπάτμαν», 1989 – «Ο Μπάτμαν Επιστρέφει», 1992

Για πολλούς αυτό παραμένει το απόλυτο Batmobile, σε πλήρη αρμονία με την γκόθικ αισθητική των ταινιών του Τιμ Μπάρτον. Τα 1930s συναντούν τα 1980s στο σχέδιο του Άντον Φερστ που επηρέασε με τον τρόπο του σχεδόν όλα τα Batmobile που ακολούθησαν.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
«Μπάτμαν Για Πάντα» (1995)

Η ταινία με τον Βαλ Κίλμερ πήρε το Batmobile του Μάικλ Κίτον από τις ταινίες του Τιμ Μπάρτον και του έδωσε μια πιο κόμικ αισθητική – αυτή είναι η μία άποψη· η άλλη είναι ότι το... καγκούρεψε. Πάντως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει περισσότερους φίλους παρά εχθρούς.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Η τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη», 2005-12

Οι ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν ήθελαν να μας δώσουν έναν ρεαλιστικό Μπάτμαν, γι' αυτό και ο Κρίστιαν Μπέιλ οδηγεί το Tumbler, ένα όχημα της Wayne Industries προορισμένο για στρατιωτική χρήση, που το βάφει μαύρο. Χωρίς φτερά νυχτερίδας και άλλα διακοσμητικά...

Προηγούμενο
Επόμενο
6
«Batman Beyond», 1999-2001

Η σειρά animation «Ο Μπάτμαν του Μέλλοντος», όπως είναι γνωστή στα μέρη μας, εκτυλίσσεται στο 2039 με τον 70άρη πια Μπρους Γουέιν να παραδίδει τη σκυτάλη στον νεαρό Τέρι ΜακΓκίνις. Η στολή, τα όπλα, τα οχήματα είναι όλα πιο φουτουριστικά, και το νέο Batmobile... πετάει.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
«The New Batman Adventures», 1997-99

Η σειρά κινουμένων σχεδίων που διαδέχθηκε το πολυαγαπημένο «Batman: The Animated Series» επανασχεδίασε όλους τους χαρακτήρες και, φυσικά, το Batmobile, που έγινε πολύ πιο λιτό.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
«Arkham Asylum», 2009

Ένα από τα πιο επιδραστικά video games όλων των εποχών, με πολλές καινοτομίες, ανάμεσά τους και το ανανεωμένο Batmobile που μπορεί να μην έχει μεγάλο ρόλο, ωστόσο το σχέδιό του άρεσε πολύ.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
«Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», 2016

Έχει δανειστεί στοιχεία σχεδόν από όλα τα Batmobile που προηγήθηκαν και μοιάζει να είναι ένα υβρίδιο εκείνου των ταινιών του Μπάρτον και εκείνου των ταινιών του Νόλαν, με φουλ οπλισμό που θυμίζει το battle mode στο αυτοκίνητο του video game «Arkham Knight».

Προηγούμενο
Επόμενο
2
«Μπάτμαν & Ρόμπιν», 1997

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ στη χειρότερη ταινία Μπάτμαν όλων των εποχών, διατηρεί την έμπνευση των ταινιών του Τιμ Μπάρτον, αλλά αφαιρεί την οροφή και μεγαλώνει υπερβολικά τα φτερά νυχτερίδας.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
«Μπάτμαν», 1966-68

Βασισμένο σε μια Lincoln Futura του 1955, το Batmobile της τηλεοπτικής σειράς (και της μίας ταινίας) με τον Άνταμ Γουέστ είναι κάμπριο, ρετρό και πολύ μακριά από τη φιλοσοφία του... άρματος πολέμου που είχαν οι τελευταίες ταινίες.

Προηγούμενο