TV - Media
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης για το «Athens Dark» και τον τρόμο α λα ελληνικά (vid)

Ο ηθοποιός μιλάει για τη νέα σειρά του ελληνικού Netwix.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της σειράς «Athens Dark», του πρώτου action/horror σίριαλ στην ιστορία του ελληνικού web, έχει ξεκινήσει. Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, η πρωτοφανής παραγωγή, που αποτελείται από 8 επεισόδια, κάνει την πρώτη της επίσημη και βασίζεται σε ένα συναρπαστικό σενάριο που «γεννάει» έναν ολόκληρο κόσμο με αναφορές από κλασικές ταινίες του είδους και μπλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο τα οπτικά εφέ και τα εξωτερικά γυρίσματα σε κεντρικά σημεία στην πόλη. Με αφορμή τα παραπάνω, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για την εμπειρία του. 

Πρόκειται για την πρώτη action/horror σειρά στην ιστορία του ελληνικού web. Ήταν δύσκολη η απόφαση του να πείτε το ναι σε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας;
Το σενάριο του Ζήση Ρούμπου στην συγκεκριμένη σειρά, παίζει τεράστιο ρόλο. Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο, οι γρήγορες εναλλαγές σκηνών, οι κορυφώσεις και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ήταν τα υλικά που με έκαναν αμέσως να πω ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Τέτοιες ιδέες που σε ταξιδεύουν αξίζουν το ρίσκο. Στην πορεία αποδείχθηκε πως δεν επρόκειτο καν για ρίσκο.

Πώς ήταν η εμπειρία από τα γυρίσματα; 
Εγώ προσωπικά είχα βρεθεί μόνο άλλη μία φορά μπροστά από κάμερα σε συνθήκες κινηματογράφου, η εμπειρία μου σε αυτό ήταν μικρή. Η σωστή καθοδήγηση του σκηνοθέτη μας, του Βασίλη Αντωνιάδη, ήταν καθοριστική. Οι συντελεστές, η παραγωγή και το υπόλοιπο cast δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για μένα να το απολαύσω όσο περισσότερο μπορώ και χωρίς κανένα φόβο να βουτήξω με εμπιστοσύνη στη κάθε σκηνή.

Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο τόσο στο ρόλο του Ορφέα, όσο και στη γενικότερη ατμόσφαιρα;
Αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν η έλλειψη χρόνου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Δεν ήμουν πάντα σίγουρος αν αυτό που έκανα αποτύπωνε με ακρίβεια την προσωπικότητα του Ορφέα και κάποιες φορές χρειαζόμουν επιπλέον χρόνο για έξτρα λήψη σε κάποια σκηνή. Το Athens Dark αποτελεί μια low budget παραγωγή για τα δεδομένα της, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια για όλους μας να ήταν στενά κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Ίσως το δικό μας εγχείρημα είναι η αρχή για σωστότερη χρηματοδότηση τέτοιων παραγωγών.

Σας γεμίζει με άγχος το αν θα πετύχει το συγκεκριμένο εγχείρημα;  Το ελληνικό κοινό είναι έτοιμο να «υποδεχτεί» μία τέτοια σειρά;
Το «Athens Dark» για μένα είναι μια σειρά στα πρότυπα σειρών του εξωτερικού. Όλοι μας έχουμε δει σειρές με εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και φωτογραφία σε σενάριο action/horror. H δουλειά που έγινε για αυτή τη σειρά είναι προσεκτική. Αυτό αμέσως αφαιρεί το άγχος και δημιουργεί μόνο προσμονή για το πως θα το αντιμετωπίσει ο κόσμος. Είμαι σίγουρος ότι το ελληνικό κοινό θα την αγαπήσει όσο και εμείς.
 
Αυτή η δουλειά θα αποτελέσει την αφορμή για να γίνουν κι άλλες παρόμοιες σειρές στην Ελλάδα;
 Ήδη από όσο ξέρω γίνονται τέτοιες προσπάθειες αλλά σε μικρότερες κλίμακες. Δημιουργοί με φαντασία και όρεξη υπάρχουν στην Ελλάδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η κατάλληλη στήριξη.

Το Netwix είναι μία καλή πρόταση για τους λάτρεις των σειρών, ειδικά σε μία εποχή όπου η ελληνική μυθοπλασία στην τηλεόραση είναι θύμα της κρίσης;
Η στροφή προς το ίντερνετ, όχι μόνο από νέους αλλά και από μεγαλύτερες ηλικίες, είναι δεδομένη. Από εναλλακτικό μέσο γίνεται πια κυρίαρχο. Έτσι και το Netwix, με σωστά βήματα μπαίνει στον χώρο της μυθοπλασίας. Σε ένα χώρο όπου η λογοκρισία  είναι σαφώς μικρότερη και αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Info 
Το NETWIX είναι το No1 αυτόνομο, ελληνικό, νεανικό web κανάλι, με αποκλειστικό, πρωτότυπο και δωρεάν περιεχόμενο, ειδικά φτιαγμένο για το διαδίκτυο. Σχεδιάστηκε με βασικό στόχο να παρέχει στα νεανικά κοινά (15-35), μέσα από 5 διαφορετικά θεματικά κανάλια, άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψυχαγωγικές εκπομπές και σειρές, τηλεοπτικού επιπέδου, σε ένα σύγχρονο, εύχρηστο και λειτουργικό περιβάλλον.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.