TV - Media

10 παλαβές ιστορίες από τα γυρίσματα των ταινιών «Ράμπο» (vids)

Παρασκήνια από τη σειρά ταινιών που ολοκληρώνεται (;) σήμερα με το «Rambo: Το Τελευταίο Αίμα».

Εν έτει 2019, περιμένουμε ακόμη να δούμε στα σινεμά τον Ράμπο και τον Εξολοθρευτή, με τους ίδιους ηθοποιούς που τους υποδύονταν και στις αρχές των 80s... Ο Σβαρτσενέγκερ θα μας κάνει την τιμή προς τα τέλη του Νοεμβρίου, ενώ ο Σταλόνε επιστρέφει από σήμερα στις ελληνικές αίθουσες με το «Rambo: Το Τελευταίο Αίμα».

Μια ταινία που δεν περιμέναμε ότι θα γυριζόταν, καθώς έχουν ήδη περάσει 11 χρόνια από το «Rambo» του 2008 για το οποίο έλεγαν τότε ότι θα ήταν και το τελευταίο... Και αυτή η ταινία, όπως και εκείνες που προηγήθηκαν, έχουν πλούσιο παρασκήνιο και πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από τη δημιουργία τους. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε 10 από αυτές...

10
Από το καρτέλ στον... «Κυνηγό»

Ο Σταλόνε έγραψε το σενάριο για τη νέα ταινία «Ράμπο: Το Τελευταίο Αίμα» αμέσως μόλις τελείωσε το «Rambo» του 2008, με τον ήρωα να αντιμετωπίζει ένα καρτέλ ναρκωτικών που είχε απαγάγει μια κοπέλα. Το έβαλε στο ράφι για να προχωρήσει τα σίκουελ των «Αναλώσιμων», και στη δεκαετία που μεσολάβησε ο πέμπτος Ράμπο πέρασε από πολλές αλλαγές μέχρι να επιστρέψει στην ιστορία του καρτέλ. Μία από αυτές θα έμοιαζε πολύ με τον «Κυνηγό», καθώς ο Ράμπο θα ερχόταν αντιμέτωπος με ένα πλάσμα που εξόντωνε ανθρώπους στη ζούγκλα. Μόνο που εδώ το πλάσμα δεν θα ήταν εξωγήινος αλλά προϊόν γενετικής τροποποίησης. Αυτή η εκδοχή του σεναρίου θα γίνει τελικά ταινία, αλλά χωρίς τον Ράμπο.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Μήπως το παράκανε με το σπλάτερ;

Ο τέταρτος «Ράμπο» ήταν και ο πιο βίαιος όλων, με 2,59 σκοτωμούς ανά λεπτό. Αλλά στη μάχη του φινάλε, όπου ο Ράμπο χρησιμοποιεί το πολυβόλο M2 Browning και πετσοκόβει τους αντιπάλους, πολλοί θεώρησαν ότι η σκηνή ήταν πολύ σπλάτερ για να είναι ρεαλιστική και ότι οι δημιουργοί της ταινίας το παράκαναν. Ωστόσο βετεράνοι των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν που είχαν χρησιμοποιήσει το M2 σε μάχη επιβεβαίωσαν ότι όχι μόνο οι πληγές ήταν ακριβείς, αλλά ότι στην πραγματικότητα είχαν δει και χειρότερες. Κάτι που ο Σταλόνε αναφέρει στο commentary του για το DVD και το Blu-Ray της ταινίας.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Βάλτε του δύσκολα

