TV - Media

Game of Thrones: Τα 5 επεισόδια που πρέπει να ξαναδείτε πριν από την πρεμιέρα του 8ου κύκλου

Τι έχει συμβεί έβως τώρα και τι περιμένουμε στην τελευταία σεζόν του Game of Thrones, πριν από την πρεμιέρα της 8ης σεζόν στις 14 Απριλίου.

Μετά από περίπου 70 ώρες εξαιρετικής τηλεθέασης και σχεδόν μια δεκαετία που κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού, το Game of Thrones φτάνει στο τέλος του.

Έχουν μείνει πλέον λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του τελευταίου κύκλου και παρότι μερικοί φανατικοί οπαδοί της σειράς έκαναν το... καθήκον τους να παρακολουθήσουν και τα 67 επεισόδια των προηγούμενων ετών, είναι δεδομένο πως κάποιοι δεν είχαν τον χρόνο να... προετοιμαστούν κατάλληλα για την πρεμιέρα.

Επειδή όμως η ιστορία του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν πολλές φορές θέλει περισσότερη από μία «ανάγνωση» και επειδή πολλοί από μας είμαστε αρκετά πιεσμένοι με το χρόνο έχουμε συντάξει μια λίστα με τα πέντε επεισόδια που θα ήταν καλό να παρακολουθήστε ξανά για να θυμηθείτε και να κατανοήσετε (περισσότερο) τι έχει συμβεί και τι περιμένουμε στην τελευταία σεζόν του Game of Thrones, πριν από την πρεμιέρα της 8ης σεζόν στις 14 Απριλίου.

Υ.Γ.: Όσο κι αν προκαλεί έκπληξη στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται το 9ο επεισόδιο της 3ης σεζόν με τον «ματωμένο γάμο», γιατί μπορεί να ήταν ένα από τα πιο συγκλονιστικά επεισόδια, όμως δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο σε όσα πρέπει να θυμόμαστε ενόψει της 8ης σεζόν.

 

5
Σεζόν 7, επεισόδιο 7: «The Dragon and the Wolf»

Οι στιγμές «κλειδιά»: Η συνάντηση Σέρσεϊ-Ντάνι και το σχέδιο των δύο πλευρών, το πέσιμο του τοίχου, η αποκάλυψη των γονέων του Τζον

Συνεχίζοντας το θέμα της αληθινής καταγωγής του Τζον Σνόου, αυτό το επεισόδιο αποκαλύπτει ότι η Λιάνα και ο Ρίγκαρ ήταν παντρεμένοι πριν γεννηθεί ο Τζον κάτι που σημαίνει πως είναι ένας πραγματικός Ταργκάριεν και πως ο θρόνος δικαιωματικά του ανήκει, περισσότερο από ότι ανήκει στην Ντάνι.

Πριν αποκαλυφθεί αυτό, έχουμε μια συνάντηση μεταξύ της Σέρσεϊ και του συμμαχικού μετώπου Τζον και Ντάνι, οι οποίοι την αναγκάζουν να τους βοηθήσει να πολεμήσουν τον στρατό των νεκρών, ο οποίος έριξε τον τοίχο και τώρα κατευθύνεται στο Γουέστερος.

Αυτή η ανακωχή μεταξύ των ζωντανών θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της επόμενης σεζόν, καθώς η Σέρσεϊ δεν ήταν ποτέ αξιόπιστη όταν πρόκειται για υποσχέσεις. Και όταν οι νεκροί έχουν καταστραφεί, υπάρχει ακόμα ένας πόλεμος για την διεκδίκηση του πολυπόθητου θρόνου

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Σεζόν 6, επεισόδιο 10: «The winds of winter»

Οι στιγμές «κλειδιά»: Η Σέρσεϊ χάνει κάθε έλεγχο, η Ντάνι πλέει για το Γουέστερος, επιβεβαιώνονται οι γονείς του Τζον Σνόου

Το συγκεκριμένο επεισόδιο έμοιαζε να είναι η κορύφωση σε όλες τις ιστορίες που αναπτύσσονταν για έξι χρόνια. Αφού παρακολουθούμε την Σέρσεϊ να χάνει οριστικά κάθε μέτρο και λογική την βλέπουμε τελικά να καταλήγει στην καταστροφή της πόλης της και ενδεχομένως του δικού της παιδιού.

Την ίδια στιγμή ο Τύριον πείθει την Ντανέρις να πλεύσει για το Γουέστερος. Όποια κι αν ήταν η ... κρυφή ατζέντα του Τύριον και ανεξάρτητα από τα λάθη που έκανε συμβουλεύοντας την Ντάνι στην 7η σεζόν είναι πιθανόν ο ερχομός της να σώσει τον κόσμο από τον στρατό των νεκρών.

