TV - Media
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ποιος είναι ο Black Adam, ο υπερήρωας που θα υποδυθεί ο Ντουέιν The Rock Τζόνσον (pics)

Εδώ και χρόνια ο The Rock προσπαθεί να παίξει για πρώτη φορά έναν υπερήρωα.

Πλησιάζει η ώρα που ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο θα εκπληρώσει το όνειρό του: να υποδυθεί έναν υπερήρωα. Ο Ντουέιν The Rock Τζόνσον, ανακοίνωσε περιχαρής μέσω Instagram την περασμένη Πέμπτη ότι στις 22 Δεκεμβρίου 2021 θα κάνει επιτέλους πρεμιέρα μια ταινία την οποία προσπαθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να γυρίσει από το 2012, με τίτλο «Black Adam»

«Όπως τα περισσότερα παιδιά, μεγαλώνοντας ονειρευόμουν να γίνω υπερήρωας. Να έχω υπερδυνάμεις, να μάχομαι για το καλό και πάντα να προστατεύω τον κόσμο. Όταν ήμουν 10 ετών γνώρισα για πρώτη φορά τον μεγαλύτερο υπερήρωα όλων των εποχών, τον Σούπερμαν.

Ως παιδί, ο Σούπερμαν ήταν ο ήρωας που πάντα ήθελα να είμαι. Αλλά αφού πέρασαν λίγα χρόνια, συνειδητοποίησα ότι ο Σούπερμαν είναι ο ήρωας που δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι. Ήμουν πολύ αντιδραστικός, πολύ θορυβώδης, πολύ αντιδραστικός στις συμβάσεις και τις αρχές.

The Man in Black ⚡️ Like most kids growing up, I dreamed about being a superhero. Having cool superpowers, fighting for what’s right and always protecting the people. It all changed for me, when I was 10yrs old and was first introduced to the greatest superhero of all time - SUPERMAN. As a kid, Superman was the hero I always wanted to be. But, a few years into my fantasy, I realized that Superman was the hero, I could never be. I was too rebellious. Too rambunctious. Too resistant to convention and authority. Despite my troubles, I was still a good kid with a good heart - I just liked to do things my way. Now, years later as a man, with the same DNA I had as a kid - my superhero dreams have come true. I’m honored to join the iconic #DCUniverse and it’s a true pleasure to become, BLACK ADAM. BLACK ADAM is blessed by magic with the powers equal to SUPERMAN, but the difference is he doesn’t toe the mark or walk the line. He’s a rebellious, one of a kind superhero, who’ll always do what’s right for the people - but he does it his way. Truth and justice - the BLACK ADAM way. This role is unlike any other I’ve ever played in my career and I’m grateful to the bone we’ll all go on this journey together. BLACK ADAM 12.22.21 ⚡️ Huge thank you to my friends, @jimlee and @bosslogic for this first time ever bad ass collaboration.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη therock (@therock) στις

»Παρά τους μπελάδες, παρέμενα ένα καλό παιδί με καλή καρδιά. Απλά ήθελα να κάνω τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο. Τώρα, χρόνια μετά, ως άνδρας, με το ίδιο DNA που είχα ως παιδί, τα υπερηρωικά μου όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Έχω την τιμή να μπαίνω στο εμβληματικό σύμπαν της DC και τη χαρά να γίνω ο Black Adam.

O Black Adam έχει αποκτήσει με μαγεία δυνάμεις ισάξιες του Σούπερμαν, αλλά δεν υπακούει σε κανόνες. Είναι ένας επαναστάτης, ένας μοναδικός υπερήρωας, που θα κάνει πάντα το σωστό για τους ανθρώπους – αλλά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο. Αλήθεια και δικαιοσύνη – με τον τρόπο του Black Adam.

Είναι ένας ρόλος που δεν έχω ξαναπαίξει στη ζωή μου και είμαι ευγνώμων που θα κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι.

Black Adam, 22/12/21»

Η πρώτη φορά που ακούστηκε ότι ο The Rock συζητάει με την DC για να υποδυθεί έναν υπερήρωα ήταν πίσω στο 2012. Τον Ιούλιο του 2014 αποκάλυψε ότι θα υποδυθεί έναν ήρωα με τις δυνάμεις του Σούπερμαν, και έναν μήνα μετά το Associated Press αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός αποφασίζει ανάμεσα στον Shazam και τον εχθρό του, τον Black Adam. Τον Σεπτέμβριο του 2014, με αυτό το tweet, επιβεβαίωσε ότι θα υποδυθεί τον Black Adam.

Από τότε μέχρι σήμερα το κινηματογραφικό σύμπαν της DC γνώρισε πολλά σκαμπανεβάσματα, με αποτυχίες που δεν του επέτρεψαν να ανταγωνιστεί τις ταινίες της «αιώνιας αντιπάλου» Marvel. Τελικά η ταινία «Shazam!» γυρίστηκε και προβλήθηκε φέτος χωρίς τον The Rock. Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Black Adam θα εμφανιζόταν στο σχεδιαζόμενο σίκουελ, προέκυψε δική του ταινία.