Ο Σταλόνε ήθελε η τέταρτη ταινία Ράμπο του 2008, με τον περίπλοκο τίτλο «Rambo» (και «Τζον Ράμπο» στα ελληνικά), να εκτυλίσσεται εν μέσω της πιο βίαιης σύγκρουσης στον πλανήτη εκείνη την περίοδο, που αγνοούσε ο πολύς κόσμος και δεν κάλυπταν τα μέσα ενημέρωσης. Αφού απορρίφθηκαν συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, του προτάθηκε η σύγκρουση της δικτατορίας στη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) με τη φυλή Κάρεν. Κι εκείνος τοποθέτησε τη δράση εκεί ακριβώς, ταξιδεύοντας στη χώρα για γυρίσματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Όταν απέλυσε το μισό συνεργείο του «Ράμπο 3»

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη των γυρισμάτων του «Ράμπο 3» ο Σταλόνε απέλυσε και αντικατέστησε τον σκηνοθέτη και το μισό συνεργείο. Όπως δήλωσε σχετικά στους Los Angeles Times, «Ο καμβάς της ταινίας αυτής είναι τόσο μεγάλος, που πρέπει συνεχώς να σκέφτεσαι 10 σκηνές μπροστά. Δεν μπήκαν στη Μάχη του Βατερλώ χωρίς να ξέρουν ποια θα είναι η στρατηγική τους. Ε, λοιπόν και αυτή η ταινία είναι σαν κινηματογραφικός πόλεμος. Έχουμε τεράστιο καστ και συνεργείο, πάνω από 250 άτομα και δύσκολες τοποθεσίες. Όλοι και όλα πρέπει να είναι συντονισμένα». Ναι, σωστά διαβάσετε, ο Σταλόνε παραλλήλισε τα γυρίσματα του «Ράμπο 3» με τη Μάχη του Βατερλώ...

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Ένα ιδιωτικό τζετ για αμοιβή!

Ως μέρος της αμοιβής του για το «Ράμπο 3» ο Σταλόνε απαίτησε από τους παραγωγούς ένα... ιδιωτικό τζετ. Και εκείνοι του πήραν ένα Gulfstream των 12 εκατ. δολαρίων. Λίγο καιρό πριν, ακτιβιστές στην Κοπεγχάγη της Δανίας – όπου ο ηθοποιός βρισκόταν με την τότε σύζυγό του, τη Δανή Μπριγκίτε Νίλσεν – είχαν βανδαλίσει με γκραφίτι το ιδιωτικό Boeing 727 του (το οποίο είχε ονομάσει Rambo Air Force 1...) γράφοντας «Ho Chi Minh Air Force». Αλλά ο Ράμπο γελάει πάντα τελευταίος.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Το χτύπημα του τυφώνα

Tον Σεπτέμβριο του 1984 ο τυφώνας Οντίλ κατέστρεψε τα περισσότερα σκηνικά της ταινίας «Ράμπο 2» στο Μεξικό. Για να μη χάσουν χρόνο, ο Σταλόνε και ο σκηνοθέτης Τζορτζ Κοσμάτος αποφάσισαν να γυρίσουν διάφορα κοντινά πλάνα στο ξενοδοχείο τους και στη συνέχεια να τα βάλουν στην ταινία. Ένα από αυτά είναι και η σκηνή που ο Ράμπο ντύνεται και ετοιμάζει το οπλοστάσιο που θα πάρει μαζί του. Μια σκηνή που αντιγράφηκε ένα σωρό φορές από άλλες ταινίες δράσης που ακολούθησαν.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Παραλίγο με... Τραβόλτα στο «Ράμπο 2»

Το αρχικό σενάριο του «Ράμπο 2» το είχε γράψει ο Τζέιμς Κάμερον (ο γνωστός σκηνοθέτης του «Εξολοθρευτή», του «Τιτανικού» και του «Avatar») και περιλάμβανε έναν χαρακτήρα ειδικό στην τεχνολογία, που θα βοηθούσε τον Ράμπο στην αποστολή απελευθέρωσης αιχμαλώτων από το Βιετνάμ. Μάλιστα οι παραγωγοί ήθελαν στο ρόλο αυτό τον Τζον Τραβόλτα! Το σενάριο άλλαξε και ο βοηθητικός χαρακτήρας αντικαταστάθηκε από μια όμορφη Βιετναμέζα (που δεν είχε καλό τέλος). Έτσι δεν μάθαμε αν περιλάμβανε και σκηνή όπου ο Σταλόνε με τον Τραβόλτα... αλλάζανε πρόσωπα!

