TV - Media

8 πράγματα που θα γίνουν στην επιστροφή των «Vikings» (vids)

Το δεύτερο μέρος της πέμπτης σεζόν κάνει πρεμιέρα σήμερα, και ο δημιουργός της σειράς Μάικλ Χιρστ δίνει κάποια (ήπια) spoilers.

Ύστερα από 10 μήνες ήρθε (επιτέλους) η ώρα να δούμε το δεύτερο μισό της πέμπτης σεζόν των «Vikings», με 10 νέα επεισόδια. Στο πρώτο από αυτά, που κάνει σήμερα πρεμιέρα και έχει τίτλο «The Revelation», θα βρούμε τον ηττημένο στρατό του Κάτεγκατ να έχει αποσυρθεί εκτός της πόλης και να αναζητά την επόμενη κίνησή του. Η Λάγκερθα δεν έχει πολλές επιλογές πλέον, και θα αναγκαστεί να εμπιστευτεί το Χίμουντ και να πάει μαζί του στο Ουέσσεξ.

Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της σειράς θα εκτυλίσσεται στην Αγγλία, όπου πλέον βασιλεύει ο νεαρός Άλφρεντ. Αλλά και πίσω στο Κάτεγκατ θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις με την επιστροφή του Ρόλο και έναν νέο χαρακτήρα, μια γυναίκα που θα εκμεταλλευτεί τον Άιβαρ με οδυνηρές συνέπειες για όλους.

Αλλά ας αφήσουμε να μας τα πει ο ίδιος ο δημιουργός των «Vikings», Μάικλ Χιρστ, όπως έκανε πρόσφατα για το περιοδικό TV Guide.

8
Το ταξίδι του Φλόκι στην Ισλανδία θα έχει οδυνηρό τέλος

Την τελευταία φορά που είδαμε τον Φλόκι, πρόσφερε τον εαυτό του ως θυσία στους θεούς για να σωθεί η αποικία που προσπάθησε να στήσει στην Ισλανδία. Ο Χιρστ υπόσχεται ότι το τέλος αυτής της ιστορίας θα είναι πολύ δυνατό. «Δεν θα το δείτε να έρχεται. Αλλά όταν το δείτε, θα καταλάβετε αμέσως γιατί ο Φλόκι πήγε εκεί και τι έμαθε. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ιστορία. Αυτό που θα συμβεί στο τέλος της θα είναι τόσο οδυνηρό, τόσο τρομερό που νομίζω ότι θα βάλει πολύ κόσμο σε σκέψεις και θα συζητηθεί».

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Ο Άιβαρ θα ερωτευτεί

Μπορεί ως βασιλιάς να είναι αδίστακτος, αλλά θα υπάρξει ένας άνθρωπος στον οποίο θα δείξει την τρυφερή πλευρά του. Βέβαια η εμφάνιση αυτής της γυναίκας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία, και τα κίνητρά της καθόλου αθώα. «Όποιος πείσει τον Άιβαρ ότι τον αγαπά αληθινά, θα τον έχει του χεριού του. Έχει αυτό το σύνδρομο και είναι τρωτός. Αυτή η γυναίκα είναι ένας πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας, και υπό την επήρειά της ο Άιβαρ θα κάνει φριχτά πράγματα στο Κάτεγκατ».

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Ο Χβίτσερκ θα κάνει πολύ (εσωτερικό) ψάξιμο

Αν αναρωτιέστε γιατί ο Χβίτσερκ «πούλησε» τον Ούμπε και τάχθηκε στο πλευρό του Άιβαρ, το ίδιο αναρωτιέται κι εκείνος. «Οι συνέπειες της απόφασής του είναι τρομερές, όπως και τα όσα ζει υπό την τυρρανία του Άιβαρ. Αλλά ξέρει ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που έγιναν έτσι τα πράγματα. Τον ανάγκασαν οι θεοί να το κάνει και αν ναι, γιατί; Μήπως είναι εκείνος που προορίζεται να σκοτώσει τον Άιβαρ;». Αν όμως περιμένετε απαντήσεις στα επόμενα 10 επεισόδια, θα απογοητευτείτε. «Είναι ένας χαρακτήρας που εξελίσσεται και θα ήθελα να ακολουθήσω την εξέλιξη αυτή, μέχρι τη στιγμή που θα ανακαλύψει επιτέλους το λόγο της προδοσίας του. Αλλά αυτό θα γίνει στο μακρινό μέλλον».

