Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Χόλιγουντ και η βιομηχανία του πορνό έχουν τα πάρε-δώσε τους εδώ και πολλές δεκαετίες. Το «Βαθύ λαρύγγι» είχε γίνει φαινόμενο που παιζόταν σε κανονικούς κινηματογράφους, η ζωή της πρωταγωνίστριάς του έγινε ταινία το 2013 («Lovelace») ενώ φιλμ σαν τις «Ξέφρενες Νύχτες» απότισαν τον δικό τους φόρο τιμής στα 70s, τη «Χρυσή Εποχή του Πορνό». Ας δούμε στη συνέχεια 10 πορνοστάρ που κατάφεραν να κάνουν πέρασμα σε mainstream ταινίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

  • 10

    Sibel Kekilli

    Η τουρκικής καταγωγής Γερμανίδα ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες πορνό με το ψευδώνυμο Dilara την περίοδο 2001-02 πριν εντυπωσιάσει στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο με το «Μαζί ποτέ» του Φατίχ Ακίν. Ο περισσότερος κόσμος, βέβαια, τη γνωρίζει ως Σέι από το «Game of Thrones» – η πόρνη που ο Τύριον ερωτεύτηκε και την έφερε στο Κινγκς Λάντινγκ. Στο τέλος τον πρόδωσε και πήγε με τον πατέρα του, αλλά αν δούμε την ιστορία από τη δική της οπτική,  τα πράγματα δεν είναι τόσο άσπρο-μαύρο.

  • 9

    Marilyn Chambers

    Λίγο απαραίτητο ρετρό, καθώς η περίπτωση της Μέριλιν Τσέιμπερς, που έφυγε από τη ζωή το 2009 στα 56 της θεωρείται από πολλούς το πιο επιτυχημένο crossover από το πορνό στο mainstream. Έγινε γνωστή με μία από τις πρώτες σημαντικές πορνοταινίες, το «Πίσω από την πράσινη πόρτα» (προβλήθηκε την ίδια χρονιά με το περίφημο «Βαθύ λαρύγγι», το 1972). Ωστόσο κατάφερε μέσα στη δεκαετία του '70 να εμφανιστεί σε ταινίες όπως το «Rabid» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (με τον φοβερό ελληνικό τίτλο «Λυσσασμένη στα νύχια του τρόμου»), να κάνει θέατρο με επιτυχία (το «The Mind with the Dirty Man» παιζόταν στο Λας Βέγκας για 52 εβδομάδες!), να τραγουδήσει. Στα 80s επέστρεψε στο πορνό και μετά από μερικά χρόνια το εγκατέλειψε από το φόβο του AIDS. Μέχρι λίγο πριν από τον θάνατό της, εμφανιζόταν σε ταινίες του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

  • 8

    Traci Lords

    Προκάλεσε σκάνδαλο στα 80s όταν αποκαλύφθηκε ότι σε ολόκληρη σχεδόν τη διάρκεια της καριέρας της στο πορνό ήταν ανήλικη (ξεκίνησε στα 16!). Στα 18 της εγκατέλειψε το χώρο και ξεκίνησε μια καριέρα που θεωρείται η πιο πλήρης ανάμεσα σε όλους τους συναδέλφους της που επιχείρησαν κάτι παρόμοιο. Μετά από την την ταινία «Ο Παίδαρος» (1989) δίπλα στον Τζόνι Ντεπ, έπαιξε σε δημοφιλείς σειρές όπως οι «Στη Λεωφόρο του Μέλροουζ», «Roseanne» και «Profiler», σε πολλά video games, και σε ταινίες όπως το παλιότερο «Η Μαμά Παραμονεύει στο Σκοτάδι» με την Καθλίν Τέρνερ, το «Blade» με τον Γουέσλι Σνάιπς και το πιο πρόσφατο «Ο Ζακ και η Μίρι Γυρίζουν Πορνό» με τον Σεθ Ρόγκεν.

  • 7

    Chasey Lain

    Όσοι δεν τη γνώριζαν την έμαθαν το 1999 με το τραγούδι «The Ballad of Chasey Lane» των Bloodhound Gang. Οι mainstream ρόλοι της περιλαμβάνουν την κωμωδία τρόμου «Demon Knight» (1995), την κωμωδία «Orgazmo» (1997), το «He Got Game» (1998) του Σπάικ Λι με τον Ντενζέλ Ουάσινγκτον, και το θρίλερ «Evil Breed: The Legend of Samhain», όπου συμπρωταγωνιστούσε η Jenna Jameson και άλλοι... συνάδελφοι από την ερωτική βιομηχανία.