Η «γέννηση» του Black Adam

Ποιος είναι όμως αυτός ο όχι και τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό υπερήρωας; Γεννήθηκε στις σελίδες της Fawcett Comics το 1945 πριν αυτή εξαγοραστεί από την DC. Ήταν εχθρός του Shazam που τότε λεγόταν ακόμη Captain Marvel – αργότερα η Marvel κατοχύρωσε το όνομα για δικό της κόμικ και επιβλήθηκε αλλαγή ονόματος.

Στην περίοδο της Fawcett, ο Black Adam εμφανίστηκε για μία και μοναδική φορά στο τεύχος 1 της σειράς Marvel Family ως αρχαίος Αιγύπτιος με το όνομα Teth-Adam (Πανίσχυρος Άνθρωπος), τον οποίο ο μάγος Shazam επέλεξε για την ηθική του ακεραιότητα. Του χάρισε υπερδυνάμεις που προέρχονταν από αιγυπτιακές θεότητες, τις οποίες μπορούσε να επικαλεστεί λέγοντας τη λέξη SHAZAM (με τον ίδιο τρόπο απέκτησε αργότερα τις δυνάμεις του και ο Captain Marvel/Shazam).

Κάθε γράμμα στη λέξη SHAZAM συμβολίζει και μία υπερδύναμη:

S για την αντοχή του Shu
H για τη σβελτάδα του Heru
Α για τη σωματική δύναμη του Amon
Ζ για τη σοφία του Zehuti
Α για την ισχύ του Aton
Μ για το θάρρος του Mehen

Σε μεταγενέστερα κόμικς, στην εποχή της DC, η προέλευση των δυνάμεων άλλαξε και μπήκαν κάποια στοιχεία αρχαιοελληνικής μυθολογίας (αργότερα επέστρεψαν στις αιγυπτιακές θεότητες).

S για την σοφία του Σολομώντα
H για τη σωματική δύναμη του Ηρακλή
Α για την αντοχή του Άτλαντα
Ζ για την ισχύ του Zeus / Δία
Α για το θάρρος του Αχιλλέα
Μ για τη σβελτάδα του Mercury / Ερμή

Ο Teth-Adam όμως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τις δυνάμεις του και αποφάσισε ότι θα έπρεπε να κυβερνά τον κόσμο. Σκότωσε τον Φαραώ και πήρε τη θέση του. Ο Shazam απογοητευμένος τον ονόμασε Black Adam και, καθώς δεν μπορούσε να πάρει πίσω τις δυνάμεις του, τον εξόρισε στο πιο μακρινό άστρο του σύμπαντος. Ο Black Adam πέρασε τα επόμενα 5.000 χρόνια ταξιδεύοντας για να επιστρέψει στη Γη, και αυτό συμβαίνει το 1945, όταν βρίσκει στη θέση του τρεις νέους υπερήρωες που έχει δημιουργήσει ο Shazam, τον Captain Marvel, τη Mary Marvel και τον Captain Marvel Jr, δηλαδή τη Marvel Family.

Η ίδια πάνω κάτω ιστορία προέλευσης επαναλαμβάνεται με παραλλαγές και στις δεκαετίες του 1970 και του 1990, όταν επανασυστήνεται ο Black Adam – μία διαφορά π.χ είναι ότι ο μάγος Marvel δεν τον εξορίζει, αλλά κλείνει τις δυνάμεις του σε ένα μεταγιόν – σκαθάρι, το οποίο σφραγίζει σε έναν τάφο που μένει κλειστός για χιλιάδες χρόνια.

Στην πορεία ο Black Adam, που φοράει την ίδια στολή με τον Shazam αλλά σε μαύρο αντί για κόκκινο και χωρίς κάπα (αν και στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο The Rock βλέπουμε κάπα) σταμάτησε να είναι απόλυτα κακός, μετανόησε για το παρελθόν του και ξεκίνησε τη διαδικασία της εξιλέωσης. Έγινε ένας ιδιαίτερα αγαπητός αντι-ήρωας και μάλιστα το 2009 πήρε τη 16η θέση στη λίστα του IGN με τους καλύτερους κακούς όλων των εποχών στα κόμικς.

Δείτε στη συνέχεια μπόλικο fan art με τον Ντουέιν Τζόνσον ως Black Adam.

Ποιος είναι ο Black Adam, ο υπερήρωας που θα υποδυθεί ο Ντουέιν The Rock Τζόνσον (pics)
Ποιος είναι ο Black Adam, ο υπερήρωας που θα υποδυθεί ο Ντουέιν The Rock Τζόνσον (pics)
Ποιος είναι ο Black Adam, ο υπερήρωας που θα υποδυθεί ο Ντουέιν The Rock Τζόνσον (pics)
Ποιος είναι ο Black Adam, ο υπερήρωας που θα υποδυθεί ο Ντουέιν The Rock Τζόνσον (pics)
Ποιος είναι ο Black Adam, ο υπερήρωας που θα υποδυθεί ο Ντουέιν The Rock Τζόνσον (pics)
Ποιος είναι ο Black Adam, ο υπερήρωας που θα υποδυθεί ο Ντουέιν The Rock Τζόνσον (pics)
Ποιος είναι ο Black Adam, ο υπερήρωας που θα υποδυθεί ο Ντουέιν The Rock Τζόνσον (pics)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.