Και φυσικά αυτό είναι και το επεισόδιο όπου επιβεβαιώθηκε η μακροχρόνια θεωρία πως «R + L = J» πως δηλαδή οι γονείς του Τζον είναι στην πραγματικότητα η Λιάνα Σταρκ και ο Ρίγκαρ Ταργκάριεν. Η θεωρία επιβεβαιώθηκε τελικά - σχεδόν 20 χρόνια μετά την ύπαρξή της στο πρωτότυπο κείμενο του Μάρτιν.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Σεζόν 6, επεισόδιο 5: «The Door»

Οι στιγμές «κλειδιά»: Η ιστορία καταγωγής του Night King και πώς βρίσκει τον Μπραν

Αυτό είναι ένα συγκλονιστικό επεισόδιο, αλλά εμείς θα ξεπεράσουμε τον αξιομνημόνευτο θάνατο του Χόντορ και θα μιλήσουμε για τα οράματα του Μπραν. Σαν σύντομη υπενθύμιση, το κοράκι με τα τρία μάτια, ο άνδρας στο δέντρο, φαίνεται να στέκεται φρουρός ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς και ο Μπραν εκπαιδεύεται για να τον αντικαταστήσει. Το κοράκι δείχνει στον Μπραν τη γέννηση του Night King, ο οποίος αργότερα θα δημιουργήσει το στρατό των νεκρών που συνεχίζουν να απειλούν τον κόσμο.

Εδώ διαπιστώνουμε ότι τα Παιδιά του Δάσους - οι πρώτοι κάτοικοι του Γουέστερος - δημιούργησαν τους Λευκούς Πεζοπόρους με την ελπίδα να διώξουν τους Πρώτους ανθρώπους από τη χώρα. Αντ 'αυτού, οι νεκροί σάρωσαν το Γουέστερος σαν πανώλη και κατέστρεψαν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων των παιδιών του δάσους. Το τραγικό συμπέρασμα του επεισοδίου συχνά αποσπά την προσοχή από το γεγονός ότι ο Night King «επεμβαίνει» στα οράματά του Μπραν. Επιπλέον ο Night King «μαρκάρει» τον Μπραν ώστε να μπορεί να τον εντοπίζει, ακόμα και όταν το αγόρι κάθεται στο Γουίντερφελ στην αρχή της 8ης σεζόν.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Σεζόν 5, επεισόδιο 8: «Hardhome»

Οι στιγμές «κλειδιά»: Εισαγωγή στο πως «λειτουργεί» ο Knight King και ο στρατός των νεκρών, αλλά και πώς μπορεί κάποιος να πολεμήσει εναντίον τους

Ο πόλεμος μεταξύ των ζωντανών και των νεκρών είναι το επίκεντρο της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones - τουλάχιστον στην αρχή - γι 'αυτό είναι σημαντικό να θυμόμαστε τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Αυτό είναι το μοναδικό επεισόδιο στο οποίο μπορούμε να δούμε τι μπορεί να μοιάζει με μια μάχη ενάντια στους White walkers και τον βασιλιά της νύχτας και δεν είναι ...όμορφο θέαμα.

Οι White Walkers - οι «ηγέτες» του στρατού, όχι οι ζόμπι - μπορούν να σκοτωθούν μόνο με δρακόγυαλο ή Βαλυριανό ατσάλι. Και ακόμη και με τα σωστά όπλα, μερικοί από τους καλύτερους μαχητές δεν θα τα καταφέρουν.

Το πιο σημαντικό μέρος του επεισοδίου, όμως, είναι η στιγμή που ο Τζον Σνόου και οι λίγοι επιζώντες άγριοι ξεφεύγουν, όταν παρακολουθούν τον Night King να «ανασταίνει» τους νεκρούς για να πολεμήσουν πλέον στο πλευρό του. Είναι μια υπενθύμιση ότι οι πιθανότητες είναι ήδη σχεδόν ανυπέρβλητες κατά των ηρώων μας και ότι ο στρατός των νεκρών μεγαλώνει με κάθε μάχη που κερδίζει.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Σεζόν 1, επεισόδιο 1: «Winter is coming»

Οι στιγμές «κλειδιά»: Ο πρόλογος, ο Νεντ και ο Ρόμπερτ στην κρύπτη, οι εισαγωγές χαρακτήρων

Για να εκτιμήσετε το τέλος, θα πρέπει να θυμάστε πώς άρχισαν τα πράγματα. Ενώ τα γεγονότα στη σειρά έχουν αλλάξει κάποιους χαρακτήρες (όπως τον Τζέιμς Λάνιστερ), το πιλοτικό επεισόδιο θα σας θυμίσει το πού ξεκίνησε καθεμιά από αυτές τις ιστορίες και από αυτούς τους χαρακτήρες.

Αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να επιστρέψουμε και αυτό το σημείο: Κατά τη διάρκεια της 8ης σεζόν, οι δημιουργοί έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι το τελευταίο επεισόδιο είναι πιθανό να αντικατοπτρίζει το πρώτο, γι 'αυτό μια επανάληψη θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις αναφορές που είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν προσεχώς. Τέλος, το πρώτο επεισόδιο μας δίνει επίσης τη μυστηριώδη εισαγωγή μας στους White Walkers, τη δύναμη που αποτελεί την πιο άμεση απειλή για το Γουέστερος στην τελευταία σεζόν.

Προηγούμενο