  • 6

    James Deen

    Ο τύπος της διπλανής πόρτας που έγινε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του πορνό χάρη στο συμπαθητικό του πρόσωπο, το καθαρό από τατουάζ δέρμα και το λεπτό, όχι φουσκωμένο από γυμναστική και αναβολικά, σώμα του. Μέχρι και «Ράιαν Γκόσλινγκ του πορνό» τον έχουν χαρακτηρίσει. Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στο δράμα «The Canyons» δίπλα στη Λίντσεϊ Λόχαν, με τον Μπρετ Ίστον Έλις του «American Psycho» στο σενάριο και τον Πολ Σρέιντερ (πρόσφατα προβλήθηκε στη χώρα μας η ταινία του «Ακρότητες» με τον Ίθαν Χοκ) στη σκηνοθεσία δεν είχε συνέχεια, ενώ οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που ήρθαν στο φως το 2015 μάλλον εκμηδένισαν τις όποιες πιθανότητες επιστροφής του στο Χόλιγουντ. 

  • 5

    Ashlynn Brooke

    Η μικρόσωμη ξανθιά είχε πάνω από 100 ταινίες στο ενεργητικό της όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το πορνό. Έπαιξε στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Too Drunk...» των Buckcherry και στην ταινία «Piranha 3D» όπου ο χαρακτήρας της βρήκε έναν πολύ σπλάτερ θάνατο (φυσικά και τον έχουμε στο παρακάτω βίντεο, αλλά έπρεπε να σας προειδοποιήσουμε. Όπως και για το γυμνό).

  • 4

    Ginger Lynn

    Από τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού πορνό στη δεκαετία του '80, αποσύρθηκε το 1986 και προσπάθησε να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ. Το ρόλο της στην ταινία «Young Guns 2» ακολούθησε η σχέση της με τον Τσάρλι Σιν, εμφανίσεις σε σειρές και βιντεοκλιπ (η τραγουδάρα «Turn the page» των Metallica), το θρίλερ «The Devil's Rejects» ή το (απευθείας για βίντεο) σίκουελ «American Pie Presents: Band Camp». Τελικά επέστρεψε στην παλιά της τέχνη στα τέλη των 90s και παρέμεινε ενεργή μέχρι το 2010.

  • 3

    Ron Jeremy

    Ένας από τους σκληρότερα εργαζόμενους ανθρώπους στον κόσμο του πορνό, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τέλη της δεκαετίας του '70, αλλά ήδη από τα μέσα των 80s φλερτάρει με το Χόλιγουντ (και όσο περνούν τα χρόνια, ακόμη περισσότερο). Υπήρξε σύμβουλος της παραγωγής στις «9 1/2 εβδομάδες» και τις «Ξέφρενες Νύχτες», ενώ είχε μικρούς ρόλους στο «Γκοστμπάστερς», το «Detroit Rock City», τα «Ριψοκίνδυνα Παιχνίδια» και πιο πρόσφατα το «Εκτός Oρίων 2». Και αυτό χωρίς να έχει εγκαταλείψει το πορνό, στην ηλικία των 66 ετών.

  • 2

    Jenna Jameson

    Το όνομά της έχει ταυτιστεί με τη βιομηχανία του πορνό και στη δεκαετία του '90 ήταν αναμφισβήτητα η μεγαλύτερή της σταρ. Η είσοδός στο mainstream έγινε με την ταινία «Private Parts» το 1997 και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε βιντεοκλίπ όπως το «Without me» του Έμινεμ, σε βιντεοπαιχνίδια όπως το «Grand Theft Auto: Vice City», σε ριάλιτι όπως το «The Simple Life», σε σειρές όπως το «Sons of Anarchy» και σε ταινίες-έπη σαν το «Zombie Strippers», στο πλευρό του «Φρέντι Κρούγκερ» Ρόμπερτ Ένγκλουντ.

  • 1

    Sasha Grey

    Η ελληνικής καταγωγής πορνοστάρ (Μαρίνα Αν Χατζή, γεννημένη στην Καλιφόρνια από Ελληνοαμερικανό πατέρα) εγκατέλειψε τον κόσμο του πορνό στο απόγειο της καριέρας της, το 2009 σε ηλικία 21 ετών. Ήταν η χρονιά που ο σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ («Η συμμορία των 11», «Traffic») της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «The Girlfriend Experience». Την επόμενη σεζόν έπαιξε σε έξι επεισόδια της σειράς «Entourage» και έκτοτε εργάζεται κυρίως ως DJ, δουλεύοντας παράλληλα σε μικρότερες, ανεξάρτητες ταινίες και βιντεοπαιχνίδια.

BEST OF LIQUID MEDIA