TV - Media

Αυτά είναι τα 5 χειρότερα επεισόδια του «Game of Thrones» (vids)

Τα θυμόμαστε με αφορμή το πιο πρόσφατο, που δίχασε τους φαν και βρήκε θέση στη χειρότερη πεντάδα.

Η είδηση ότι μία μόλις ημέρα μετά την προβολή του το πιο πρόσφατο επεισόδιο του «Game of Thrones», το τρίτο της 8ης σεζόν με τίτλο «The Long Night» συγκέντρωσε την τρίτη χαμηλότερη βαθμολογία για όλη τη σειρά στο Rotten Tomatoes (78%) μας έδωσε την ιδέα να αναζητήσουμε τα χειρότερα επεισόδια από την πρώτη σεζόν μέχρι σήμερα, πάντα σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το επεισόδιο έχει πέσει ακόμη περισσότερο, και είναι το δεύτερο χειρότερο όλης της σειράς, με 75%. Υπερβολή ή όχι; Ας δούμε ποια είναι τα 5 επεισόδια με τη χαμηλότερη βαθμολογία.

5
Σεζόν 5, επεισόδιο 6 – «Unbowed, Unbent, Unbroken»: 54%

Τι έγκλημα διέπραξε το συγκεκριμένο επεισόδιο για να έχει τόσο χαμηλή βαθμολογία; Όπως προαναφέραμε, κανείς δεν συμπάθησε τα Sand Snakes και εδώ παίρνουν πολύ χρόνο· μάλιστα αντιμετωπίζουν τον Τζέιμι και τον Μπρον σε μία μονομαχία που θεωρείται η χειρότερη της σειράς. Γενικά ολόκληρο το storyline του Ντορν έριχνε κατακόρυφα το ενδιαφέρον μόλις έμπαινε σε οποιοδήποτε επεισόδιο.

Το άλλο μεγάλο αρνητικό σημείο ήταν ο βιασμός της Σάνσα από τον Ράμσεϊ Μπόλτον μπροστά στα μάτια του Θίον Γκρέιτζοϊ, κάτι εντελώς αχρείαστο. Ο Μπόλτον είχε ήδη καθιερωθεί ως κακός, ψυχρός και ανάποδος, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω επιβεβαίωση, ενώ η Σάνσα μόλις είχε αρχίσει να αναπτύσσεται σαν χαρακτήρας και αυτός ο βιασμός την πήγε πολύ πίσω και εξόργισε μεγάλη μερίδα του κοινού.

Υπήρχε όμως και ένα καλό: είδαμε για πρώτη φορά το Hall of Faces, την Αίθουσα των Προσώπων, όταν ο Τζάκεν Χ'Γκαρ ξενάγησε την Άρυα στον τόπου του... μαρτυρίου της – όπου βέβαια το μικρό κορίτσι έγινε κάτι σαν νίντζα και όλοι ξέρουμε τι έκανε στο πιο πρόσφατο επεισόδιο, έτσι;

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Σεζόν 8, επεισόδιο 3 – «The Long Night»: 75%

Δεύτερο χειρότερο επεισόδιο όλων των εποχών; Μήπως είμαστε υπερβολικοί; (ναι είμαστε). Εκφράστηκαν αντιρρήσεις για τον χαμηλό φωτισμό. Ήταν επιλογή των δημιουργών, απάντησε ο διευθυντής φωτογραφίας του επεισοδίου. «Η Μεγάλη Νύχτα» είναι ο τίτλος, λογικό να έχει σκοτάδια, χιονοθύελλες κλπ. Ίσως έχασε το δίκιο του όταν είπε ότι έφταιγαν οι θεατές που δεν είχαν ρυθμίσει σωστά τις τηλεοράσεις, αλλά και πάλι. Η σκοτεινή εικόνα δεν είναι σοβαρός λόγος.

Αντίθετα με τις αντιρρήσεις για το τέλος της ιστορίας με τους Λευκούς Οδοιπόρους και τον Βασιλιά της Νύχτας , που έχουν μια βάση. Από την πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου της πρώτης σεζόν γνωρίσαμε αυτά τα πλάσματα που θεωρήσαμε ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη σειρά. Ήμασταν σίγουροι ότι οι κόντρες των Οίκων του Γουέστερος για το ποιος θα κάτσει στον Σιδερένιο Θρόνο δεν θα είχαν καμία σημασία έτσι και οι White Walkers περνούσαν το Τείχος. Όλες όμως οι θεωρίες κατέρρευσαν τη στιγμή που η Άρυα κάρφωσε τον Night King, ο οποίος τελικά δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα τσαντισμένο ζόμπι που ήθελε να σκοτώσει ανθρώπους...

Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε δει πολύ χειρότερα επεισόδια. Το συγκεκριμένο είχε θέαμα, μεγάλες ηρωικές στιγμές, συγκινητικούς θανάτους και προκάλεσε αντιδράσεις όπως αυτές:

Δεν νομίζουμε ότι αυτοί οι θεατές θεωρούν ότι βλέπουν το δεύτερο χειρότερο επεισόδιο του «Game of Thrones»...

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Σεζόν 3, επεισόδιο 7 – «The Bear and the Maiden Fair»: 77%

Μέχρι πριν από μία εβδομάδα αυτό θεωρούνταν το δεύτερο χειρότερο επεισόδιο της σειράς – πάντα σύμφωνα με τη βαθμολογία του Rotten Tomatoes, γιατί σε άλλες λίστες έχει πολύ καλύτερη θέση. Η αρνητική κριτική έχει να κάνει με το ότι δεν έγινε κάτι τρομερό, πέρα από την προετοιμασία του εδάφους για τα τρία τελευταία επεισόδια (Κόκκινος Γάμος, αν σας λέει κάτι...). Ίσως η πιο αξιομνημόνευτη σκηνή είναι αυτή που βάλανε την αιχμάλωτη Μπριέν να παλέψει με μια αρκούδα, και ο Τζέιμι γύρισε για να τη σώσει. Άλλες αντιρρήσεις εκφράστηκαν για τη σκηνή βασανισμού του Θίον Γκρέιτζοϊ από τον Ράμσεϊ Μπόλτον (μία από τις πολλές), που χαρακτηρίστηκε βαρετή και περιττή. Να σημειώσουμε πάντως ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο το έγραψε ο ίδιος ο συγγραφέας των βιβλίων, Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Σεζόν 3, επεισόδιο 6 – «The Climb»: 83%

Το σκαρφάλωμα είναι το θέμα αυτού του επεισοδίου. Τόσο το κυριολεκτικό – οι Ελεύθεροι Άνθρωποι που ανεβαίνουν στο Τείχος μαζί με τον Τζον Σνόου – όσο και το μεταφορικό – η φοβερή ατάκα του Μικροδάχτυλου «το χάος είναι μια σκάλα. Πολλοί που προσπαθούν να σκαρφαλώσουν αποτυχγάνουν και δεν ξαναπροσπαθούν. Η πτώση τους τσακίζει». Ψάχνουμε με το ζόρι να βρούμε κάτι πολύ κακό στο επεισόδιο, ίσως μόνο το αργό ξεκίνημα μέχρι να φτάσει στο κρεσέντο του σκαρφαλώματος στο τέλος. Πιθανό είναι κάποιοι να βαρέθηκαν το πολύ μπλα-μπλα, ήταν όμως απολαυστικό: Τάιγουιν Λάνιστερ με Ολένα Ταϊρέλ και Σέρσεϊ με Τύριον, με αφορμή τον γάμο που κανονίζει ο πατριάρχης των Λάνιστερ και δεν θέλει κανείς εκτός από τον ίδιο.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Σεζόν 5, επεισόδιο  7 – «The Gift»: 83%

Επειδή μιλάμε για το «Game of Thrones», με μέσο όρο σκορ 94% στο Rotten Tomatoes, κάθε επεισόδιο κάτω από 90% θεωρείται κακό, χωρίς να ισχύει απαραίτητα κάτι τέτοιο. Μια χαρά επεισόδιο είναι το «The Gift», και το μοναδικό του ίσως μειονέκτημα είναι ο χρόνος που περνάμε στο Ντορν με τα αντιπαθητικά Sand Snakes ή Φίδια της Άμμου, τις μπάσταρδες κόρες του Όμπεριν Μαρτέλ με τις φριχτές, δήθεν εξωτικές προφορές τους. Ούτε αυτή η σκηνή γυμνού δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση:

Η κακομεταχείριση της Σάνσα από τον Ράμσεϊ Μπόλτον είναι μία ακόμη ιστορία που ενοχλεί και δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο θεματικές – Ντορν και Μπόλτον-Σάνσα – είναι κυρίαρχες και στο τελευταίο επεισόδιο αυτής της λίστας, που θεωρείται το χειρότερο όλων. 

Προηγούμενο