TV - Media

Οι 5 καλύτεροι θάνατοι του Σον Μπιν επί της οθόνης (vids)

Επιλεγμένοι από μία πολύ μεγάλη λίστα...

Αυτό με τον Σον Μπιν και τους θανάτους των χαρακτήρων που υποδύεται σε ταινίες και σειρές έχει καταντήσει αστείο. Είτε παίζει τον καλό είτε τον κακό, τις περισσότερες φορές θα πεθάνει πριν από τους τίτλους τέλους. Μάλιστα, σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο, μέσα σε 20 χρόνια ο Βρετανός ηθοποιός έχει πεθάνει 24 φορές.

Ας θυμηθούμε τους 5 θανάτους του Σον Μπιν που έμειναν περισσότερο στη μνήμη.

5
«Game of Thrones» (2011)

Ο θάνατος του Νεντ Σταρκ είναι ο πιο διάσημος της λίστας, κυρίως λόγω του σοκ που προκάλεσε στους θεατές του «Game of Thrones». Δεν είχε διαβάσει πολύς κόσμος τότε τα βιβλία του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν για να είναι προετοιμασμένος, και το να βλέπεις τον πρωταγωνιστή της σειράς να αποκεφαλίζεται μπροστά στις κόρες του στο προτελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν... ε, είναι κάπως αναπάντεχο. Ααααχ, ωραίες εποχές του «Game of Thrones»...

Προηγούμενο
Επόμενο
4
«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 2001)

Ο θάνατος του Μπόρομιρ έχει μείνει κλασικός και θα μπορούσε να είναι στην πρώτη θέση της λίστας αυτής. Είναι άλλωστε η αγαπημένη σκηνή θανάτου του ίδιου του Σον Μπιν, που έχει δηλώσει: «Δεν θα μπορούσε κανείς να ζητήσει έναν πιο ηρωικό θάνατο». Εκεί που πάει να γίνει κακός υπό την επήρεια του Δαχτυλιδιού, ο Μπόρομιρ συνέρχεται και σώζει τα Χόμπιτ από βέβαιο θάνατο απέναντι στα Ορκ. Ο κακός αρχι-Ορκ τον τρυπάει με βέλη, όμως ο Μπόρομιρ συνεχίζει να σηκώνεται και να μάχεται. Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τόσο συγκινητικό, με το slow motion και την ηρωική μουσική.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Επιχείρηση Χρυσά Μάτια (Goldeneye, 1995)

Πολύ σπάνια βγαίνουν ζωντανοί οι κακοί από τις ταινίες Τζέιμς Μποντ. Μάλιστα στο «Goldeneye» ο Σον Μπιν πεθαίνει δύο φορές. Μία στην αρχή ως καλός πράκτορας 006 (αλλά ούτε καλός είναι, ούτε πεθαίνει) και μία στο τέλος όταν ο Πιρς Μπρόσναν τον αφήνει να πέσει από πολύυυυ ψηλά. «Για την Αγγλία, Τζέιμς;» τον ρωτάει εκείνος. «Όχι, για μένα» απαντάει ο Μπρόσναν και τον ρίχνει. Κι επειδή η πτώση δεν τον σκοτώνει αμέσως, έρχεται μια έκρηξη να τον αποτελειώσει.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
«Μαύρος Θάνατος» (Black Death, 2010)

Σε μια ταινία με τέτοιον τίτλο ξέρεις ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά για τους περισσότερους ήρωες. Κι αν ανάμεσά τους είναι ο Σον Μπιν... τα έχεις πιάσει τα λεφτά σου. Επίσης, σε μια ταινία με τέτοιον τίτλο, ξέρεις ότι ο Σον Μπιν δεν θα πεθάνει με απλό τρόπο, από σπαθί, μαχαίρι, πτώση κλπ. Μπορεί να μην πεθαίνει από τη μαύρη πανούκλα του τίτλου, αλλά η Μελισσάνδρα του «Game of Thrones» (Καρίς φαν Χάουτεν) δεν μας αφήνει παραπονεμένους. Διατάζει να τον δέσουν σε δύο άλογα που τον τραβάνε μέχρι να διαμελιστεί.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
«The Hitcher» (2007)

Σε αυτό το ριμέικ ενός θρίλερ του 1986 με τον Ρούτγκερ Χάουερ, ο Σον Μπιν υποδύεται έναν σίριαλ κίλερ που βρίσκει τα θύματά του κάνοντας ωτοστόπ. Ενώ όμως έχει πολλές ευκαιρίες να σκοτώσει μια κοπέλα, δεν το κάνει και προτιμάει να «παίζει» μαζί της. Γι αυτό κι εκείνη στο τέλος παίρνει μια καραμπίνα και τον πυροβολεί πρώτα πισώπλατα και μετά στο στήθος. «Νιώθεις ωραία, έτσι δεν είναι;» της λέει. «Δεν νιώθω τίποτα» απαντάει εκείνη πριν τον πυροβολήσει και στο κεφάλι.

Προηγούμενο