Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί οι ταινίες τρόμου να γνωρίζουν άνθιση τα τελευταία χρόνια (κοστίζουν λίγα, κερδίζουν πολλά) και οι περιπέτειες με υπερήρωες να φέρνουν τον περισσότερο κόσμο στα σινεμά, αλλά είναι ωραίο πότε πότε να μπορείς να κλείνεσαι σε μια σκοτεινή αίθουσα (ή να κάθεσαι στον καναπέ μπροστά στο Netflix) και να γελάς με την καρδιά σου. Αυτές ήταν οι 10 καλύτερες κωμωδίες που προβλήθηκαν τη χρονιά που φεύγει, σύμφωνα με το CinemaBlend.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

  • 10

    Booksmart

    Πολύ κακώς πέρασε απαρατήρηρη όταν προβλήθηκε στην Ελλάδα αυτή η κωμωδία της Ολίβια Ουάιλντ, με ηρωίδες δύο φιλενάδες που την παραμονή της αποφοίτησής τους από το λύκειο διαπιστώνουν πως διαβάζουν διαρκώς και δεν έχουν διασκεδάσει καθόλου στη μαθητική ζωή τους. Αποφασίζουν λοιπόν να πάρουν το αίμα τους πίσω μέσα σε ένα βράδυ. Φανταστέιτε ένα πιο έξυπνο και ρεαλιστικό «Superbad», αλλά με κορίτσια.

  • 9

    Με Λένε Dolemite (Dolemite Is My Name)

    Επιτέλους, μια ταινία που μας θύμισε πόσο γελάγαμε κάποτε με τον Έντι Μέρφι. Εδώ τον απολαύσαμε στην αληθινή ιστορία του κωμικού Ρούντι Ρέι Μουρ, που με το στυλ και την αθυροστομία του επηρέασε όλους τους μεγάλους ράπερ, γι' αυτό και κέρδισε τον τίτλο «Νονός της ραπ». Το 1975 αποφάσισε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τον χαρακτήρα Ντόλεμαϊτ, έναν νταβατζή εξπέρ στο κουνγκ-φου και ακαταμάχητο στις γυναίκες. Η ταινία «Dolemite» και τα σίκουελ της ήταν από τις μεγάλες επιτυχίες του είδους blaxploitation, με ταινίες όπως «Shaft», «Blacula», «Cleopatra Jones», «Super Fly» κ.ά.

  • 8

    Good Boys

    Από τους δημιουργούς του «Superbad» έρχεται αυτή η κωμωδία ενηλικίωσης με ήρωες τρεις 11χρονους που μπλέκουν σε περιπέτειες όταν χρησιμοποιούν ένα drone για να κατασκοπεύσουν κορίτσια που κάνουν μπάνιο σε πισίνα. Γερές δόσεις πρόστυχου χιούμορ α λα «American Pie», θα σοκαριστείτε με τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα του μικρού και αθώου Τζέικομπ Τρέμπλεϊ που γνωρίσαμε στο οσκαρικό «Το δωμάτιο».

  • 7

    Late Night

    Στην κωμωδία που τράβηξε πάνω της τα φώτα του φετινού φεστιβάλ Σάντανς, η Έμα Τόμσον υποδύεται μια επιτυχημένη παρουσιάστρια βραδινού talk show, που είναι κάπως επικριτική με εκπροσώπους του ιδίου φίλου. Όταν το κανάλι απειλεί να κόψει την εκπομπή της, η Μίντι Κάλιγνγκ είναι η μοναδική κειμενογράφος της ανδροκρατούμενης ομάδας της Τόμσον που μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει το προφίλ της.

  • 6

    Ίσως για Πάντα (Always Be My Maybe)

    Στη ρομαντική κομεντί του Netflix με ήρωες μία διάσημη σεφ (Άλι Γουόνγκ) και έναν μουσικό (Ράνταλ Παρκ) που ξανασμίγουν μετά από 15 χρόνια, όλα τα λευτά είναι η εμφάνιση του Κιάνου Ριβς στο ρόλο του νυν συντρόφου της σεφ. Ο Ριβς παίζει μια υπερβολική εκδοχή του εαυτού του και κλέβει χαλαρά την παράσταση, αν και η ταινία είναι αρκετά καλή για να σταθεί και από μόνη της.

  • 5

    Μια Απίθανη Σχέση (Long Shot)

    Ρομαντική κομεντί με αρκετό χιούμορ, που οφείλεται στο αταίριαστο ζευγάρι Σαρλίζ Θέρον – Σεθ Ρόγκεν. Εκείνη είναι υπουργός που θέλει να διεκδικήσει την προεδρεία, εκείνος είναι ο δημοσιογράφος πρώην γείτονάς της που μπαίνει στην ομάδα που ετοιμάζει τους λόγους της. Ο Ρόγκεν με την αγριοφωνάρα του είναι πάντα εγγύηση και πρέπει να παίζει σε περισσότερες ταινίες.

  • 4

    Toy Story 4

    Τον Γούντι, τον Μπαζ και την παρέα του τους ξέρουμε καλά και έχουμε γελάσει πολλές φορές μαζί τους. Όμως στην τέταρτη ταινία είναι οι δευτερεύοντες χαρακτήρες που ευθύνονται για τα περισσότερα γέλια, όπως ο Φόρκι και, κυρίως, το τρομερό δίδυμο των Ντάκι και Μπάνι. Τα σχέδια που καταστρώνουν για να πάρουν τα κλειδιά μιας γιαγιάς είναι μακράν η πιο αστεία σκηνή της ταινίας.

  • 3

    Shazam!

    Εκτός από πολύ καλή περιπέτεια με υπερήρωες, το «Shazam!» είναι και μια εξαιρετική κωμωδία, με τον Ζάκαρι Λέβι να είναι απολαυστικός στο ρόλο του παιδιού που ένας μάγος του χαρίζει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε ενήλικο υπερήρωα προφέροντας τη μαγική λέξη «shazam». Φανταστείτε έναν Σούπερμαν με μυαλό 14χρονου αγοριού...

  • 2

    Stuber

    Απευθείας σε DVD κυκλοφόρησε στη χώρα μας αυτή η κωμωδία που στις ΗΠΑ πήρε από καλές έως πολύ κακές κριτικές. Αλλά έχει την πλάκα της, καθώς ο θηριώδης Ντέιβ Μπαουτίστα υποδύεται έναν μπάτσο σε αποστολή, που όμως δεν βλέπει καλά επειδή έκανε λέιζερ στα μάτια, και ο Κουμάιλ Ναντζιάνι έναν οδηγό της Uber που χρειάζεται απελπισμένα μερικές καλές κριτικές.

  • 1

    Πόκεμον Ντετέκτιβ Πικατσού (Detective Pikachu)

    Το χιούμορ που μας κέρδισε στο «Deadpool» επιδεικνύει κι εδώ ο Ράιαν Ρέινολντς, μόνο που αυτή τη φορά η φωνή του βγαίνει από το πολύ χαριτωμένο Πόκεμον Πικατσού. Το πρώτο μέρος της ταινίας είναι εξαιρετικό, με το ένα αστείο να διαδέχεται το άλλο, αλλά το δεύτερο είναι πιο αδύναμο από όλες τις απόψεις.

BEST OF LIQUID MEDIA