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Η σχέση του Χίμουντ και της Λάγκερθα θα δοκιμαστεί

Καλά τα πήγαν μέχρι τώρα, αλλά αφήνοντας τη Σκανδιναβία για την Αγγλία, οι ισορροπίες αλλάζουν και τα κίνητρα του Χίμουντ θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. «Έχει πλέον επιστρέψει στην έδρα του και η Λάγκερθα, όπως και οι θεατές, δεν ξέρει τι να περιμένει από εκείνον, και αν ήταν εντελώς ειλικρινής στα όσα είχε πει μέχρι τότε».

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Ο Μπγιορν ζητά εκδίκηση 

Το μόνο πράγμα που τον απασχολεί πλέον είναι πώς θα κερδίσει πίσω το Κάτεγκατ και θα εκδικηθεί τον Άιβαρ. «Θα φτάσει κυριολεκτικά στα πέρατα της Γης για να το πετύχει. Ως ο μεγαλύτερος γιος του Ράγκναρ θα πρέπει να είναι εκείνος που θα βάλει τον Άιβαρ στη θέση του». Στην προσπάθειά του αυτή θα έρθει σε σύγκρουση με αρκετούς από τους συμμάχους του. Αλλά ένα νέο, πλην γνώριμο πρόσωπο (εδώ φανταζόμαστε πως εννοούν τον Ρόλο) θα πει στη ζωή του και θα τον βοηθήσει.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Ο Ρόλο έχει πρόγραμμα

Η επιστροφή του αδερφού του Ράγκναρ και Δούκα της Νορμανδίας δεν είναι τυχαία. Από τη μία πλευρά θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προς όφελος της νέας του χώρας, εξασφαλίζοντας εμπορικά και στρατιωτικά προνόμια από τον Άιβαρ. Από την άλλη όμως, «ο αληθινός λόγος της επιστροφής του είναι πολύ προσωπικός. Και έχει να κάνει με εκκρεμότητες, όπως θεωρεί ο ίδιος, στη σχέση του με τη Λάγκερθα». Καιρός λοιπόν να μάθουμε και ποιανού γιος είναι ο Μπγιορν...

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Ξέχνα τη Λάγκερθα που ήξερες

Δεν είναι μόνο το γκρίζο μαλλί που πήρε τη θέση του ξανθού, η Λάγκερθα πέρασε και θα περάσει πολλά, και στα επεισόδια που έρχονται θα επανεφεύρει τον εαυτό της. «Έχει μπροστά της μία σεζόν γεμάτη από μεγάλες αλλαγές, μία σεζόν στην οποία πραγματικά θα αμφισβητήσει αυτό που είναι και τα όσα έχει κάνει. Και θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάποιες σκληρές αλήθειες, ανάμεσά τους και κάποιες που αφορούν τον Ρόλο και τις δικές της φιλοδοξίες». Πάντως, όσοι φοβούνται ότι σε αυτή τη σεζόν θα χάσουν τη Λάγκερθα (και κατά προέκταση την Κάθριν Γουίνικ, έναν από τους βασικούς λόγους να βλέπει κανείς «Vikings»), ας μην ανησυχούν. Στην επόμενη σεζόν η Γουίνικ όχι μόνο παίζει, αλλά και σκηνοθετεί για πρώτη φορά, όπως δείχνει το Instagram της:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day 1 as a Director. ??#Vikings

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katheryn Winnick (@katherynwinnick) στις

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Φοβού τον βασιλιά Άιβαρ

Κανείς δεν περιμένει ότι η άνοδος του Άιβαρ στον θρόνο του Κάτεγκατ θα φέρει περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Και πολύ σωστά, καθώς ο Ασπόνδυλος πρόκειται να κυβερνήσει με βία και τρόμο. Όμως, όπως επισημαίνει ο Μάικλ Χιρστ, «ο Άιβαρ συνεχίζει να είναι ένας περίπλοκος χαρακτήρας, που ενώ κάνει τρομερά πράγματα δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε για εκείνον». Και προσθέτει ότι η αναπηρία του θα συνεχίσει να του δίνει κίνητρο να αποδείξει ότι είναι όχι μόνο ίσος με τα αδέρφια του, αλλά και καλύτερος από αυτούς – κάτι που ενθάρρυνε και ο ίδιος ο Ράγκναρ όσο ζούσε.

Προηγούμενο