TV - Media

4 reboots κινουμένων σχεδίων που ασελγούν στην παιδική μας ηλικία (vids)

Αστυνόμος Σαϊνης, Ποπάυ, Θάντερκατς είναι μερικά από τα... θύματα.

Όλο και πιο συχνά μαθαίνουμε τον τελευταίο καιρό για αγαπημένα παιδικά καρτούν των 80s που γίνονται reboot για τη νεότερη γενιά. Υπάρχει πάντα ο σωστός και ο λάθος τρόπος για να επιχειρήσεις κάτι τέτοιο. Ένα παράδειγμα σωστού τρόπου; Ο «Γούντι ο Τρυποκάρυδος» που εμφανίστηκε ανανεωμένος πέρυσι στο YouTube και είχε τόση επιτυχία, ώστε αυτές τις ημέρες ανακοινώθηκαν νέα επεισόδια. Δείτε το τρέιλερ και θα πειστείτε ότι είναι ο ίδιος Γούντι που μας έκανε να γελάμε όταν ήμασταν παιδιά.

Υπάρχει όμως και ο λάθος τρόπος. Θέλετε παραδείγματα; Σας έχουμε τέσσερα, που ξεκινούν από το απλό πταίσμα και φτάνουν μέχρι την... εν ψυχρώ δολοφονία.

4
ThunderCats Roar

Το σοκ ήταν μεγάλο όταν τον περασμένο Μάιο ανακοινώθηκε η σειρά κινουμένων σχεδίων «ThunderCats Roar» από τη Warner Bros. Animation και το δίκτυο Cartoon Network. Παρά τον ιντερνετικό ξεσηκωμό που ακολούθησε όταν οι φανς είδαν τον νέο Λάιον-Ο, τον Τάιγκρα, τον Πάνθρο και τους υπόλοιπους, η σειρά προχωράει κανονικά και θα προβληθεί μέσα στο 2019. Το ότι οι δημιουργοί της θέλουν να δώσουν περισσότερη έμφαση στην κωμωδία δεν είναι λόγος να καταστρέψουν κάτι τόσο αγαπημένο και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το παρακάτω αποτέλεσμα:

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Popeye’s Island Adventures

Τη θέση της πίπας πήρε μία... σφυρίχτρα, ενώ ένα ξανθό τσουλούφι ξεπετάγεται κάτω από το ναυτικό καπέλο που Ποπάυ, που επέστρεψε προ ημερών με τη μορφή δίλεπτων βίντεο στο YouTube. Ο νέος Ποπάυ, μάλιστα, καλλιεργεί ο ίδιος το σπανάκι του, ενώ συλλέγει και το νερό της βροχής. Αυτό που ενοχλεί όμως περισσότερο απ' όλα είναι η απουσία διαλόγων, καθώς στόχος των δημιουργών είναι το αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το ίδιο αστείο στα παιδιά ολόκληρου του πλανήτη. Όχι, αυτός ο Ποπάυ δεν θα μας έπειθε να φάμε το σπανάκι μας αν ήμασταν παιδιά...

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Η Σίρα και οι Πριγκίπισσες των Μαχητών

Αν έκαναν έτσι τη She-Ra, πώς θα κάνουν τον δίδυμο αδερφό της He-Man από τους «Masters of the Universe»; Αυτή είναι η βασική μας αντίρρηση για το reboot του Netflix «She-Ra and the Princess of Power», που ενθουσίασε τους κριτικούς και (αρκετά λιγότερο) το κοινό. Η πρωτότυπη σειρά του 1985 προέκυψε όταν η Mattel αποφάσισε να πουλήσει παιχνίδια και στα κορίτσια, αλλά σχεδιαστικά ακολουθούσε τους «Masters of The Universe». Το νέο ντιζάιν ξεφεύγει αρκετά, και σε κατευθύνσεις που δεν θα κολάκευαν με τίποτα τον He-Man, τον Skeletor και τους υπόλοιπους ήρωες. Δείτε δίπλα δίπλα τα παλιά και τα νέα λουκ στο βίντεο που ακολουθεί:

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Αστυνόμος Σαΐνης

Πρόκειται για τη λιγότερο τραυματική εμπειρία από τις τέσσερις, αλλά εξακολουθεί να ανήκει στην κατηγορία «καλύτερα να το είχαν αφήσει στην ησυχία του». Σχεδιαστικά οι χαρακτήρες είναι σχεδόν ίδιοι με την πρωτότυπη σειρά που πρωτοείδαμε στην Ελλάδα το 1985, αλλά το μοντέρνο (και καλά) 3D animation καταφέρνει κάνει το τελικό αποτέλεσμα πιο φθηνιάρικο και απωθητικό. Ο Σαΐνης είναι περισσότερο άχρηστος, ο Dr. Claw λιγότερο κακός και περισσότερο αστείος, ενώ κανείς δεν συμπάθησε τον πιτσιρικά Talon που είναι ανηψιός του Claw και γίνεται κολλητός με την Πένι.

Προηγούμενο