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Η ιδέα του Κερκ Ντάγκλας

Ο θρυλικός ηθοποιός Κερκ Ντάγκλας (κλείνει τα 103 τον Δεκέμβριο!) είχε συμφωνήσει για το ρόλο του Συνταγματάρη Τράουτμαν, αλλά μία ημέρα πριν την έναρξη των γυρισμάτων εμφανίστηκε με ένα σωρό σημειώσεις για το σενάριο και ένα δικό του φινάλε. Όπως έχει αφηγηθεί ο ίδιος ο Σταλόνε, ο Ντάγκλας του είπε: «Ορίστε τι θέλω. Στο τέλος της ταινίας σε σκοτώνω. Οι θεατές βλέπουν ένα περιπολικό να απομακρύνεται, και καθώς χάνεται στην ομίχλη ένα χέρι απλώνεται στον καθρέφτη του αυτοκινήτου. Η κάμερα γυρίζει και βλέπουν εμένα. Ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά και βλέπουν ότι φοράω την μπαντάνα σου». Όταν απάντησαν αρνητικά στον Ντάγκλας, αυτός έφυγε και τους άφησε στα κρύα του λουτρού, και ο αντικαταστάτης που βρέθηκε ήταν ο Ρίτσαρντ Κρένα.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Το φινάλε που δεν είδαμε

Για την ταινία «Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα» γυρίστηκαν δύο φινάλε. Εκείνο του σεναρίου, που ήθελε τον Ράμπο να ζητάει από τον Συνταγματάρχη Τράουτμαν να τον σκοτώσει, και όταν εκείνος δίστασε ο Ράμπο έστρεψε το όπλο πάνω του και αυτοπυροβολήθηκε. Κι εκείνο που ζήτησε ο Σταλόνε, με τον ήρωα να μην πεθαίνει αλλά να παραδίδεται στην αστυνομία. Στις δοκιμαστικές προβολές το κοινό ζήτησε το δεύτερο φινάλε, κι έτσι μπορέσαμε να φτάσουμε μέχρι τη φετινή... πέμπτη ταινία Ράμπο. Το πρώτο φινάλε, με τον Ράμπο να πεθαίνει, μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Ο Σταλόνε πήρε το ρόλο του Ράμπο λόγω... ευαισθησίας

Στα 10 χρόνια που η ταινία «First Blood» («Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα» στα ελληνικά) πέρασε αλλάζοντας συνεχώς το σενάριό της (26 φορές, για την ακρίβεια), για τον πρωταγωνιστικό ρόλο οι παραγωγοί είχαν προσεγγίσει από τον Στιβ ΜακΚουίν και τον Κλιντ Ίστγουντ μέχρι τον Νικ Νόλτε και τον Αλ Πατσίνο. Όταν εξασφαλίστηκαν τα χρήματα, ρώτησαν τον σκηνοθέτη Τεντ Κότσεφ ποιον ήθελε για πρωταγωνιστή κι εκείνος ζήτησε τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Οι παραγωγοί ήταν διστακτικοί, γιατί μέχρι τότε όποια ταινία είχε γυρίσει ο Σλάι εκτός των «Ρόκι» δεν είχε πάει καλά. Όμως, όπως αφηγήθηκε σε συνέντευξή του, ο Κότσεφ τους είπε τα εξής: «Δεν με νοιάζει τι λένε για τις άλλες ταινίες, είναι τέλειος για το ρόλο. Είναι σκληρός, αλλά είναι επίσης ενσυναισθητικός και ικανός για μεγάλη ευαισθησία. Δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο στο ρόλο αυτό».

Προηγούμενο